hur man kontrollerar aktiveringslåset status en iOS-enhet

Från och med iOS 7, introducerade Apple en funktion som heter Aktivering Lock för iOS-enheter. När du loggar in med ett iCloud-konto och aktivera “Find My” -funktionen, blir telefonen knuten till ditt iCloud-konto. Om du köper eller säljer en enhet, kommer du vill se till att aktiveringslåset är inaktiverat så att det kan då aktiveras av den nya användaren.

“Hitta min” funktionen kan du spåra, inaktivera och torka en förlorad enhet. Aktivera det är en av de viktigaste sakerna du bör göra när du skapar en ny iOS-enhet. När du aktiverar “Find My” -funktionen, låser det också att enheten till iCloud-konto. ICloud referenser krävs innan någon kan stänga av “Find My” -funktionen, logga ut från iCloud, eller radera och aktivera enheten. När du säljer eller ger en enhet till någon annan (eller när du köper en begagnad enhet), måste den nuvarande ägaren avaktivera Aktivering Lock innan den nya ägaren kan aktivera det med sin egen iCloud-konto.

Apple tillhandahåller en praktisk plats för säljare eller köpare att dubbelkolla om en enhet har Aktivering Lock aktiverat. Det är alltid bra att kontrollera innan du gör överföringen eftersom det är mycket lättare för den nuvarande ägaren att radera enheten och tur aktiverings Lock medan det fortfarande är i sin ägo. Innan du börjar, måste du hitta enhetens IMEI eller serienummer. Med det i hand, chef över till Apples Aktivering Lock sida.

Skriv in antingen enhetens IMEI eller serienummer, anger CAPTCHA koden, och sedan slå Fortsätt.

Du kommer att visas direkt om enheten har Activation Lock slås på eller av.

Om du upptäcker att aktivering Lock har aktiverats måste den tidigare ägaren av telefonen stänga av den innan den nya ägaren kan aktivera den. Det enklaste sättet att göra detta är för den tidigare ägaren att radera sin enhet (om de inte redan har gjort) och sedan logga in på iCloud när du ställer in enheten för att ta bort det från sitt konto. Om den nya ägaren har redan telefonen och den tidigare ägaren inte är i närheten, kommer den tidigare ägaren måste logga in på sina iCloud-konto på webben och ta sin enhet därifrån.

Det fullständiga namnet på Shaggy, en av huvudpersonerna i Scooby Doo-serien och Scooby Doo ägare, är Norville “Shaggy” Rogers.