hur man kan återställa tillgång till app ops i android 4.4.2+

Google bort tillgång till App Ops, den dolda Android app tillstånd manager gränssnittet i Android 4.4.2. App Ops är fortfarande närvarande i Android, men – med root-access, kan vi få det tillbaka.

Katten-och-råtta-lek med Googles Android-utvecklare fortsätter. Vi måste fortsätta kampen tills Google vågor den vita flaggan och medger att vi användare ska kunna styra åtkomsten till våra egna privata data.

Detta trick ger oss möjlighet att få åtkomst till App Ops gränssnittet. För att göra detta, behöver vi tre saker

Först måste du rota enheten. Hur du gör detta beror på enheten. Om du har en Nexus-enhet, vi gillar WugFresh Nexus Root Toolkit, som kommer att gå igenom hela processen.

När rotade, måste du aktivera “Okända källor” alternativet hämtar Xposed framerwork Installer APK fil från sin officiella webbplats, och installera den på enheten.

Starta Xposed Installer efter det är installerat, trycker ramverket alternativet och tryck på Installera / uppdatera.

Med ramen installerat att knacka Moduler i appen visa moduler du kan ladda ner. Rulla ner och knacka på AppOpsXposed modul, sedan trycka på knappen Hämta för att installera den.

Aktivera modulen i listan Moduler och starta om enheten för att aktivera dina tweaks.

Du ser en App Ops alternativ i Android appen Inställningar, där den hör hemma. Tryck på appen får åtkomst till numera synliga igen App Ops gränssnitt.

Om du redan har root-access, kan du fortfarande använda den betalda App Ops X. App Ops X är en “förlängd” och kompileras version av Googles App Ops verktyg med ytterligare funktioner. När du betalar för en in-app köp, till installations apphämtningar App Ops X och använder sin root-åtkomst installera det på din systempartition.

App Ops X är anmärkningsvärt eftersom det fortsätter att fungera normalt på Android 4.4.2, även efter Google bröt standardversionen av App Ops. Om Google skulle helt ta bort den medföljande versionen av App Ops på en nyare version av Android släpptes efter 4.4.2, är det möjligt att App Ops X fortfarande skulle fortsätta att fungera och skulle bli det bästa alternativet.

Om inte annat visar det en väg framåt om Google skulle ta bort App Ops helt. Utvecklare kan kompilera App Ops gränssnitt och använda root-access för att installera den på systempartitionen. Google säger att App Ops utsätter bara systemet API som används på andra ställen i systemet – till exempel för att begränsa behörigheter anmälan eller kontroll som sms har möjligheten att skicka SMS. Således skulle Google inte kunna stoppa oss från att göra detta utan att ta bort åtkomst till de lägre nivå API själva, även om de bort gränssnittet helt.

I stället för att börja spela en katt-och-råtta-lek med Googles Android utvecklare, som kan börja försöka bryta App Ops gränssnitt och inaktivera även dessa trick i framtida versioner av Android, kanske du bara vill installera en anpassad ROM.

Till exempel innefattar CyanogenMod eget tillstånd krubban som nu är baserad på App Ops. CyanogenMod utvecklare sannolikt inte kommer att ta bort tillgång till App Ops i en mindre uppdatering. Redan innan App Ops fanns Cyanogenmod införlivat sin egen app tillstånd chef som tillät användare att kontrollera vilka appar kan och inte kan göra på egen hand.

En del av skönheten i Android är att det tillåter sådana anpassade rom att existera, så att du kan välja att steg bort från Google och väljer att lita på andra utvecklare. En del av fulhet av Android är att du så ofta måste, oavsett om du letar efter app behörigheter ledning eller bara snabba uppdateringar för många Android-telefoner.

Snarare än att tvinga användare som bryr sig om att hantera appbehörigheter att rota sina enheter och ändra systemfiler – eller installera en ny Android-operativsystem helt – Google ska tillåta alla användare att styra åtkomsten till sina privata data.

Android-användare ska kunna kontrollera om en app kan komma åt sina kontakter eller inte, precis som iOS användare kan.

Appen tillstånd sak är inte där, de tog bort den i CM10, i alla fall. Något om stabilitetsproblem.

I kortspel Euchre termen “Bauer”, ett tyskt ord ibland anglicized till “Bower”, hänvisar till Jack kortet.