hur man kan minska din iPhone cellulära dataanvändning

Inte alla har obegränsad mobildata. Om du befinner dig gå över mobil data ersättning och betala översatsning avgifter eller blir strypt, kan du göra din iPhone använder mindre data.

I en idealisk värld skulle du inte detaljstyra någon av det här. Men vi inte alla lever i den världen ännu, och det finns många sätt att minska data telefonen använder.

För att kontrollera din mobildataanvändning genom att öppna appen Inställningar på din iPhone och knacka på Cellular kategori. Rulla ner och du kommer att se en mängd data som visas för “aktuell period.” Inte Denna period inte automatiskt återställa varje månad, så att dataanvändning du ser visas här kan vara en total från många månader. Detta belopp återställs endast när du bläddrar till botten av den här skärmen och knacka på “Reset Statistics” alternativet.

Du kan också se hur mycket av mobildata som används av dina appar för perioden sedan du har återställt dem. Detta kommer att berätta exakt vilka program använder dessa data – antingen när du använder dem, eller i bakgrunden. Var noga med att rulla ner till botten för att se hur mycket data som används av “Systemtjänster” inbyggda i iOS.

Du kan välja att begränsa enskilda appar från att använda mobildata. Bara dra i spaken bredvid en applikation på den här skärmen. De kommer att tillåtas att använda Wi-Fi-nätverk, men inte mobildata. Öppna appen medan du bara har en mobildataanslutning och det kommer att bete sig som om det är offline.

För en mycket extrem lösning, kan du bege dig till Cellular skärmen och växla Mobildata omkopplaren upptill till Off. Du kommer inte att kunna använda mobildata igen förrän du återaktiverar den. Detta kan vara en bra lösning om du behöver använda mobildata endast sällan, eller om du närmar sig slutet av månaden och du vill undvika eventuella översatsning avgifter.

Du kan också stänga av mobildata vid roaming härifrån.

Olika program inkluderar sina egna alternativ för att styra när mobildata används. Till exempel kan du förhindra App Store från att automatiskt ladda ner innehåll och uppdateringar medan din iPhone är på mobildata, tvingar den att vänta tills du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. Öppna skärmen Inställningar och peka på iTunes och App Store för att få tillgång till dessa alternativ.

Om du använder den inbyggda Podcasts appen kan du berätta det bara ladda ner nya avsnitt på Wi-Fi. Öppna appen Inställningar, rulla nedåt och knacka Podcasts att komma åt dessa alternativ. Andra program har ofta sina egna alternativ för att minimera vad de gör med mobildata och väntar på Wi-Fi-nätverk.

Apple tillåter nu appar att automatiskt uppdatera och ladda ned innehåll i bakgrunden. Denna funktion kan skada batteriets livslängd och orsaka program att använda mobildata, även när du inte använder dem. Inaktivera bakgrunds app uppdatering och en app kommer endast att använda data när du öppnar det, inte i bakgrunden.

För att komma åt dessa alternativ, öppna appen Inställningar, på Allmänt och knacka Bakgrund App Uppdatera. Växla appar off om du inte vill att de ska uppdatera i bakgrunden, eller inaktivera bakgrunden app uppdateringsfunktion för varje app på din telefon.

Inaktivera push-meddelanden kan också spara en databit, även om push-meddelanden är ganska liten.

Som standard är din iPhone inställd för att automatiskt ta emot nya e-postmeddelanden, kontakter och kalenderhändelser. Om du använder ett Google-konto, är det regelbundet kontrollera servrar för ny information. Hursomhelst, det hämtar dessa e-postmeddelanden så snart de är tillgängliga.

Om du hellre vill kontrollera din e-post på ditt eget schema, kan du. Öppna appen Inställningar på Mail, kontakter, kalendrar och knacka Hämta nya data. Du kan ställa in alternativ för att få nya e-postmeddelanden och andra data “manuellt”. Telefonen kommer inte att hämta nya e-postmeddelanden tills du öppnar programmet E-post.

Det finns en god chans att du gör en hel del surfande på din telefon. Du kan minska de uppgifter som används av din webbläsare genom att använda en webbläsare med inbyggd datakomprimering proxy, som Google Chrome eller Opera – ledsen, Apples egen webbläsare Safari erbjuder inte den här funktionen. Aktivera dataSparFunktionen och webbsidor du besöker skickas till Google eller Opera servrar först, där de komprimeras och skickas till din telefon. De kommer att bli mindre nedladdningar, så du kommer att spara uppgifter om din normala surfning aktiviteter. Av säkerhetsskäl kommer säkra HTTPS webbplatser inte skickas via proxy. I Chrome, öppna fönstret Inställningar trycker bandbredd och aktivera alternativet Data Saver att dra fördel av detta.

En liknande – men mer extrem – alternativ är att använda en VPN-lösning som specialiserat sig på datakompression. Alla Internettrafiken på din iPhone kan sändas över VPN, så att du inte bara få nytta i en webbläsare app – du får det i varje app.

Förbereda i förväg och du behöver inte använda lika mycket data. Till exempel, istället för att använda Spotify eller annan musiktjänst för att strömma musik till telefonen, cacha dessa musikfiler för användning offline med app först. Snarare än strömma podcasts, hämta dem innan du lämnar ditt hem. Snarare än surfa på webben, köa upp några intressanta artiklar i Pocket och få dem cachade offline på telefonen så att du kan läsa dem på språng utan dataanvändning.

Om du behöver kartor, prova att använda en kartläggning app som kan cache en karta för din lokala offline och eventuellt även ge offline navigationsanvisningar, vilket sparar behovet av att ladda ner kartdata. Tänk på vad du behöver göra på din telefon och ta reda på om det finns ett sätt att få telefonen att ladda ner saker i förväg.

Du behöver inte utföra alla dessa tips, men var och en av dem kan hjälpa dig att göra det data ersättning längre. Minska bortkastade data och du kan använda dina begränsade uppgifter om saker som du faktiskt bryr sig om.

Image Credit: Karlis Dambrans på Flickr

Opra Max Data Manager fungerar bra på Android-baserade telefoner.

http://www.opera.com/mobile/max

Den 14: e varje månad på den koreanska kalendern ägnas åt en romantisk semester, förutom Alla hjärtans dag, de har också ljus dag, vit dag, svart dag, rosens dag, Kiss dag, Silver Dag, Green Day, musik dag, vin dag, film dag, och Hug Day.