hur man kan eliminera sms avgifter och text gratis

SMS avgifter är ren vinst för de cellulära bärare. De är i princip gratis för transportörer att skicka, men de kan ofta kostar tio cent eller mer per meddelande. Det kostar mer att skicka ett textmeddelande på jorden än vad det gör att överföra data från Mars.

Med tanke på dessa skyhöga avgifter, är det ingen överraskning att en mängd olika applikationer växer upp som tillåter människor att skicka textmeddelanden gratis och undvika bärarna. De mest populära, WhatsApp, hävdar att det har fler användare än Twitter och skickar fler meddelanden än Facebook i världen.

Sanningen om textmeddelanden är att de inte sätter någon extra belastning på ett mobilnät. De skickas tillsammans med andra data som redan används med det trådlösa nätverket. En text är i princip gratis för en bärare att skicka.

Så varför bärare ut så mycket för textmeddelanden? Tja, för en liknande anledning som bärare lägger så mycket vinst att roamingavgifter – eftersom de kan komma undan med det.

Om din plan ger dig obegränsad textmeddelanden – något som låter bra, men är i princip gratis för transportören att erbjuda så de bunta det att motivera höga månadsavgifter – du förmodligen inte bryr sig om att få textmeddelanden gratis. Men om du använder ett förbetalt bärare med pay-per-use fakturering, genom att använda ett av de program nedan kan hjälpa dig och dina vänner spara pengar, textning helt gratis när du är på Wi-Fi.

WhatsApp, det mest populära messaging app, piggybacks på toppen av din befintliga telefonnummer och kontakter. När du installerar WhatsApp på din telefon, måste du bekräfta ditt telefonnummer genom att ta emot ett textmeddelande. När du gör det kommer WhatsApp associera app med din nuvarande telefonnummer på sina servrar. Det kommer att skanna din telefonens adressbok och titta på de telefonnummer som du har i samband med dina kontakter, visa dina kontakter som använder WhatsApp. Om de använder WhatsApp, kan du meddelande dem via WhatsApp app. WhatsApp fungerar på liknande sätt SMS, men det sänder meddelanden via Internet – så det kommer att vara helt gratis om du är ansluten till Wi-Fi eller kommer bara att kosta dig en liten bit av data om du befinner dig på ett mobilnät.

Det intressanta med WhatsApp är hur låg friktion det är. Du behöver inte berätta för dina vänner att registrera sig för WhatsApp konton och sedan vän varandra, som du gör på andra meddelandetjänster. Om någon i din adressbok är på WhatsApp, vet du. Om du redan text med människor, kan du bara be alla att ladda ner WhatsApp och du ser dem i WhatsApp utan frien krävs.

Om du är i USA, kan du registrera dig för ett gratis Google Voice-nummer. Använda mobilappen Google Voice eller ens Google Voice på webben, kan du skicka gratis SMS. Precis som med WhatsApp, om du skickar ett SMS via Google Voice samtidigt inte är ansluten till Wi-Fi, kommer appen använder en databit istället för att räkna som ett textmeddelande. En trevlig sak om Google Voice är att det är inte enbart mobil. Du kan också skicka och ta emot textmeddelanden på nätet ,.

Du kan även port ditt befintliga telefonnummer till Google Voice, använder den som ditt huvudnummer för att skicka och ta emot samtal från.

Apples iOS-enheter och Mac inkluderar iMessage. Om du använder iMessage och skicka ett meddelande till en annan iMessage användare kommer iMessage skicka meddelandet via Internet (via Wi-Fi eller en dataanslutning) istället för att skicka det som ett traditionellt textmeddelande. Allt detta sker automatiskt – Appen vägar så många meddelanden som möjligt via Internet istället för att skicka dem som traditionella SMS-meddelanden.

Om du använder en iPhone och skicka ett meddelande till en annan iPhone-användare kommer att meddelandet troligen överförs via Internet snarare än som en traditionell SMS. Detta förutsätter dock dina kontakter har Apple-enheter – om de inte gör det, är du bättre att använda en plattformsoberoende app som WhatsApp.

Ovanstående alternativ är långt ifrån de enda SMS-avbytartjänster. Det finns ett brett utbud av tjänster, av vilka några är mer populär i de enskilda länderna. Kik, Viber, Line, Facebook Messenger, BlackBerry Messenger (snart att vara tillgängliga för iOS och Android), Google Hangouts – listan kan göras lång.

Tyvärr, medan SMS var en tjänst som får människor med olika telefoner och appar att samverka med varandra, alla dessa meddelandeprogram är begränsade till sin egen lilla värld. Om du vill skicka meddelanden någon på WhatsApp, måste du använda WhatsApp. Om du vill skicka meddelanden någon via Google Hangouts, måste du göra det via Google Hangouts-appen.

Om du verkligen vill skicka fria texter mellan din umgängeskrets eller familj, kanske du vill att besluta om en app som ni alla kommer att använda. Tack vare transportörernas girighet, har världen av mobila meddelandetjänster blir fragmenterad.

Image Credit: Joi Ito på Flickr, Judit Klein på Flickr

Jag älskar hur det finns en app för allt dessa dagar. Jag sprang in i en kall en som körs på Android och iOS samt det kallas Mo + mer information om den här: [http://mopl.us/][1]

aw ja stickin det till mannen

Det suger hur de gör program “är endast tillgängligt i USA” när Kanada har en högre andel av tech användare.

24SMS som kan användas nästan överallt i världen. Och, stöder både Android och IOS.

det handlar om volym. ingen bryr sig om förhållandet

Jo, för ex-BB Messenger-användare, det finns en version som kommer till Android och iOS. Så om du fortfarande har en hel del kontakter med hjälp av det, kan det vara värt att checka ut när det anländer. Det finns också MiTalk som är ungefär som WhatsApp, men det verkar ha fler funktioner. Enda problemet är att många människor hålla sig till WhatsApp så jag har bara en MiTalk kontakt just nu. (Oh och det är gratis för livet, till skillnad från whatsapp)

WhatsApp är gratis för livet är inte det?

Det är sak. Jag tror att det är för iOS användare, men de måste betala en engångsavgift för appen. Android-användare få appen gratis, men jag tror att vi bara få ett års gratis abonnemang och då är det 99 cent därefter. Även om jag är lite förvirrad eftersom jag har använt den i minst 2 år nu och min “fri” prenumeration slutar 2014 i enlighet med programmet.

Nej det är det inte. Den talar om dess fria, men dess fria i ett år jag gissa, därefter betalar 99c / år för Android. Vet inte om iOS

Sagt, inget av alternativen som nämns här är lika tillförlitliga som SMS. I många fall har jag fått whatsapp meddelande timmar efter det skickades (både ansluten till Internet under hela denna period.)

Du kan skicka gratis SMS med hjälp av AOL budbärare också. Min enda fråga är, hur kan du avlyssna SMS skickas till dig innan den spelas in på operatörens nätverk. I mitt fall, en av min kollega skickar mig massor av meddelanden från AOL budbärare i stället för ett samtal och det suger upp min kredit som galen. Jag vill fånga upp alla dessa meddelanden och få dem gratis. Jag kunde ge honom Google Voice-nummer för att skicka SMS på men jag skulle vilja veta om det finns något annat alternativ.

Jag är förvånad över att ingen nämnde e-post. Du kan skicka ett nummer, och de kan skicka meddelanden tillbaka. Det är inte perfekt, kan texterna visas som separata meddelanden i inkorgen, men det fungerar, och det är gratis du avslutar. Enda skumt är du behöver veta deras bärare, men du kan alltid skicka dem en “riktig” sms att ta reda på.

99 cent för ett år? Det är ganska nära till gratis.

Inte alls värdig info … På något sätt vi får betala antingen SMS avgift eller Internet avgift för att använda de så kallade fria program …

Frågor att ställa om Whatsup

Vad är säkerheten för innehållet SMS mellan SMS ändpunkter?

Är SMS krypteras med appen på telefonen och skickas till mottagaren för dekryptering av whatsup appen på mottagarens enhet?

Finns det ingen “man-in-the-middle” dekryptering / åter kryptering av era whatsup service / servrar?

Behöver du verkligen så mycket säkerhet för dina textmeddelanden? Jag menar, skulle jag gissa att de flesta textmeddelanden från de flesta människor är saker som ingen skulle vara intresserad av. Passerar riktigt känslig information via SMS verkar vara ett misstag i första hand.

Din absolut skojar rätt?

Hahaha, you got att vara skojar …… vänta, det är inte den 1 april.

För användare till användare SMS, jag vet inte riktigt se poängen i överdrivna säkerhetsåtgärder.

Jag skulle inte använda någon tredje part app för mina tvåfaktorsautentisering SMS-meddelanden.

WhatsApp faktiskt tillhandahåller kryptering. Jag är inte säker på vad nivå …

Några andra noterbara kostnadsfria meddelandetjänster apps är Viber, linje och wechat. Thy alla använder ditt telefonnummer som en ID.

Du kan få e-post gateway-adresser för ditt telefonnummer här: http://www.freesmsgateway.info/

Det är gratis.

Jag Textnow bara. De ger dig ett nummer, dess plattformsoberoende, kan du skicka bilder gratis, och det har också en webbklient!

Tack vare J.K. Rowling specifikationer, var Harry Potter-filmerna alla filmade i Storbritannien med brittiska aktörer.