hur man konfigurerar OS X att alltid ansluta till din favorit nätverk

Om du har en Wi-Fi-åtkomstpunkt som du vill alltid ansluta till, eller om du vill att din primära förbindelsen att vara din trådbundna en. Du kan enkelt konfigurera inställningar OS X: s nätverk så att du automatiskt ansluta till din favorit nätverksresurser varje gång.

Wi-Fi-nätverk i lägenhetskomplex eller tätt packade bostadsområden kan vara ganska tät. Dessa är nästan alla typiskt 2,4 GHz accesspunkter, så att frekvensen kan vara lite bullriga, särskilt på kvällen när alla kommer hem från jobbet och humle på Internet.

Du kan ändra routerns kanal, vilket sannolikt kommer att bidra till en bit, men om din router har en 5 GHz-bandet (de är ofta dubbla band nuförtiden), då är det kanske bäst att bara alltid använda en, eftersom denna frekvens är ofta mindre trångt än den nedre.

På samma sätt kan du ibland vill använda telefonen som en Wi-Fi-hotspot, till exempel om ditt hotell Wi-Fi är fruktansvärt (som det oftast är) eller om du helt enkelt inte vill använda en offentlig hotspot. Återigen, kan du flytta telefonens hotspot i nätverket listan föredragna så att din Mac ansluter alltid till det första, när det är tillgängligt.

Innan vi gräva i dessa Wi-Fi specifika önskemål, vill vi att beställa hur vår dator ansluter i första hand. Detta är viktigt eftersom, som vi antydde tidigare, kan Wi-Fi vara lite flakey ibland. Som sagt, du kan alltid ansluta till din router och tvinga datorn att gynna Ethernet över trådlöst.

På din Mac, är datorn sannolikt har en preferens för Wi-Fi, men om du har en modell med en Ethernet-port (eller en Ethernet-dongle om du inte gör det), så kanske du vill överväga att använda trådbunden anslutning alternativ mer ofta.

Öppna dina nätverksinställningar och klicka sedan på den lilla kugghjulet längst ned i kolumnen nättjänster.

Från val kan du utföra en rad olika åtgärder, till exempel byta namn på en tjänst (eftersom maskinerna inte alltid nämna saker mycket bra), men vi vill att klicka på “Set serviceorder …”

Nu kan du dra dina kontakter i vilken ordning du vill. Vi föredrar att ansluta via tråd när det är möjligt, då Wi-Fi, och allt annat är valfri (du kan även ta bort extra tjänster som du inte använder).

Självklart, för att använda Ethernet måste vi vara fysiskt ansluten och kan inte röra sig lika fritt, men när vi är anslutna, OS X väljer Ethernet som dess föredragna anslutningstjänsten. När du kopplar, då är det standard Wi-Fi igen.

Vid denna punkt, om du inte har någon annan konfiguration du vill utföra, kan du klicka på “Apply” -knappen i det nedre högra hörnet av nätverksinställningar.

Att ordna själv vilka Wi-Fi-nätverk, först se till att du har valt “Wi-Fi” från den vänstra tjänsten rutan och klicka sedan på knappen “Avancerat” i det nedre högra hörnet.

På fliken Wi-Fi, ser vi en lista över våra föredragna nätverk. Vad kommer att hända är när vår Mac är inom räckhåll för två av dessa nätverk, kommer den att ansluta till en högre upp på listan.

I vår situation, kommer vi att dra våra Wi-Fi-nätverk i vår önskad ordning. Således kommer vi alltid ansluta till vår 5 GHz-nätverket först, då vår 2,4 GHz, och slutligen, när det är tillgängligt, kommer OS X standard till vår mobila hotspot.

Kom ihåg att se till att dessa inställningar stick, måste du klicka på “Apply” innan du avslutar nätverksinställningarna.

Om du inte gör det, kommer då de nätverksinställningar tvinga dig att fatta ett beslut innan du kan avsluta.

Nu, när vi vaknar eller starta vår dator, det kommer alltid att ansluta till rätt föredragna nätverket, med i förekommande fall, vår föredragna anslutningstjänst.

Dessa är bara typer av små tweaks du kan göra för att förbättra din användarupplevelse och samtidigt minska din frustration. Det finns få moderna problem mer irriterande än långsam Internet och det kommer åtminstone mildra en del av dessa problem genom att automatisera hur och vad datorn ansluter till först.

Om du har några frågor eller kommentarer som du vill lägga till, som alltid välkomnar vi dina synpunkter i vårt diskussionsforum.

Den kusliga ljud som gjorts av Ghast tecken i Minecraft faktiskt dubbade från en av kompositören / ljud designerns katter som gör ljud när störd från en tupplur.