hur man kan förhindra datorn från att vakna upp av misstag

Om du hittar din Windows-dator vakna från viloläge utan någon uppenbar anledning, datorn antingen som vaknat av en hårdvaruenhet – som musen – eller schemalagd uppgift som att väcka datorn.

I vissa fall kan orsaken inte vara självklart. Till exempel, om din bärbara dator ibland vaknar upp utan någon uppenbar anledning, är det möjligt att golvet skakar lite, vilket gör att musen för att vibrera något och väcka datorn.

Obs: Dessa tekniker ska fungera på Windows 7, Windows 8 och Windows 10 ungefär densamma. Inställningarna kan se lite olika ut beroende på vilket operativsystem du använder. Om du använder Windows 10 vi har en särskild anmärkning nedan om hur man löser problemet.

Om du inte är säker på varför datorn bara vaknade upp, kan du köra ett kommando som kommer att berätta. För att köra det här kommandot måste du använda kommandotolken ansökan, som du hittar i Start-menyn – tryck på Windows-tangenten skriver kommandot och tryck på Enter för att starta den.

Skriv följande kommando i kommandotolken och tryck på Enter

powercfg -lastwake

Utgången nedan berättar att en USB-enhet vaknade datorn. Jag vet att min mus är ansluten till en USB-port, så det är klart att min mus nyligen vaknade datorn. För att förhindra att musen från att vakna datorn, konsultera den här artikeln eller se nedan.

Om du vill visa en lista över hårdvara som kan väcka datorn genom att köra följande kommando

powercfg -devicequery wake_armed

Du kan stoppa dessa enheter från att vakna datorn i Enhetshanteraren. Öppna den genom att trycka på Windows-tangenten, skriver Enhetshanteraren och trycka på Enter.

I Enhetshanteraren lokalisera den enhet som du vill hindra från att väcka datorn (det kommer att ha samma namn som den gör i produktionen av kommandot ovan). Högerklicka på enheten och välj Egenskaper.

På fliken Energispar avmarkerar Tillåt att den här enheten tar kryssrutan datorn och klicka på OK.

Program – schemalagda aktiviteter, till exempel – kan be Windows att automatiskt väcka datorn vid en viss tidpunkt. Om en schemalagd aktivitet sätter en “vakna timer” för en viss tid, kommer datorn automatiskt vaknar vid den tiden för att köra uppgiften. Detta kan vara användbart – till exempel kan du ha datorn automatiskt vaknar upp mitt i natten för att utföra systemunderhåll uppgifter.

För att se en lista över vakna timer som på datorn kan du köra följande kommando. Observera att detta kommando måste köras som administratör. Du måste högerklicka på Kommandotolken genväg i Start-menyn och välj Kör som administratör innan du kör kommandot.

powercfg -waketimers

Om ett visst program som orsakar din dator för att vakna, kan du avinstallera det eller justera den schemalagda aktiviteten inställningar i Windows Schemaläggaren.

Men om du inte vill ha några program vakna datorn automatiskt kan du stänga av väcknings timers helt. För att göra detta, använd kontrollpanelen Energialternativ – öppna den genom att trycka på Windows-tangenten, skriver Energialternativ, och trycka på Enter.

Klicka på Ändra schemainställningar länken i fönstret Energialternativ.

I nästa fönster klickar du på Ändra avancerade inställningar.

Expandera Sleep avsnittet expandera avsnittet Tillåt vakna timers och se till att vakna timers avaktiverat.

Windows 10 har en ny “funktion” som väcker datorn upp för vad de kallar “viktiga vakna timer”, och du kommer att vilja stänga av att om din dator är att vakna upp hela tiden. Huvudet i Energialternativ precis som vi visar ovan, och sedan hitta Sömn -> Tillåt väcknings timers -> Plugged in och ändra inställningen från viktiga Wake Timers Bara för att inaktivera.

Naturligtvis är detta inte den enda som kunde vakna upp datorn, så se till att du följer alla de andra stegen ovan samt.

Dessa är de två sätt datorn kan automatiskt ur viloläge – efter justering dessa inställningar bör din dator sova när det är ombedd att göra det.

Jag minns att ha flera problem med min dator även går att sova när jag hade byggt det … Min grafikkort (GTX GeForce 580) var faktiskt faultly, orsakade detta spel att krascha och även GPU stresstester programmet “3D Mark 11” kraschar, fick den utbytt och sedan hakas upp och bom! Inga krascher och jag kunde få datorn att sova, får jag inte hur det var att förhindra datorn från att sova, men det är allt bra nu!

det finns alltid en anledning, är inget av en slump.

Jag har inga problem med sömn, men jag kan inte få min skärmen för att stänga. Om jag vänder det manuellt med en monoff program, dyker det genast upp igen. Om fördröjningen är 2 minuter, det fungerar men inget större. Det är ett nytt problem så något orsakade det men jag är stumped.

@Brian, Kontrollera dina “energiinställningar” i Windows avger endast som något konflikt med Monoff. Prova något annat “energischema” (med undantag för “Always On”). Kontrollera att du har de senaste grafikdrivrutinerna & Monoff versioner,. Om inget försök sedan en återställnings monitor Koppa ur apparatens övervaka och hålla ned strömknappen i ungefär 30secnds. Koppla in den igen och makt upp. Eller, gå in i bildskärmens meny och göra en fabriksåterställning.

också kan du kolla in här: http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/create-a-shortcut-or-hotkey-to-turn-off-the-monitor/

MIN DATOR stängs efter några minuter. IT ÄN ber om LÖSENORD.

BEHÖVER HJÄLP

mcupate_scheduled körs fortfarande på 01:30 varje dag. Jag har inaktiverat dem, bort dem, omdöpt dem, allt jag kunde tänka på. men trots att de inte har några vakna timers det enda som gjorde det sluta var inaktivera vakna timer i energialternativ. både Loggboken och -lastwake visade ingen källa till vad vaknade datorn upp.

En “fartygets anbud” är en liten båt (eller en större fartyg) används för att serva eller stödja andra båtar eller fartyg, typiskt transporten av människor och varor till fartyget i fråga från land eller ett annat fartyg.