hur man kan integrera Google Apps med Windows 8

Windows 8 är utformad för att driva Microsofts webbtjänster: Bing, Internet Explorer, Outlook.com och mer. Dock är Windows 8 inte begränsad till bara Microsofts tjänster. Google-tjänster som Gmail, Google Search, Chrome, och mer kan alla integreras med Windows 8.

Google har inte gjort många moderna program för Windows 8 och har inte för avsikt att göra det, men viktiga Google-tjänster som Gmail arbetar i de medföljande program. Tyvärr kommer kontakt- och kalendersynkronisering sluta fungera i juli.

Google har gjort en modern app: Google Sökapp. Installera det från Windows Store och du får en bricka som tar upp en Windows 8-stil Google-sökning skärmen. Denna app är utformad för att konkurrera med Microsofts Bing sökning app.

Om du använder Internet Explorer, kan du också ändra IE: s standardsökmotor till Google. Det här alternativet är endast tillgänglig från den stationära versionen av Internet Explorer, men att ändra det påverkar också den moderna versionen av Internet Explorer.

Google erbjuder en version av Google Chrome för Windows 8. Om du installerar Chrome och ange den som standardwebbläsare, kommer du att kunna använda en modern version av Google Chrome i den nya Windows 8-miljö. Detta ger dig tillgång till ditt Google-konto synkroniserade bokmärken, appar, tillägg och andra data i webbläsaren.

Du kan växla mellan de två typer av Google Chrome – skrivbordsläge och Windows 8-läge – med alternativet Starta om Chrome i Chrome-menyn.

Observera att Google Chrome är inte tillgänglig på Windows RT. Microsoft förbjuder webbläsare tredjeparts på Windows RT, precis som de förbjuda tredje part skrivbordsprogram. På en Windows RT maskin som Microsoft Surface RT, måste du använda Internet Explorer för alla din surfning.

Mail appen ingår i Windows 8 har stöd för Gmail-konton. Du kommer att kunna läsa din e-post, skicka e-post, och se nya postmeddelanden för ditt Gmail-konto på Mail appen levande kakel.

För att lägga till ditt Google-konto, öppnar programmet E-post, tryck på Windows-tangenten + jag öppnar Inställningar charm, och välj Konton.

Välj konto alternativet Google och ange ditt Google-konto e-postadress och lösenord.

Tyvärr är detta en tid av omvälvning. Även om du kan nu lägga till Google-konton och synkronisera dina kontakter och kalendrar med Folk och kalender appar på Windows 8, är Google att ta bort Microsoft Exchange ActiveSync stöd för gratis konton. (Microsoft debiterar Google en licensavgift för att erbjuda denna tjänst.)

Exchange ActiveSync (EAS) stöd inaktiveras den 31 juli 2013. Efter detta datum måste du få tillgång till Gmail via IMAP i programmet E-post. Kontakter och kalendrar i Folk och Kalender kommer inte att vara tillgänglig om Microsoft lägger till stöd för CalDAV och CardDAV normer för dessa program.

Googles webbappar kan vara typ-av integrerad med Windows 8 startskärmen med sätter funktionen. Du kan fästa genvägar till webbplatser som Google Drive (tidigare Google Dokument) eller Google Maps till startskärmen, så att du kan komma åt dem med ett enda klick.

Att fästa en webbplats till din startskärmen i Chrome, måste du först öppna Chrome-menyn, peka på Verktyg och välj Skapa programgenvägar. Skapa en genväg på skrivbordet. Du kan högerklicka på genvägen på skrivbordet och välj Fäst på Start.

Fästa webbplatser till din startskärmen i modern Internet Explorer är ännu enklare.

Om du inte gillar webbplats kakel ikoner, kan du använda OblyTile att skapa trevligare utseende kakel ikoner för en webbplats eller applikation.

Naturligtvis alla de vanliga Google-program – Google Drive, Google Earth, Picasa och andra – arbete som normalt på Windows 8 skrivbordet. (Men inte på Windows RT, som endast tillåter datorprogram skrivna av Microsoft.)

Du hittar också några inofficiella program för Googles tjänster i Windows Store, inklusive inofficiella appar för Google Maps och Google Reader. Om du letar efter en modern app som stödjer Google Talk och andra chattnätverk, söka efter IM + app i Windows Store.

Abraham Lincoln, 16th presidenten av Förenta staterna, och Charles Darwin, mest känd för sina bidrag till området för evolutionsteorin, båda födda på 12 feb 1809.