hur man kan förebygga vissa användare från att stänga fönster

Windows har ett löjligt antal sätt att stänga. Du hittar alternativ på Start-menyn, Administrationsverktyg menyn och login och Lock skärmar. Du kan också stänga Windows ner med kortkommandon (Alt + F4 på skrivbordet) och även kommandoraden. Så här inaktiverar dem alla för specifika användare.

Så varför bry sig att ta bort avstängning åtkomst för användare? Det finns flera skäl. Hemma, kanske du vill låsa den funktionen ut för barn för att förhindra frustration. Eller, om du använder användarbyte, kan du ha några tidskrävande uppgift (som en nerladdning) som körs på ditt konto medan någon annan använder sitt konto. Låsa ut avstängningsfunktion skyddar vad du har igång. I ett företag, kanske du vill låsa avstängningsfunktion på en dator som används som en kiosk. Du kan ta bort knappen stängs bara från Lock och Login skärmar, vilket begränsar stänga till endast användare som kan logga in på Windows. Men om du vill ha saker extra låst, vi har dig täckt.

Om du har Windows Home, måste du redigera Windows-registret för att göra dessa förändringar. Du kan också göra det här sättet om du har Windows Pro eller Enterprise, men bara känner sig mer bekväm att arbeta i registret. (Om du har Pro eller Enterprise, men vi rekommenderar att du använder desto lättare grupprinciper, som beskrivs i nästa avsnitt.) Kom ihåg, dock, att när du redigerar registret måste du vara inloggad som användaren som du vill inaktivera avstängning.

Standard varning: Registereditorn är ett kraftfullt verktyg och missbrukar den kan göra systemet instabilt eller obrukbart. Detta är en ganska enkel hacka och så länge man håller sig till instruktionerna, bör du inte ha några problem. Som sagt, om du aldrig har arbetat med det förut, fundera på att läsa om hur du använder Registereditorn innan du börjar. Och definitivt säkerhetskopiera registret (och din dator!) Innan du gör ändringar.

För att komma igång, logga in som den användare som du vill göra dessa förändringar. Öppna Registereditorn genom att trycka på Start och skriva “regedit.” Tryck Enter för att öppna Registereditorn och ge det tillstånd att göra ändringar i din dator. I Registereditorn använda den vänstra sidofältet för att navigera till följande nyckel

Nästa, du kommer att skapa ett nytt värde i nyckeln Explorer. Högerklicka på ikonen Explorer och välj Ny> DWORD (32-bitars) Value. Namnge det nya värdet NoClose.

Nu, du kommer att ändra detta värde. Dubbelklicka på den nya NoClose värdet och ställ in värdet till 1 i “Value data” rutan.

Klicka på OK, avsluta Registereditorn, starta om datorn och logga in som den användare som du har gjort ändringen. Att användaren inte längre har tillgång till de flesta avstängning funktioner (inklusive sömn och viloläge), oavsett om det är från Start-menyn, låsskärmen eller ens genvägen Alt + 4 avstängning från skrivbordet. Om de försöker att använda genvägen metod, kommer användaren att se begränsningar meddelande i stället.

De enda två avstängningsmetoder som fortfarande fungerar pressar den fysiska strömbrytaren (om det alternativet är inställt på Kontrollpanelen) och använda kommandot shutdown på Kommandotolken. Du kan alltid stänga av strömbrytaren från att stängas av Windows och sedan begränsa användarnas tillgång till kontrollpanelen om du vill. Du kan även stänga av kommandotolken själv. Om du följer stegen i denna artikel att inaktivera kommandotolken med hjälp av grupprinciper, skulle vi föreslår att du inte också inaktivera skript. På så sätt kan du skapa en batch-fil som aktiverar kommandot shutdown och gömma den någonstans på systemet så att du fortfarande har ett relativt enkelt sätt att stänga av Windows. Om du inaktiverar kommandotolken för en användare med Registereditorn kommer det inte att inaktivera skript, så du behöver inte oroa dig för det.

Om du vill återaktivera avstängning kommandon för en användare när som helst, bara logga in igen som användare, brand upp registret, och ställ in NoClose värdet till 0 (eller ta bort den).

Om du inte känner för att dyka in i dig själv kansliet, har vi skapat två nedladdningsbara registret hacka du kan använda. En hacka bort avstängnings möjligheten för den aktuella användaren och den andra återavstängnings förmåga. Båda ingår i följande ZIP-fil. Dubbelklicka på den som du vill använda, klicka dig igenom anvisningarna, och sedan starta om datorn.

avstängnings Hacks

I Windows Pro eller Enterprise, hitta MSC-fil som du har gjort för de användare som du vill tillämpa principen, dubbelklicka för att öppna den och klicka på Ja för att kunna göra ändringar. I fönstret Grupprincip för dessa användare, i den vänstra rutan, borra ner till Användarkonfiguration> Administrativa mallar> Start-menyn och Aktivitetsfältet. Till höger hittar “Ta bort och förhindra åtkomst till Avsluta, Starta, sova och Viloläge kommandon” objektet och dubbelklicka på den.

I policyn fönstret, klicka på Aktiverad och sedan på OK.

För att testa förändringar, avslutar lokala grupprinciper, starta om datorn, och sedan logga in som användaren (eller en medlem av användargruppen) för vilka du har gjort ändringarna. Om du vill återaktivera avstängning, följ bara samma instruktioner och ställa in policyn tillbaka till funktionshindrade (eller inte har konfigurerats).

Det är allt som finns till den. Det kan vara en förändring som är endast användbar under vissa omständigheter, men när du behöver det, är det en lätt förändring att göra.

Dessa justeringar förmodligen inte kommer att stoppa någon att trycka och hålla den fysiska start / stopp-knappen på datorn. Jag behöver inte dessa förändringar så jag är inte på väg att prova.

@Fred Nej, och det kommer inte heller att hindra människor från att dra ut nätsladden. Men jag ser det mer som för att begränsa stänga av eller starta utan att tänka. Det hindrar också program (åtminstone de som beter sig som de ska) från att inleda en stänga av eller starta om.

Vad sägs om dessa andra knappar

Jag blev av med knappen språket, men jag illa på “Anslut till Internet” och “lättillgänglighet” knapparna. Den förstnämnda skulle vara ett säkerhetshål och andra möjliggör inställningar för att röras upp (allt på hög förstoring, till exempel).

Någon som vet hur man bli av med dem?

Whale mjölk är otroligt hög fetthalt (upp till 50 procent fett) vilket ger en tandkräm liknande konsistens och håller den från att bryta upp eller upplösning i vattnet innan whale kalven kan konsumera det.