hur man installerar ett trådlöst kort i Linux med Windows-drivrutiner

Linux har kommit långt med hårdvarustöd, men om du har ett trådlöst kort som fortfarande inte har inbyggda Linux-drivrutiner du skulle kunna få kortet arbetar med en Windows-drivrutin och ndiswrapper.

Med hjälp av en Windows-drivrutin i Linux kan också ge dig snabbare överföringshastigheter eller bättre kryptering beroende på det trådlösa kortet.

Om ditt trådlösa kort fungerar, är det inte rekommenderat att installera drivrutinen Windows bara för skojs skull eftersom det kan orsaka en konflikt med Linux-drivrutin.

Det första du behöver göra är att räkna ut vad trådlöst kort du har. Det finns ett par sätt att göra detta och en del innebära att hitta enheten chipset och andra innebär skur genom systemloggar.

Den enklaste metoden är att bara titta på själva enheten, om du har en extern trådlöst kort, eller söka din tillverkar hemsida för vad trådlösa kortet kom med din dator, om du har ett internt trådlöst kort.

När du vet vad trådlös adapter du försöker installera, gå till tillverkarens hemsida för att ladda ner Windows-drivrutiner för enheten.

Om det alls är möjligt, bör du försöka att ladda ner 32-bitars Windows XP drivrutiner in.zip format snarare than.exe. Om du inte har ett alternativ, välj den senaste Windows-drivrutinen som tillverkaren tillhandahåller.

Att extrahera filerna, bläddra till the.exe or.zip fil, högerklicka på den och välj Öppna med arkivchef.

Obs! Även om arkivchef kan extrahera both.exe and.zip filer, ibland filer i the.exe kanske inte fungerar med ndiswrapper.

Klicka extrakt upptill och kopiera alla filer till en lätt att hitta plats.

Ndiswrapper är verktyg som låter Linux att använda Windows-drivrutiner för stöd trådlösa kortet.

För att installera det i Ubuntu gå till Software Center och söka efter ndisgtk.

Obs: Linux Mint kommer med ndiswrapper installerad.

Installera Windows Driver

Nu när du har din trådlösa förare extraheras och ndiswrapper installerat, öppna Windows Wireless Drivers från System -> Administration menyn.

I fönstret som öppnas, klicka på installera ny drivrutin och bläddra till den plats där du extraherade föraren.

Ibland the.inf filer kommer att vara i undermappar inne föraren så du kan behöva gräva runt för att hitta rätt fil att använda.

När du har valt the.inf fil för ditt trådlösa kort klicka på Installera. Det kommer att ta ett par minuter att installera drivrutinen så ha tålamod medan det fungerar.

När drivrutinen är installerad i huvudfönstret anger om du valt right.inf filen med att berätta om hårdvaran är närvarande eller inte. Om du har valt fel drivrutin för första gången kan du försöka installera en different.inf fil som extraherades från föraren.

Om ingen av the.inf filer fungerar kanske du vill prova drivrutinen för samma kort för en annan version av Windows (t ex XP, Vista, 7).

När du får rätt drivrutin installerad Klicka på Konfigurera nätverk för att öppna Ubuntu nätverksanslutningar och ansluta till det trådlösa nätverket.

Om du fortfarande har problem kan du checka ut ndiswrappers wiki för att se om andra har haft framgång med det trådlösa kortet.

vad Linux distributioner är det?

@idaintme; Från skärmdump det bekräftas att det är Ubuntu.

@Justin; Finns det liknande typ av programvara för Bluetooth-adapter? Eftersom Bluetooth fungerar bra med Windows men i Ubuntu 10.10, fungerar det inte.

Jag vet att detta kommer att vara lite svårare, men jag har en Hanvon ritbord. Finns det något sätt du kan installera någon / mest / möjligen detta en Windows-drivrutin i Linux;? Förresten, tack, har jag märkt proprietära drivrutiner verkar vara väldigt långsam. Jag kommer att prova detta på en separat installation för att se om det är någon snabbare.

Jag är intresserad av en Bluetooth-adapter samt skulle någon information bli stor.

Vet du om det fungerar för 3G-kort? Jag har en Cr-48 kör Ubuntu 10,10, men kan inte få 3G-kort fungerar.

@Santo NDIS är en förare specifikation som gjorts av tre-com och Microsoft. Specifikationen används inte enbart av 3-com och Microsoft, de var bara de att göra spec. Alla NDIS kompatibel nätverksadapter ska kunna använda detta. Tekniskt Bluetooth-adaptrar är nätverkskort men jag tror att de sällan följa NDIS riktlinjer så jag skulle bli förvånad om den här metoden fungerar.

@Arthur Det beror på din 3G-kort. RNDIS adaptrar bör fungera utan problem (jag vet att min har alltid arbetat i Ubuntu) men andra 3G-kort som Qualcomm Gobi behöver en särskild firmware för att det ska fungera. Det är inte omöjligt, bara inte så lätt som den ovan beskrivna metoden.

@Duckbrain Ndiswrappers gäller endast NDIS kompatibel nätverkskort.

Okej 3G-kort är en Gobi 2000. Tack ändå.

@Arthur Jag har en Gobi-chip i min alltför och om jag någonsin räkna ut en 100% framgångsrikt sätt att få det att fungera kan du leta efter en skriva upp här.

Snälla, skulle detta arbete för en extern trådlös USB-adapter-Rokland Technologies BearExtender N3?

Tack.

vänliga hälsningar

UUUnicorn

kyla som en bris

Bra saker! Tack!

inte med RTL8187b Wireless 802.11b / g

Detta är bara fel!

http://wireless.kernel.org/en/users/Devices/USB

wireless.kernel.org/en/users/Devices/USB

Killar, pratar om att göra extern hårdvara arbete med Linux

Har du någon aning om hur man installera skrivardrivrutiner till Linux (det är ASUS Eee 7 “4 netbook).

Det bästa jag lyckades var att få denna lilla jäkla att känna igen skrivare (Canon iP 4500) och även den börjar skriva ut, men då tar det bara papper och ritar är throug skrivaren utan att aktivera förflyttning av huvudet eller tillämpa färger.

Och denna netbook köptes främst för syftet med tryckning – det är några konstiga version av Linux – bara säger GNU och ingenting annat – det är ver väl förberedda för multimedia, Internet och kontor – mycket lätt att använda för någon som vände någon comp för första gången – men tweaking det är nästan omöjligt !!!!

Har du någon aning – jag tillbringade sista 3 dagar försöker antal skrivare och ingenting!

Hoppas du har en idé ….

P.S., jag hittade några Linux-drivrutiner för skrivare, men saknar unzipp program, var jag inte installera det. Och när jag download.exe fil, jag frågade vilket program jag vill använda för att köra det … Det finns ingen som är menad att göra göra något liknande

Skål,! V.

@Vanya

Läs om CUPS och SAMBA

Ni är min nya hjälte

Jag är ny forum läsare …. Jag vill ge dig ett bra koncept ……

Kanske detta trick kan arbeta på MacOS eller inte?

Vad om Broadcomm drivrutiner & nätverkskort på bärbara datorer !! ??

kommer detta arbete för aswu36nh kortet i baksidan spår övervakningsläget? någon hjälp välkomna.

Bra

Jag har använt den för att installera en Broadcom drivrutinen på min HP laptop. Allt fungerade utom min trådlösa kort, adapter: broadom BCM4311; Driver: HP trådlös drivrutin för Windows XP Professional, OS: Pinguy OS körs på Ubuntu 11.04

Den trådlösa kortet går mycket bra på denna drivrutin.

Bokstäverna J och Q är de enda bokstäverna i alfabetet som inte visas på det periodiska systemet.