hur man installerar python på fönster

Om du letar efter ett enkelt program för att lära sig programmering eller om du är en erfaren programvara författare, kan du dra nytta av att använda den mycket mångsidig och funktionell programmeringsverktyg som kallas Python.

Python var ursprungligen tänkt och utvecklades av en holländare vid namn Guido van Rossum i början av 90-talet. Även om han är allmänt krediteras med skapandet av Python, hade han en hel del hjälp från andra deltagare. Under årens lopp, Guido och hans team har fortsatt att förbättra programvaran fram till maj 2000 då de officiellt gjort övergången till BeOpen.com och gjorde programmet mycket mer lättillgänglig för världen. Det var inte mer än ett år senare, år 2001, när PSF (Python Software Foundation) skapades.

Denna icke-vinstdrivande organisation har utvecklats med en enkel dröm och sponsras av Zope Corporation (då Digital skapelser). Den drömmen var och är fortfarande i dag, till

Python är ett bra alternativ för programmerare, eftersom det är ett open source-program som utvecklats under en OSI-licens. Det finns absolut ingen kostnad för att hämta, installera eller köra programmet på vilken dator som helst. Mjukvaran finns tillgänglig i många olika bygger och stöder 21 olika operativsystem och driftsmiljö som ger den dess universella överklagande och tvärsystemfunktioner.

Om du inte redan har en kopia av Python installerat på din dator, måste du öppna webbläsaren och gå till Python nedladdningssida.

Nu när du är på nedladdningssidan, välja vilken av programvaran bygger du vill ladda ner. Vid tillämpningen av denna artikel kommer vi att använda den mest uppdaterade versionen (Python 3.4.1).

När du har klickat på det, kommer du att tas till en sida med en beskrivning av alla nya uppdateringar och funktioner i 3.4.1, men du kan alltid läsa att medan nedladdningen pågår. Rulla längst ned på sidan tills du hittar avsnittet “Download” och klicka på länken som säger “nedladdningssida.”

Nu kommer du att rulla hela vägen till botten av sidan och hitta “Windows x86 MSI.” Om du vill hämta 86-64 bit MSI, gärna göra det. Vi tror att även om du har en 64-bitars operativsystem som är installerat på datorn, är 86-bitars MSI föredra. Vi säger detta eftersom det fortfarande kommer att köra bra och ibland, med 64-bitarsarkitekturer, gör några av de kompilerade binärer och Python-bibliotek inte fungerar bra.

När du har laddat ner Python MSI, helt enkelt navigera till nedladdnings plats på datorn, dubbelklicka på filen och trycka Kör när dialogrutan dyker upp.

Om du är den enda person som använder datorn, helt enkelt lämna “Installera för alla användare” alternativet väljs. Om du har flera konton på datorn och inte vill installera det i alla konton, välj “Installera bara för mig” och tryck därefter på “Nästa”.

Om du vill ändra installationsplatsen, gärna göra det, men det är bäst att lämna det som är och helt enkelt välja nästa.

Rulla ner i fönstret och hitta “Lägg Python.exe till Path” och klicka på den lilla röda “x”. Välj “Kommer att installeras på den lokala hårddisken” alternativet och tryck sedan på “Nästa”.

Du kommer att märka att anläggningen kommer att ta upp en kommandotolken medan Python hämtar och installerar “Pip.” Pip är bara ett pakethanteringsverktyget. Detta gör att du kan installera alla ytterligare Python paket som finns tillgängliga för nedladdning via PyPI (Python Package Index).

Nu när du har slutfört installationen, klicka på “Finish.”

Om du valt att använda Python 3.4.1, behöver du inte att följa denna process. Du kan helt enkelt gå vidare till nästa avsnitt. Anledningen är att den nya uppdateringen integrerar denna process i installationsfasen och så du behöver inte längre manuellt lägga Variabel System Path. Om du vill lägga till en andra uppsättning av variabler för Python, kan du ändå följa den procedur men ersätt “27” med “34”

Om du väljer att använda 2.7.3 version av Python, måste du följa dessa steg. När du har installerat Python, är det dags att lägga till variabel System Path. Att göra detta kommer att göra det möjligt Python att köra skript på datorn utan konflikter problem.

Börja med att öppna startmenyn och skriva in “miljö” och välj alternativet kallas “Redigera systemmiljövariabler.”

När “Systemegenskaper” visas, klicka på “Miljövariabler …”

När du har “Miljövariabler” fönstret öppet, rikta fokus till den nedre halvan. Du kommer att märka att det styr alla “Systemvariabler” snarare än just detta i samband med ditt användarnamn. Klicka på “Ny …” för att skapa en ny variabel för Python.

Helt enkelt ange ett namn för Path koden nedan. Vid tillämpningen av detta exempel har vi installerat Python 2.7.3, så vi kommer att kalla vägen “. PYTHON”

Strängen som du måste ange är: “C: \ Python27 \; C: \ Python27 \ Scripts;”

Tryck på “OK” och sedan “OK” och sedan “OK” och sedan på den röda “X” för att godkänna alla ändringar och avsluta “Systemegenskaper” fönstret.

Nu när vi har slutfört installationsprocessen och lagt vår “Miljö variabel,” du är redo att skapa din första grundläggande Python-skript. Låt oss börja med att öppna Python GUI genom att trycka på “Start” och skriva “Python” och välja “IDLE (Python GUI).”

När det grafiska gränssnittet är öppet, kommer vi att börja med den enklaste direktivet möjligt. Detta är den “print” direktiv som helt enkelt skriver vad du berätta det för, i en ny linje. Börja med att skriva en utskrifts direktiv som den som visas i bilden nedan eller kopiera och klistra in den här texten och tryck sedan på “Enter”: ( “Grattis på din första utskrift direktiv utför”) print

Med Python 3, interaktivt läge signaleras av närvaron av “>>>” innebär att du kan göra saker som enkel matematik utan några direktiv. Försök att göra några enkla problem som visas i bilden nedan.

Du har installerat Python, tillade miljövariabler, avrättades enkla direktiv print och löst matematiska problem. Grattis. Om du vill veta mer om Python skript, gärna titta igenom våra arkiv.

Det kan vara en bättre idé om att använda en av de befintliga distributioner, t.ex. Python (x, y) om du behöver den vetenskapliga matematik och rita kapacitet. Installera ytterligare bibliotek i Windows kan bli en smärta, och distributioner hjälpa till att lösa det första hindret.

För att försöka python, eller som scripting förlängning för Blender, är standardinstallations förmodligen tillräckligt ändå.

Jag antar att det hela slutar upp beroende på vad orsaken till att installera Python är. När det gäller frågan med att installera extra bibliotek på fönster, det är därför Python innehåller PIP med sin senaste bunt.

PIP kommer dock ofta nog förvänta sig en fullständig byggmiljö, som på Windows vanligtvis inte är installerad, se t.ex. http://stackoverflow.com/questions/22662811/why-does-installing-matplotlib-for-python-v3-4-fail-on-windows-7-x64. Lägg till detta den ibland suboptimalt Windows stöd för bibliotek när det gäller inbyggd kod tillägg, och ganska snart en fördelning blir riktigt, riktigt lockande.

För att vara rättvis men efter bränning mina fingrar en gång (i termer av produktivitet uppnås genom att använda de verktyg mot den tid som krävs för att installera dem), har jag inte provat att installera Python-bibliotek manuellt under en längre tid.

Jag förstår vad du menar nu, men kanske framtid bygger kommer att förbättra Python miljön och göra det enklare att installera biblioteken. Jag antar att tiden kommer att berätta och allt vi kan göra är att hoppas att utvecklarna fortsätta att göra det bättre.

Strutsar har inga tänder, de sväljer grus och sand för att slipa upp frön, buskar, gräs, frukt och blommor som de äter.