hur man installerar och konfigurerar ecobee3 smarta termostat

En smart termostat är ett bra tillbehör att ha i ditt hus, inte bara för att kunna justera hem temperatur från telefonen, men också spara pengar på dina kostnader för allmännyttiga tjänster. Här är hur man installerar och konfigurerar Ecobee3 smarta termostat i ditt eget hem.

Den Ecobee3 är inte riktigt lika populär som den välkända Nest termostat, men det kommer med några exklusiva funktioner som Nest användare inte kan få.

Liksom andra smarta termostater, den Ecobee 3 gör det möjligt att kontrollera och styra ditt hem temperaturnivåer från din smartphone, så att du kan justera inställningarna för termostaten även om du är hundratals miles hemifrån.

Ovanpå det, men innehåller den en enkel att använda pekskärmen, liksom fjärrsensorer du kan sätta i olika delar av huset.

Visst, termostater är inte något du kommer att interagera med en hel del, speciellt om du programmera den, men kapaciteten hos ett smart termostat är verkligen praktiskt om du någonsin vill justera temperaturen i ditt hus innan du kommer hem från jobbet eller semester.

En viktig sak att tänka på när få EcoBee3 är att det inte kommer att fungera med bara någon HVAC setup.

Den Ecobee3 (som med de flesta andra smarta termostater) fungerar med alla lågspänning system, men det kommer inte att fungera med högspänningsledningar (som också är känd som “linje spänning” system). Om du är osäker på vilken typ av system du har kan du snabbt lossna din nuvarande termostaten och ta en titt på ledningarna.

En död giveaway för en låg-spänningssystemet är om du ser en handfull små trådar i alla möjliga olika färger, men om du ser bara två eller fyra större trådar (oftast röda och svarta) som är anslutna med tråd nötter, då det är ett tecken på en högspänningssystem.

Du kan också titta på termostaten sig för att se hur många volt det är. Om du ser något som “110 VAC”, “115 VAC”, eller “120 VAC” någonstans, så har du en högspänningssystemet och Ecobee3 kommer inte att fungera.

Det är möjligt att konvertera en högspänningssystemet till en låg spänning systemet, men det är ganska engagerade och tar lite know-how, så om du absolut vill installera en smart termostat av något slag, kan det vara bäst att ringa en professionell att konvertera ditt system. Dessutom kan det vara fördelaktigt att göra ändå, eftersom de flesta (om inte alla) moderna system är lågspänning.

Med allt detta sagt, om allt ser bra ut, här är hur man installerar och konfigurera Ecobee3 smarta termostat.

Det första du vill göra är stänga av termostaten. Det kommer fortfarande att vara på, men du bara stänga av uppvärmning, kylning och fläkten. Du kommer också vill ta bort reservbatterier om termostaten har någon, som sannolikt under ett lock eller monteras bakom termostaten.

Därefter måste du klippa strömmen till ditt hem värme och kylsystem genom att bläddra av bränningarna vid rutan breaker. Tänk på att ibland ugnen och luftkonditioneringen är på två separata brytare, så måste du stänga av båda. Det är också möjligt att systemet fläkten kan vara på en tredje brytare.

Du kan också behöva stänga en fjärde brytare för tråden som ger termostaten makt. Diagrammet för din breaker låda kan säga vilken brytare termostaten är på, men om inte, det är ett säkert kort att om din termostat ligger i vardagsrummet, stänga av brytaren för vardagsrummet kommer att göra susen. Dessutom kan din ugn huvudavstängnings vara bredvid själva ugnen i stället för på rutan breaker. Kom ihåg att stänga av strömmen vid brytaren är inte bara för din egen säkerhet, men inte stänga av värme och kyla helt kan blåsa en säkring när du tar bort termostat ledningar, vilket kommer att kräva en elektriker för att åtgärda.

När strömmen är helt avstängd, ta bort termostat kroppen från väggen. Det är oftast bara klippt in och kräver en liten bogserbåt för att ta bort det, men du kan behöva skruva er.

Därifrån kommer du att kunna se ledningar för termostaten. Vid denna punkt, rekommenderar vi att ta en spänningsprovare och bekräftar att det inte finns ström som kör till någon av trådarna. Om det finns, måste du gå tillbaka till rutan breaker och försök att stänga en annan brytare.

Därefter tar en bild av den aktuella tråd inställningar och notera vilken terminal varje tråd är ansluten till (detta är en mycket viktig steg, så glöm inte!). Merparten av tiden, kommer färgen på kabeln korrekt motsvarar bokstaven i skruven som den är ansluten till (t.ex. gul kabeln är ansluten till “Y”, vit kabeln är ansluten till “W”, etc.), men ibland kanske du har något som en blå kabeln är ansluten till “Y” eller en grön tråd kopplad till “B” av någon underlig anledning.

När du notera där alla trådarna går, skruva trådarna från sina skruvplintar. Om det finns några startkablar (dvs korta kablar går från en terminal till en annan) kan du ta bort dem och kasta ut dem, eftersom du inte behöver dem för installation Ecobee3.

När du har kopplats bort alla kablar, kan du helt ta bort termostaten och ta bort termostaten vägg plattan om den har en. Det är sannolikt fäst vid väggen med ett par skruvar.

Ta Ecobee3 bottenplatta och placera den på väggen där du vill att termostaten att gå, mata trådarna genom hålet i mitten som du gör det. Använd den inbyggda lastbryggan längst ner för att göra det nivå. Därifrån kan du använda en penna och markera var de två skruvarna måste gå-en på ovansidan och en på undersidan.

Om det finns en stud bakom gips där du vill att skruvarna för att gå in, måste du borra hål först innan du skruvar basplattan i. I annat fall kan de medföljande skruvarna lätt drivas i gips utan pilothål. Satsen levereras med gips ankare, men de är inte absolut nödvändigt.

När du är redo att köra i skruvarna (en borr rekommenderas för detta), placera basplattan tillbaka på väggen där du vill ha den och mata ledningarna genom centrumhålet (inkluderar trimplattan bakom basplattan om du vill-det är bra att använda om du inte vill att spackel och måla över den plats där den gamla termostaten var). Ta de två skruvarna och driva dem i väggen och se till att plattan förblir nivå som du gör det. Var noga med att skruva in den övre skruven först och sedan göra finjusteringar för att jämna ut basplattan innan du skruvar i bottenskruven.

Innan du ansluter kablarna till bottenplattan, måste du kontrollera och se om du behöver för att installera den medföljande ström Extender Kit (PEK). Detta är en liten enhet som får installeras på kretskortet i sig ugnen enheten och läggs i en “C” kabeln till din konfiguration om den inte har en. Om du är osäker på om du behöver installera PEK eller inte, bara titta på din termostatens ledningar. Om det inte finns ett “C” tråd, då måste du installera PEK.

För att installera PEK, kommer du börja med att öppna upp höljet av enheten och du ser fyra terminaler på lockdelen.

Därefter lokalisera kablar du behöver för PEK. För att göra detta, ta bort från omslaget till din ugn för att få tillgång till insidan-det ska öppna genom att skjuta den en tum eller så i en viss riktning och sedan lyfta bort det. Trådarna du behöver kommer att ligga längs en remsa av skruvar på ugnens kretskortet.

Du kommer helt enkelt ta ut motsvarande ledningar från kretskortet och fästa dem till terminalerna på PEK, och se till att bokstaven i terminalen som du tog tråden ur matchar terminalen som du sätter in kabeln i den PEK.

Därifrån sätta ihop den PEK och sedan ta de färgkodade vita ledningar på PEK och bifoga dem till motsvarande bokstäver i terminalerna på kretskortet.

Processen för att installera PEK kan vara riktigt förvirrande, och varje HVAC inställning är annorlunda, så om det kommer en punkt där du blir förvirrade eller är osäker på något, tveka inte att ringa Ecobee stöd. De kan guida dig genom processen. Jag slutade ringa dem och de gjorde ett fantastiskt jobb med att gå mig igenom stegen och fick jobbet gjort på mindre än fem minuter. Du kan också ringa en lokal VVS specialist om du alls osäker på dina förmågor.

När PEK har installerats, gå tillbaka till din termostat och anslut kablarna till Ecobee3 bottenplatta. Om du inte är säker där varje tråd går, hänvisa till det foto du tog av ledningar installation på den gamla termostaten och använda bokstäverna för att se var varje tråd går på Ecobee3 bottenplatta. Återigen kan Ecobee stöd gå igenom denna process.

Var noga med att räta ut några kablar som behöver det med en del vass tång innan du sätter in dem i terminalerna.

Att sätta in och säkra en tråd genom att trycka ner fliken bredvid terminalen och tryck sedan in kabeln i terminalen så långt det går. Släpp fliken och ge tråden en fin bogserbåt att se till att den är ordentligt och inte komma ut.

När alla kablar är införda, tryck tråd gäng inne i den mån de kommer att gå så att de inte sticker ut förbi bottenplattan.

Sedan tar huvud Ecobee3 enheten och helt enkelt skjuta in den tills det klickar på plats. Du kan behöva trycka ned på det på flera platser för att se till att det är helt ansluten.

Gå tillbaka till din breaker låda och slå på strömmen igen till varje brytare som du avstängd. Se också till att sätta tillbaka locket på ugnen, så många enheter har döda växlar som stänger av ugnen när locket tas bort. När du slår på strömmen igen, kommer Ecobee3 automatiskt starta upp och installationen påbörjas.

Den första skärmen du ser när Ecobee3 startar upp är en bekräftelse på kopplingsschemat. Klicka på “Ja” om det är rätt.

Nu ska du få frågan om du har några extra tillbehör som är anslutna till din VVS-system, som en avfuktare eller respirator. Om inte, välj “Nej” och sedan trycka på “Nästa”. De flesta nyare VVS-system har vanligtvis är något liknande detta, men de flesta äldre system inte om du inte lägga den på.

Välj önskad temperaturavläsning (Fahrenheit eller Celsius) och klicka sedan på “Nästa”.

På nästa skärm ser du konfigurationen utrustningen. Det försöker att automatiskt välja vilken typ av uppvärmning och kylning du har, men om du behöver något, bara trycka på nedåtpilen bredvid alternativet och ändra det. Tryck på “Nästa” när du är klar.

Därefter får du namnge din termostat. Det finns en lista över standardnamn kan du välja mellan eller så kan du skriva in ditt egna namn.

På nästa skärm, kommer du väljer din ideala inomhustemperatur under vintern när värmen är på. Helt enkelt bara peka och dra fingret på höger sida av skärmen för att välja temperatur. Klicka på “Next” när du är klar.

Du kommer också att göra samma sak för din idealiska temperaturen på sommaren när A / C körs.

Efter det kommer den att be dig vad det aktuella läget i din VVS-system är. Detta talar bara bara Ecobee3 vad det ska börja på. Eftersom det är mycket varmt här i Mellanvästern just nu, ska jag välja “Cool” och sedan trycka på “Nästa”.

Nästa skärm kommer att få dig aktivera eller inaktivera Smart Hem / Bort, som åsidosätter alla inställningar om den upptäcker att du är hemma under en bort tid eller vice versa med hjälp av rörelsesensorn inbyggd i termostaten.

Du kommer nu välja din tidszon genom att först välja ditt hemland och sedan trycka på “Nästa”.

Därifrån kommer du att välja den närmaste stora stad som är i samma tidszon du befinner dig. Hit “Next”.

Efter det är det dags att konfigurera Wi-Fi för termostaten, så klicka på “Nästa”. Detta gör att du kan ansluta din smartphone till Ecobee3.

Du kan antingen använda din iPhone eller annan iOS-enhet för att ställa in Wi-Fi eller så kan du ställa in den rätt upp på termostaten själv. Vi visar dig hur man gör det på termostaten själv, så välj “Välj Wi-Fi-nätverk” och klicka sedan på “Nästa”.

Välj Wi-Fi namn och klicka på “Nästa”.

Ange i din Wi-Fi-lösenord och knacka på “Connect”.

Ge det en minut för termostaten att ansluta till Wi-Fi-nätverk. När det är gjort, klicka på “Nästa”.

Bekräfta datum och tid att termostaten har inrättat och klicka på “Nästa”.

Nästa steg är att ansluta Ecobee3 termostaten till din smartphone och länka termostaten till Ecobee konto. För att göra detta, kommer din termostat generera en registreringskod.

Du måste ange i koden i Ecobee3 app, så nu är en bra tid att ladda ner appen, som är tillgänglig för iOS och Android-enheter.

Öppna appen och tryck på “Registrera” längst ned.

Ange i registreringskoden som visas på termostaten och klicka sedan på “Next” i appen.

Placera en bock i rutan bredvid “Acceptera Villkor” och sedan trycka på “Nästa”.

På nästa sida anger i ditt namn, e-postadress och ett lösenord som ska användas för ditt Ecobee konto. Hit “Next”.

Välj om du vill ha vädret optimera din värme och kyla genom att växla omkopplaren i det övre högra hörnet på skärmen. Tryck sedan på “Nästa”.

Gör samma sak för Home IQ, som är en funktion som spårar din användning och ger energirapporter.

Sedan anger i information om ditt hus, liksom ytor, antal våningar, och när huset byggdes. Inget av detta krävs, men en del av fälten är om du vill Home IQ ska fungera.

Hit “Klar” när du kommer till skärmen Grattis.

Nu kan du trycka på din Ecobee3 termostat och börja styra den från telefonen.

Användargränssnittet kommer att spegla hur det ser ut på termostaten själv.

När termostaten är inställd och redo att gå, är det dags att ställa in fjärrsensorer. Grund Ecobee3 levereras med en sensor, men familjen Paketet levereras med tre av dem.

För att starta, helt enkelt dra i plastfliken fäst på sensorn. Detta kommer att lossna plastbatteriluckan.

Därifrån fästa den genomskinliga plast stå på baksidan av sensorn och sedan placera den i ett annat rum som du vill att temperaturen övervakas. Jag placerade mitt på övervåningen i sovrummet, eftersom temperaturen skiljer sig på andra våningen.

Tillbaka på termostaten, kommer systemet automatiskt att detektera sensorn. Klicka på “Ja” för att ansluta den.

Ge det ett namn genom att välja en från listan eller skriva in dina egna namn.

Välj vilka lägen du vill att sensorn ska aktiveras på. Om du är osäker på vad du ska göra här, bara lämna det till standard och klicka på “Nästa”.

Tryck på “Finish” för att slutföra sensorns inställning.

Sensorn visas i listan och det kommer att visa upp den temperatur som det upptäcka. Klicka på “Follow Me” för att konfigurera när sensorn kommer att användas.

Du kan antingen aktivera eller inaktivera Follow Me-funktionen. När funktionen är aktiverad, kommer din termostat använda temperaturen från sensorn som upptäckt rörelse senast. När den är avaktiverad kommer din termostat helt enkelt ta medeltemperatur alla sensorer.

När du har sensorn (s) som inrättats, är ni redo att gå och din Ecobee3 är helt inrättas. Ta dig tid att granska Ecobee3 appen att bekanta sig med gränssnittet och dess funktioner, och glöm inte att kolla tillbaka snart för mer Ecobee3 handledning.

Elefanter har distinkta fingeravtryck som åsar på botten av deras enorma fötter, dessa åsar kan användas för att både identifiera elefanten och uppskatta dess ålder.