hur man installerar en ssd i en äldre 2007-2009 iMac

Om du fortfarande gunga en äldre iMac men vill andas lite nytt liv i det, ersätta den traditionella hårddisken med en SSD-enhet är ett bra sätt att göra det.

Solid-State-diskar (SSD) har massor av fördelar, bland annat snabbare skriv- och läshastigheter, vilket i huvudsak innebär att datorn kan starta upp snabbare och öppna program mycket snabbare än tidigare. Det finns fortfarande några saker att vara medveten om med solid-state-enheter, men för det mesta, de är en av de bästa uppgraderingar du kan göra för din dator på långa vägar.

Om du har en äldre iMac som gjordes innan Apple började att limma ihop allt, är hyfsat lätt då tillgång till de interna komponenterna, om än mycket mer engagerade än en vanlig PC. Byta ut hårddisken, är dock en bit av kakan, speciellt om du redan har gjort det på andra datorer i det förflutna.

Innan du börjar måste du några verktyg som du inte redan kan ha.

Beroende på vilket år datorn är från, kan du behöva olika storlekar av Torx skruvmejslar, vilket är anledningen till det är förmodligen en bra idé bara för att få en liten uppsättning av specialprecisionsbitar. På så sätt har du alla bitar du behöver oavsett vad. För detta hur, jag arbetar på en 2008 iMac, och särskilda verktyg som anges ovan är de som behövs för just denna modell, men det är möjligt att din kan ha olika storlekar av Torx-skruvar. Denna sida kommer att hjälpa dig att ta reda på vad du behöver.

Koppla allt från datorn och lägga ner maskinen på en plan yta med skärmen pekar uppåt.

På den nedre kanten av iMac, ta dina stjärnskruvmejsel och ta bort den ensamme skruv, vilket gör det möjligt för minnesåtkomst plattan att lossna. Skruven kommer inte hela vägen ut, så bara lossa den hela vägen och dra sedan ut plattan.

Sedan tar din sugkoppar och placera dem i motsatta hörn av skärmen. Glaset är helt enkelt hålls av magneter, så allt du behöver göra är att lyfta rakt upp och glasskivan kommer direkt från.

Placera glaspanelen utanför sidan. Om du är orolig för att repa den, lägg den på ett mjukt underlag borta från arbetsområdet.

Därefter finns det tolv T8 Torx-skruvar runt kanten av skärmen som behöver tas bort. Var medveten om att de fyra skruvarna längs botten är längre än de andra, så se till att du lägger dem tillbaka på rätt platser.

När du tar bort dessa skruvar, är det dags att ta bort hela frontpanelen. Det bästa sättet att göra detta är genom att starta i de övre hörnen. Placera tummen på kanten av skärmen och fingrarna på baksidan av iMac. Därifrån, tryck tummen ner som din pull upp fingrarna. Detta kommer att lossa på ramen och du kan börja arbeta dig ner tills hela ramen lyfts upp. Gör detta mycket långsamt och försiktigt, eftersom det finns en kabel måste du koppla!

Innan du helt ta bort infattningen, kopplar mikrofonkabeln på toppen.

Placera infattningen utanför sidan, och du har nu tillgång till den nedre delen av de inre komponenterna. Ta tid att använda en del komprimerad luft och rensa ut damm om du vill.

Nästa bort “LCD Temp” kontakt ligger precis till höger om den vänstra sidan kylfläkt.

Efter att lokalisera anslutning för bildskärmskabeln och ta bort de två T6 Torx-skruvar på vardera sidan av kontakten.

Efter att dra upp på fliken svart för att koppla bort bildskärmskabeln från iMac logikkortet.

Nu är det dags att ta bort displayenheten. Skruva de åtta T8 Torx-skruvar runt den yttre kanten av skärmen. Det finns fyra skruvar på varje sida.

Därefter från vänster, vänster upp på displayenheten och öppna den som en bok, som lämnar den högra delen vilar på iMac. Antingen har en vän hålla upp sånt eller använda en pinne eller något för att stötta upp den.

Detta beror på att skärmen fortfarande ansluten till iMac via fyra växelriktar kablar. Bara koppla dessa.

Efter det kan du helt ta bort displayenheten och ställ in den åt sidan. Detta kommer slutligen att få tillgång till den interna hårddisken.

Att börja ta bort hårddisken måste du först ta bort den temperatursensor som är ansluten till hårddisken med lim, så ta bort skummet som täcker sensorn och sedan använder spudger att bända bort temperatursensorenheten från hårddiskens yta .

Du kan dra ut temperatursensor från kontakten, men det är för stor för en chans att du kommer att vända anslutningen eller inte koppla in den igen hela vägen, vilket resulterar i datorn kylfläkt kör full gång hela tiden tills du re-sits anslutningen.

Hårddisken hålls på plats med en stark klämma, och det tar en ganska bra mängd kraft för att ta bort den. Du måste trycka ner och in på klippet för att avsätta den, sedan dra upp och mot dig att ta bort hårddisken.

När hårddisken är ur facket, måste du dra SATA data- och strömkablarna från enheten. Bara dra ut dem eller använda spudger att noggrant bända dem om du har problem.

När hårddisken är helt bort, kommer du nu behöver överföra låsfliken delen över till den nya SSD och bifoga det till SSD-adaptern. Adaptern är det så att 2,5 “SSD kan väl passa in i 3,5″ hårddiskfacket i iMac.

Du kommer också att behöva ta bort temperaturgivare och de två stiften på den andra sidan av den ursprungliga hårddisken och flytta dem till SSD adapter också.

Du är nu redo att installera SSD i datorn. Börja med att ansluta SATA data- och strömkablarna till SSD.

Därefter in stiften i sina respektive portar på iMac och sedan släppa resten av SSD i. Lås den med låsfliken, att se till att det klickar på plats.

Beroende på hur adaptern monterar din SSD får SATA-kablar inte kunna nå, vilket innebär att du har fastnat. Men vad du kan göra är helt enkelt att bli av adaptern och anslut bara SSD, lämnar den hänger fritt. Det finns inga rörliga delar och även utan adapterfäste, kommer det fortfarande bo tätt inne när iMac är ihop.

Nu när SSD är på plats och redo att gå, är det dags att sätta allt tillbaka tillsammans. Lyckligtvis återmontering det är samma som att ta isär den, men i omvänd ordning.

Börja med att placera displayenheten igen, och se till att vila den högra kanten på iMac som du stötta upp den vänstra sidan, eftersom du måste ansluta omriktaren kablarna igen. De goda nyheterna är att dessa inverter kablar är utbytbara , så det spelar ingen roll vilken av de två du ansluter till kontakterna på både toppen och botten.

När du ansluter tillbaka i omformarkablar, kan du montera displayenheten tillbaka på iMac och skruva allt i. Om det inte sitter flush, är det troligt omriktaren kablar i vägen, så kontrollera att de ” re stoppade in och ut ur vägen.

Därefter Anslut bildskärmskabeln tillbaka in och skruva i de två T6 Torx-skruvar.

Glöm inte LCD temperatursensorkabeln också.

Placera ramen igen och kom ihåg att återansluta mikrofonkabeln.

Vid placering av ramen igen, kom ihåg att de fyra skruvarna längs botten är längre än de övriga.

Nu är det dags att placera den främre glasskivan igen, men innan du gör det, se till att det inte finns några fingeravtryck eller damm på visningsenheten eller på vardera sidan av glaset. Det är inte ett stort problem om du glömmer att göra detta, eftersom du behöver bara få sugkopparna tillbaka ut, men det är bättre att göra det nu medan det fortfarande slits sönder.

Med sugkopparna fortfarande på glasskivan, långsamt placera den på skärmen tills magneterna ta över och låsa den på plats.

Ta sugkopparna och du är bra att gå! Placera iMac tillbaka på skrivbordet, anslut alla kablar och makt upp. Du uppenbarligen måste formatera och installera OS X, eller återställa från en klonad backup. Vi har en grundlig guide som tar dig genom den processen, men i snabba termer, kommer du att göra en USB-startenhet av OS X med hjälp av DiskMaker X och sedan starta upp datorn medan du håller ned Alt-tangenten för att få upp installationsprogrammet. När du har installerat OS X, se till att göra det möjligt för TRIM för bättre prestanda.

Gjort detta på några gamla iMac. Vid deras ålder och livslängd, jag kastar alla fästen och kardborrband enheten på baksidan av målet. Prestanda klokt, gör det och galen skillnad.

Kardborrband! Det är en bra idé.

Jag hade ett problem med den nya SSD i en av mina datorer. Jag hade inte en plats för att montera en 2.5 “enhet, och eftersom SSD inte bryr sig om en liten vibration, jag bara ställa in enheten i botten av fallet. Det var helt nöjd där tills jag fick senare en ny fallet med dedikerade 2,5 “drive fästen.

CERN samlar över 30 petabyte data per år från sina proton smashing experiment som utförts i Large Hadron Collider.