hur man installerar egna teman och visuella stilar i Windows

Windows har haft stöd för teman, även känd som visuella stilar, sedan Windows XP. Som standard kommer Windows endast ladda Microsoft-signerade teman – men du kan komma runt detta ganska enkelt.

Det finns en blomstrande gemenskap av tema-byggare som fortfarande skapar teman för Windows 7 och 8. Dessa är inte din vanliga Windows teman – de ändra utseendet på fönstret titel barer, knappar och andra visuella element.

Windows kontrollerar om teman signerade av Microsoft innan du laddar dem. Om de inte kommer Windows inte att läsa dem alls. För att använda dem, måste du ändra Windows systemfiler – Uxtheme.dll i synnerhet – och inaktivera kontrollen. Förr i tiden, som krävs för detta starta i felsäkert läge och manuellt ersätta systemfiler. Idag finns det enklare sätt att göra detta.

UxStyle är den idealiska lösningen. Denna applikation körs helt i minnet, inaktivera kontrollen utan att ändra några systemfiler. Det är det enklaste, säkraste sättet att göra det möjligt för tredje part teman. Dock är dess stöd för Windows 8 experimentellt, så att endast Windows 7-användare bör använda UxStyle. Om du vill använda UxStyle, ladda ner den, packa the.zip filen och kör x64 installatör om du använder en 64-bitarsversion av Windows eller x86 ett om du använder en 32-bitarsversion av Windows. Efter installationen kommer en ny process som heter “UnsignedThemesSvc.exe” körs i bakgrunden. Starta om datorn och du kommer att kunna installera osignerade teman.

UltraUXThemePatcher är en enkel att använda program som ändrar Uxtheme.dll för dig. Den stödjer alla versioner av Windows du skulle vilja göra detta på – både 32 och 64-bitarsversioner av Windows 8, 7, Server 2008, Vista, Server 2003 och XP. Allt du behöver göra är att ladda ner programmet, köra det, och starta om datorn när du uppmanas – du kommer nu att kunna installera tredjepartsprogram teman.

Du hittar anpassade visuella stilar för Windows på en mängd olika webbplatser. En av de bästa ställena att jaga för visuella stilar är på avvika konst. Kontrollera lämplig kategori sida för din version av Windows

Välja ett tema du vill ha och hämta den till datorn. För att illustrera processen, kommer vi att använda Maverick för Win7 tema som försöker port Ubuntus standardtemat till Windows 7.

Många teman är fördelade in.rar format. Om du vill öppna dessa behöver du en fil utvinnings program som den fria 7-Zip.

Teman finns i följande mapp

C: \ Windows \ Resources \ Themes \

Varje tema har sin egen undermapp här. För att installera ett nytt tema, bara släppa sina filer i mappen Teman. The.theme filer ska vara i roten på mappen.

Observera att vissa teman kan omfatta andra tillgångar och kräver att du följa ytterligare instruktioner innan de kommer att fungera som det är tänkt. Till exempel, kan teman omfattar anpassade teckensnitt och ikoner. Temat nerladdningssida – eller inbegripna filen Viktigt – kommer i allmänhet innehålla information om att slutföra installationen.

Om du behöver installera teckensnitt, bara släppa de medföljande fontfiler – in.ttf format – i följande mapp

C: \ Windows \ Fonts

När du har ett tema installerad kan du dubbelklicka på its.theme fil för att byta till det. Du hittar även den listad tillsammans med teman som ingår i Windows på skrivbordet personalisering kontrollpanelen.

Eftersom Microsoft inte officiellt stöder tredje part teman, kommer du förmodligen stöta på enstaka grafiska glitch eller ojämna kanter när du använder anpassade visuella stilar med tredjepartsapplikationer. Inte mycket kan göras åt detta – utvecklare i allmänhet inte tar inofficiella Windows teman i beaktande när de utformar sina program.

Star WindowBlinds är ett populärt program som fungerar på samma sätt, som erbjuder ett enklare sätt att installera Windows skrivbordsteman. Den använder sin egen WindowBlinds format för teman, så att du kan installera en mängd ytterligare teman från WinCustomize.org. Dock är WindowBlinds inte gratis – det kommer att kosta $ 9,99.

Du nämna detta nu? ögonblinknings Whoa.

Tack för tipset på UltraUXThemePatcher.

Jag har använt VistaGlazz för år, men till skillnad från Ultra som gäller plåstret direkt, kräver Glazz en separat installation för appen och sedan plåstret, och sedan en efterföljande avinstallera för appen, om så önskas.

Ultra s enstegsprocess är en mycket renare lösning.

Tema patchers är inte perfekta.

Jag försökte ett par olika patchers (och när det var bara de filer som du infogar själv) på flera olika Win7 32 bitars uppställningar (äldre bärbara datorer) hämtade från några olika källor av patchers. Jag försökte även tidiga och senare versioner av patchers. Under installationsprocessen låter jag patchers göra allt arbete och processen har bara arbetat med två av mina system. Jag hade också gick online för att flera forum för att se och prova några arbets arounds utan någon lycka.

På system det arbetade på resultaten var stor! Men om de system som patcharna inte fungerade på, skulle välkomstskärmen blinka upprepade gånger och framsteg längre. Jag skulle då behöva hålla ned strömknappen för att stänga och sedan starta i felsäkert läge för att återgå plåstren. Men jag skulle rekommendera att prova dem om du inte har något emot felsäkert läge uppstart att åtgärda.

Varje organ har en fix eller tips för mig som vad jag kanske saknas eller gör fel?

Jag gillar Universal Theme Patcher (Kan hämtas av utvecklaren på deepxw.blogspot.com). Det säkerhetskopierar filer som den patchar och du kan enkelt köra den igen och klicka på Återställ om du vill ha någon av filerna restaurerade tillbaka till den ursprungliga. Det kommer också behöver inte installeras, bara köra det. Bör också arbeta på en Windows-version sedan XP.

Skärmdump: http://puu.sh/3Hss4.png

Jag håller med clb92. Jag föredrar Universal Theme Patcher.

Eftersom han först tog till skärmen i 1934, har bara två personer uttryckte Kalle Anka: Clarence Nash (1934 – 1985) och Tony Anselmo (1985 – nuvarande).