hur man installerar Google Play Butik på din amazon brand tablett

Amazons Fire Tablet normalt begränsar dig till Amazon Appstore. Men Fire Tablet kör Fire OS, som bygger på Android. Du kan installera Google Play Store och få tillgång till alla Android-appen, inklusive Gmail, Chrome, Google Maps, Hangouts, och över en miljon appar i Google Play.

Detta kräver inte ens böka din Fire Tablet. När du har kört skriptet nedan – denna process bör ta mindre än en halv timme – du kommer att kunna använda Play Store precis som du kunde på någon annan normal Android-enhet.

Notera: Dessa instruktioner är avsedda för Amazons 5: e generationen Fire Tablet – den första $ 50 Fire Tablet. Fire Tablet använde Fire OS-version 5.0.1.

Du behöver en dator och en USB-kabel för att göra detta. Kabeln medföljer Fire Tablet kommer att fungera alldeles utmärkt.

På Fire Tablet öppnar appen Inställningar och klicka på “Enhetsalternativ” under Enhet.

Leta reda på “Serial Number” fältet på den här sidan och knacka på det flera gånger. Peka på det sju eller fler gånger och du kommer att se en “Utvecklare Alternativ” alternativet visas under den. Tryck på “Utvecklare Alternativ”.

Leta reda på “Aktivera ADB” option sidan och knacka på det för att aktivera det. Den här funktionen är normalt bara för utvecklare, så du måste gå med på att varningen att fortsätta.

Efter att möjliggöra ADB tillgång, ansluta Fire Tablet till datorn med den medföljande USB-kabeln.

Skriptet vi rekommenderar nedan berättar att installera drivrutinerna på ett annat sätt, men vi tycker inte om sin metod. Det uppmuntrar dig att installera osignerade drivrutiner som ingår i paketet. Detta är inte bara en säkerhetsrisk – det är faktiskt omöjligt att göra på moderna 64-bitars bitarsversioner av Windows 8.1 och Windows 10 utan att starta och stänga av kontroll drivrutin signatur.

Hellre än att installera osignerade drivrutiner, ladda ner Google USB Driver-paket från Google. Packa mappen USB-drivrutinen i den.

Öppna Enhetshanteraren genom att trycka på Windows + R på tangentbordet, skriva “devmgmt.msc” (utan citattecken) i dialogrutan Kör, och trycka på Enter.

I fönstret Enhetshanteraren, leta reda på “Fire” enhet. Det kan vara under “Andra enheter.”

Gå igenom följande steg för att installera Google USB Driver

Välj “Android Composite ADB Interface” förare och klicka på “Nästa” för att installera det. Windows kommer att varna dig att det kanske inte är kompatibel, men du kan ignorera denna varning och fortsätta. Föraren är kompatibel.

Det bör vara möjligt att bara ladda ner ett antal lappar i APK formuläret och installera dem. Men om du gör det, du måste fortfarande använda adb kommandot för att ställa in en behörighet för åtminstone ett av de program. Så i stället för att göra detta den långa vägen, kommer vi att använda ett skript som installerar program och sätter behörigheterna för dig.

På datorn finns Root Junky hemsida och ladda ner “Amazon-Fire-5th-Gen-Install-Play-Store.zip” fil. Extrahera eller zippa upp innehållet i the.zip filen till en mapp på din dator. Dubbelklicka på filen “en-Install-Play-Store.bat” för att komma igång.

Lås upp eld tablett och är överens om att “Tillåt USB debugging” begäran. Om du inte ser det här alternativet stänger kommandotolken och starta the.bat filen ovanför på nytt.

När du når den första skärmen, typ “2” och tryck på Enter för att få verktyget installera Google Play Store.

Du behöver lämpliga drivrutiner installerade för detta, naturligtvis. Men om du såg “Tillåt USB Debugging” prompt på Fire tabletten och har kommit överens om att det, du vet förarna är redan i funktionsdugligt skick.

Skriptet kommer att installera de nödvändiga paket på din anslutna Fire Tablet, inklusive Google Play-tjänster och Google Play Butik.

Starta om Fire Tablet när du blir ombedd att göra det. Bara lång trycka på strömbrytaren, tryck på “OK” när du får frågan om du vill stänga av den och sedan slå på den igen.

Du kan koppla Fire Tablet från datorn nu också. Du kanske också vill avaktivera “Aktivera ADB” alternativ du aktiverat tidigare.

När du startar, hittar du Play Store och genvägar Google Inställningar på startskärmen. Tryck på “Play Store” och du kommer att kunna logga in med ett befintligt Google-konto eller skapa ett nytt Google-konto.

Det kanske inte verkar fungera normalt när du har loggat in, men bara ge det lite tid. Google Play Store och Google Play-tjänster kommer automatiskt uppdatera sig i bakgrunden. Detta kan ta så mycket som tio minuter.

Du kan nu söka i butiken och installera Google Apps som Gmail och Chrome som inte är tillgängliga i Amazon Appstore. Alla Android-app från Google Play Store ska fungera – åtminstone i teorin.

Vissa appar kan kräva att du uppdaterar Google Play-tjänsterna. Om de gör det, kommer de att berätta för dig och ta dig till Google Play-tjänster sida i Google Play, där du kan uppdatera Google Play-tjänster med ett enda tryck på en knapp.

Tack vare sd_shadow på XDA-developers forum för att skriva en del av detta upp, och Root Junky för skriptet. Om du behöver hjälp med felsökning eller om du vill göra detta manuellt utan manus, chef över till XDA-utvecklare forumtråd för mer information.

För någon som gör detta, hur Hangouts fungerar efter detta? Jag har eying de $ 50 tabletter, men bristen på Hangouts stöd är lite av en mördare för mig.

Du kommer att få uppmanas att uppdatera Google Play-tjänster (som nämnts ovan), men efter hangouts uppdaterings fungerar alldeles utmärkt.

Mycket användbar artikel ChrisHoffman, tack!

Hej allihopa

Jag noterar att du säger det kommer bara att fungera med den 5: e gen Kindle version 5.0.1 – egentligen? Jag har den 3: e gen Kindle Fire HDX7 fungerar det inte med det?

Även om jag älskar min Kindle Det är tröttsamt att vara bunden till Amazons kluven version av Android och jag är ovilliga att prova denna installation i fall jag “tegelsten” enheten. Någon som vet om det är möjligt med min Kindle ??

Skål….

Utestående instruktioner …….. tack så mycket.

Windows 10 visar inte de extraherade drivrutiner för google usb när jag försöker uppdatera drivrutinen. USB sammansatt föraren inte dyker upp.

Jag försöker installera på 10 “-modellen och kan inte få den att köra antingen

Detta är något off topic och jag appologise för det, men jag kan göra med några råd från forum.I brukade kunna ladda ner musik gratis från YouTube med en MP4 till MP3-omvandlare som enligt youtube reglerna var helt lagligt eftersom det var fritas för mitt eget bruk. Konstnären betalade pengar YouTube tjänade från popup reklam på screen.Google nyligen köpte Youtube för cirka 1640 miljoner US dollars.Now mystiskt mitt MP4 till MP3-omvandlare inte work.They vill att jag ska uppgradera den och betala en avgift, vanligtvis $ 9,90 för 12 månader. Giriga sods.I är en självfinansierade pensionär och tyvärr inte har råd luxeries sådana som that.I googlade problemet och kom upp med en webbadress som sagt det konverterade youtube musik från MP4 till MP3, när jag hämtade den jag fick Ransomware istället. Don’tcha hatar det? Vet någon av en MP4 till program MP3 konverterare som nedladdningar från YouTube (utan ransonware) tack?

Du kan installera Google Play-tjänster och tillhörande komponenter på en 3: e gen HDX men erfarenheten kommer att vara smärtsam i bästa fall som FireOS v3 / v4 och Googles tjänster inte gärna göra samexistera. Det kan bli lättare om / när FireOS v5 blir tillgänglig för HDX-enheter. Det är också möjligt att köra en annan ROM (t.ex. Nexus v4 eller CM11) på dessa enheter som nära speglar “native” (AOSP) Android, inklusive tillgång till Google Play Store. Chef över till XDA HDX utvecklare forum (sök “XDA HDX”) för mer information.

Kommer denna metod fungerar på elden telefon ??? Någon försökt det ???

Hej

Har du försökt Media Human http://www.mediahuman.com/youtube-downloader/ Jag har använt det för åldrar med YouTube kör Win7

hi Davey126

Tack för ditt råd – Jag har sedan funnit att det finns ett sätt att installera Google Play-tjänster genom sideloading App på Kindle, men jag är inte säker på om alla tjänster kommer att fungera. Jag kommer att ta en titt på XDA HDX forum som du föreslog.

Tack igen.

1 Kommer detta att fungera på elden Telefon ?????????

Att inte ha tillgång till Google Play på Fire Phone är hemskt! Skulle gärna ha Play Store på min telefon.

Finns det en gapps.zip (eller vad som helst) för detta som kan installeras av TWRP? Om du har TWRP installeras som Recovery Manager (och förutsatt att man kan göra det med denna enhet) som är mycket lättare än att gå igenom ADB sak.

Någon lösning på detta?

Ja, jag fick reda på att om jag startar en installations Play Store.bat fil och anslut sedan Kindle 10 “Fire, fungerar alldeles utmärkt. Av någon anledning, skulle det inte fungera när branden var redan ansluten

Hej detta fungerade perfekt, men jag är en av de konstiga människor som verkligen gillar de erbjudanden. Hur kan jag återställa dem?

Fantastisk guide! Bara en besynnerlighet – ovanstående tillvägagångssätt för att installera Google USB-drivrutiner fungerade inte på min tyska Win7 / 64 bärbar dator med en ny Fire tablett (7 “, ad-stödda) – Windows rapporterade ingen matchande drivrutin finns i katalogen och under -directories. Men detta något annorlunda strategi fungerade (första två stegen är samma som anges ovan)

Jag märkte på en av bilderna som programmet säger att det tar bort annonser från låsskärmen. Har någon gjort detta till sin Kindle ännu och kan du berätta om det gör eller inte? Jag är för närvarande funderar på att skaffa detta som en present till min mamma och jag inte vill att det ska ha annonser på låsskärmen och jag vill inte betala för att ta bort dem om detta kommer att göra det för mig.

Tack.

Jag har försökt att göra detta arbete, men jag får hängas upp på den del där jag installera USB-drivrutinen. När jag utse mapp som förmodligen innehåller föraren (som jag precis hämtat), ger Windows just detta meddelande

Uppdatera drivrutin – FireWindows kunde inte installera dina FireWindows kunde inte hitta drivrutinen för som din enhet du känner tillverkaren av enheten, kan du besöka sin webbplats och kontrollera supportavdelningen för drivrutinen.

Jag har försökt detta på Windows 8.1 Pro 64-bit. Jag antar att jag ska prova det igen på en annan dator med Windows 7 Pro 64-bit, och hoppas på bättre lycka. Jag är inte säker på varför andra kan ha framgång, och jag är inte. Jag försökte också ThomBat förslag, men det verkar inte heller.

Min sista tanke är att kanske eftersom det är första gången jag har anslutit Fire tablett till min dator, kanske jag ska försöka att koppla den och starta om både datorn och tabletten och sedan försöka igen? Men det är verkligen drar på sugrör …

Samuel Clemens, mer känd som den berömda amerikanska författaren Mark Twain, som härrör sitt pseudonymen från flodbåt jargong betyder 12 fot djup.