hur man köper en bärbar dator för Linux

Om du köper en ny bärbar dator för Linux, ska du inte bara köpa Windows laptop du gillar och hoppas på det bästa – bör du planera ditt köp för att säkerställa att den kommer att fungera bra med Linux. Tack och lov är Linux hårdvarukompatibilitet bättre än någonsin.

De flesta stationära Linux-distributioner är installerade på datorer som aldrig byggdes med Linux i åtanke. Hårdvaran kanske inte fungerar perfekt med Linux – och om det inte gör det kommer tillverkaren inte bryr sig. Viss forskning nu kan spara dig en huvudvärk senare.

Det är faktiskt möjligt att köpa en bärbar dator som kommer med Linux förinstallerat. Detta är ett bra alternativ om du menar allvar med Linux och bara vill att din hårdvara för att fungera. Det är inte bara det faktum att Linux förinstallerat – du kan göra det själv i några minuter – men att Linux kommer att ordentligt stöd. Genom att installera Linux är tillverkaren säger att de har gjort arbetet med att se till att maskinvaran fungerar korrekt och har Linux-drivrutiner. Deras stöd människor kommer att ta dig på allvar om du har ett problem när du kör Linux. De kommer inte bara rycka dig ut och säger att de stöder endast Windows.

Här är några Linux bärbara datorer du kan köpa just nu

Observera att vi inte har fått tag på någon av dessa bärbara datorer själva, så att vi kan inte nödvändigtvis rekommendera någon av dem. Du bör leta upp recensioner för de senaste versionerna av dessa enheter för att göra dina egna beslut.

Chromebook kan också göra billiga Linux bärbara datorer. Chrome OS är i princip bara en modifierad skrivbord Linux med ett annat gränssnitt, så en Chromebook hårdvara kommer att stödja Linux-datorn. Du kan installera ett traditionellt skrivbord Linux-system sida vid sida med Chrome OS och använder exakt samma drivrutiner som följde med Chromebook, så hårdvaran ska fungera perfekt.

Nackdelen med att använda en Chromebook som en Linux-dator är att Chromebook egentligen inte var avsedda för detta. De har en liten mängd lagring och är utformade för att vara lätta system för att få på webben. De är inte perfekt om du vill köra flera virtuella maskiner medan sammanställa kod. Men de är betydligt billigare än dedikerade Linux bärbara datorer. Om du bara vill ha en billig liten enhet för att köra Ubuntu på, kan en Chromebook fungerar för dig.

Vi har täckt de saker du behöver tänka på när man köper en Chromebook för Linux. Var särskilt försiktig med skillnaden mellan ARM och Intel-baserade Chromebook.

Du kanske också vill köpa en bärbar dator som inte kommer med Linux och installera Linux på den. Detta gör det också möjligt att hålla Windows installerat och dual-boot Linux på din bärbara dator.

Mer hårdvara är mer kompatibel med Linux än någonsin, men du ändå vill göra lite forskning i förväg så att du inte kommer att stöta på några problem. Var särskilt försiktig med alla bärbara datorer med NVIDIA Optimus grafikväxelteknik – Optimus är inte tillräckligt stöd på Linux. Du kanske kan få det att fungera, men det kommer att bli en huvudvärk. Denna brist på stöd ledde Linus Torvalds att bokstavligen ge NVIDIA ett långfinger. NVIDIA vara mer samarbetsvillig sistone, men Optimus hårdvara fortfarande inte fungerar korrekt.

Ubuntu har en certifierad hårdvara databas Ubuntu. Certifieringsprocessen kan hårdvarutillverkare att certifiera sina bärbara datorer, stationära datorer och servrar som Ubuntu-kompatibel. Köp en certifierad bärbar dator och du bör ha jämn segling vid installation Ubuntu – och förmodligen även andra populära Linux-distributioner.

Om du har ett öga på en bärbar dator och det är inte tillgänglig med Linux eller certifierade som kompatibla, kanske du vill göra en Google-sökning efter namnet på den bärbara datorn och “Linux” eller “Ubuntu.” Se vad andra Linux-användare har att säga om sina erfarenheter med Linux på maskinvaran. Var säker på att du tittar på rätt version – inte läsa information som gäller förra årets version av den bärbara datorn, eftersom informationen kan vara inaktuell.

Att köpa en bärbar dator för Linux är enklare än någonsin. Du kan köpa nya bärbara datorer som kommer med Linux från tillverkare så stor som Dell eller köpa många Windows bärbara datorer och allt kommer att fungera alldeles utmärkt. Chromebook har också lagt till ett nytt alternativ för låg kostnad, lätta, helt Linux-kompatibla system – men du ändå vill göra en del efterforskningar innan du väljer din nya bärbara dator.

Image Credit: Jason Mann på Flickr, Joe på Flickr, Josué Goge på Flickr

Bra info här. Jag har haft bara en bärbar dator som jag inte kunde få Linux att arbeta med. Det var en Sony Vaio. Ibland tar det lite arbete. Jag har installerat Ubuntu, Mint, Sabayon & Arch på 34 bärbara datorer. Jag sökte bara mina fakturor och räknades.

Om du redan har en bärbar dator som du vill lägga till Linux du kan starta en Live CD / DVD / USB av en distro som har ett levande medium för att se om din hårdvara fungerar ur lådan för Linux. Om all hårdvara inte fungerar det betyder inte att du inte kan få det att fungera. Du kommer att behöva göra en del arbete. Tyvärr har de flesta människor är antingen ovilliga att göra det extra arbete eller inte förstår hur man gör det.

När jag köpte min laptop Jag gjorde också säker på att min trådlösa chip stöddes av kärnan. Förutom grafik, är trådlöst lätt den mest irriterande föraren att ta itu med.

ASUS laptops är kända för att vara Linux-vänliga. Jag har två som fungerar bra med Bodhi på en och Gentoo å andra sidan. Det enda som inte vill arbeta är tangentbordet bakgrundsbelysning och blu-ray. Dessutom är ett bra ställe att leta efter en Linux laptop thinkpenguin.com, de har flera erbjudanden beroende på dina behov och prisklass.

En sak, om din bärbara dator är samma modell som min, kommer allt fungerar bra, men det kommer alltid att överhettas. Mine är en Acer Aspire V3-551G. Det är en gammal modell nu, men – du kanske inte tycker att det är nu.

Min större ASUS har en GPU som alltid går varm. Jag började använda en USB driven kylfläkt facket och det är under kontroll nu.

Jag har haft den bästa framgång med Linux Mint på bärbara datorer. Jag har nyligen installerat det på en äldre Toshiba Satellite bärbar dator och en waaaay gammal Dell laptop. Andra distributioner antingen inte installeras på rätt sätt eller hade ett problem med displayen eller pekplatta drivrutiner.

I allmänhet är alla distributioner i * buntu familj eller baserad på Ubuntu sannolikt bara fungerar “out of the box”. De har också en av de enklaste (om inte den enklaste) installations att använda, utan några problem. Bara ett par skäl som de är så populära, särskilt bland dem som är nya till Linux.

Eller Arch Linux fungerar bra, men en hel del manuell inställning är inblandade. Om du kan göra det, men det ska vara igång perfekt i mindre än en timme #.

# Tiden beror på Internet-anslutning och datorns hastighet. Resultaten kan variera.

En för Linux mint- även om jag har haft problem med ljud som ännu inte är perfekt. Det finns mikrofon problem, samt & det tar en bra bit av “justeringar” ibland för att få saker att fungera.

Jag tror att det är “inte vill eller är ovilliga” att försöka att ställa in saker som sätter människor gulvit men mer att det finns så många återvändsgränder när du försöker räkna ut saker. Du måste vara fast beslutna att använda Linux– men jag tror att det är det bästa OS ute så jag lägga tid på!

Skål!

Min laptop fryser upp på Linux. Även på Live DVD-skivor. Jag får testat för frågor hårdvara. (Den bärbara datorn är 3 år gammal) Men jag säger bara …

Jag har provat 5 distributioner på min laptop och Linux Mint agerade sämre. Jag har aldrig sett ett OS dö så snabbt! Mint 14 dog inom en timme efter att ha installerat den. Mint 16 väntade 3 dagar innan det gick. Plus uppdaterings i Mint alla trasslat till. Något innan Mint 15 du fick konfigurera den. Inte mycket användarvänliga. Speciellt med tanke på att Mint 13 är den nuvarande LTS release!

Jag har installerat Ubuntu, Mint, PCLinux, Zorin och Open Suse på olika bärbara datorer och aldrig upplevt några problem.

Jag har Arch körs på en Toshiba Satellite. Jag har också installerat det på 5 kunders datorer. Arch är en total kommandorad eller terminal. Ingen GUI alls på anläggningen. Så om du är svagt hjärta när det gäller terminal inte ens bry.

Bärbara datorer kan ibland vara en wracking utmaning. Det är på grund av hårdvaran för det mesta.

Det är mycket märkligt Gregory. Jag har kört levande CD, varje distribution som erbjuds + installerat många och det värsta jag någonsin sett var tillfällig Vid / ljud problem (men inget som inte var twweakable, för det mesta).

Jag är fortfarande igång 9 (jag vet, jag måste uppgraderingsbar lol) och det har varit tuffar år nu utan problem.

Jag installerade 13 till en Acer minitorn (ett original quad-core) för att användas som en mediadator med Plex & även det går bra. Jag inkopplad även i en Belkin trådlös USB-dongel och det plockas upp direkt.

Du har haft några fruktansvärda tur där!

Jag började experimentera med Linux redan 1999. Jag har aldrig kunnat få det att fungera för mig – (. På någon av datorerna jag har ägt) De tre största frågor som jag sprang in var en jag inte kunde montera min diskett kör. 2 Jag kunde inte få på nätet (hade detta problem med två olika Internetleverantörer) och 3 Det har hit och missar att få den att köra en skrivare på rätt sätt. Nyligen min största och värre problem ändå är en kombination av en jag kan inte få mitt skrivbord att gå online med det, och 2ndly det verkar inte komma överens med min laptop. Jag har för närvarande min laptop i butiken, de yrkesverksamma är felsökning hårdvaran för mig. Jag försöker att täcka hela mitt grund ifall något i den bärbara datorn faktiskt gå ut på mig.

Jag har tittat på vissa system 76 datorer och flippade ut när jag såg priserna. Jag har inget emot att betala så mycket för en professionell dator lokalt men jag känner verkligen roligt om att beställa en som kostar så mycket.

Jag är inte längre en dator builder. Jag förlorade mitt förtroende i datorn byggnad redan 2001. Eftersom maskinen jag byggt visade sig vara lite knäpp. Det är bra att ha någon i ditt liv för att lära dig saker innan du gör ett stort misstag med massor av pengar. Jag har inte någon liknande i mitt liv längre.

Jag har försökt att väga fördelarna med Linux verser Windows. Jag har blivit allvar med att lära Linux för ett år nu. På grund av alla problem jag har sprang in med det. (Mer än kan jag skriva här. Jag skriver om mina Linux upplevelser, och jag har redan fyllt en sida av otur och jag har inte ens fått till att prata om den senaste tidens skräp jag har gått igenom) Jag börjar känna att kanske sätta upp med Microsoft är inte så illa trots allt.

Vissa säger “Linux är inte för alla” på något sätt tror jag Ubuntu skulle hålla med detta uttalande Ubuntu (filosofi) och det kom från en person i en Linux chattrum, där de är tänkta att hjälpa varandra.

Enligt min personliga åsikt, jag tror med hur saker och ting är på väg. Snart datorer kommer att delas. Om du vill ha en dator som kör Windows Du Haft att köpa det på det sättet. Om du vill ha en Linux-dator du Haft att köpa det på det sättet.

Jag har aldrig kunnat få det att fungera för mig – (. På någon av datorerna jag har ägt)

Det är mycket sällsynt idag. De dagar av någon annan än en supernörd få en användbar linux installera på en dator är borta sedan länge. Vilket leder till nästa punkt under

Det är bra att ha någon i ditt liv för att lära dig saker innan du gör ett stort misstag med massor av pengar. Jag har inte någon liknande i mitt liv längre.

Kanske kan du lägga ut några trevare för en Linuxanvändare som bor nära dig som skulle vara villiga att hjälpa dig att ställa in en av maskinerna och dela viss erfarenhet av att göra så.

Vissa säger “Linux är inte för alla” på något sätt tror jag Ubuntu skulle hålla med detta uttalande Ubuntu (filosofi) och det kom från en person i en Linux chattrum, där de är tänkta att hjälpa varandra.

Massorna kan inte och kommer inte att styras helt någonsin. Lika trevligt som de flesta är du kommer alltid att hitta några i andra änden av spektrumet. Du kommer alltid att ha någon som gör uttalanden som att eftersom de tror att de är bättre än andra, är det en beslöjad putdown. För att ge det någon samtalstid i ditt huvud är ett slöseri med tid och ansträngning.

Det kan vara sällsynta, men det har hänt mig varje gång.

Jag har försökt att hitta någon lokalt. Det kommer inte bra alls. Den närmaste Linux-gruppen (ett exempel) är en tre timmars bilresa från mig, och de kommer inte ens låta mig gå med i deras forum! Jag har bett en kvinna på jobbet, som säger att hon känner någon som kör Linux. Hon sade att hon inte ens vet om han fortfarande körs det. Jag bad henne att prata med honom för mig (reda) Det har varit veckor sedan jag har hört något så jag pratade med henne förra veckan igen. Hon sade att hon har inte pratat med honom om det ännu.

Jag har en riktigt sjuk känsla av att jag inte kommer att komma in i Linux, eftersom det finns alltför många vägspärrar i min väg. Du kan inte slå ner dessa typer av Road block. Det finns heller någon runt här eller så finns det inte. Linux kommer antingen arbeta på hårdvaran eller det kommer inte. Genom min forskning jag lärt mig att man behöver köpa din hårdvara med Linux i åtanke. Även då du inte garanteras, att allt kommer att fungera. Ändå som är i princip vad den här killen säger i denna Youtube Video. Och han postade detta bara 5 månader sedan.

Jag har försökt att hitta någon lokalt.

Om du är nära Bensalem, PA skicka mig ett PM. Kanske kan vi koppla upp.

Jag bor i delstaten Indiana nära gränsen till Michigan.

Jag ser att många Linux datorer bunt med Ubuntu. Jag såg några bärbara datorer till ett köpcentrum med Linux. De var alla Dell och hade Core-processorer. Jag rörde skärmen – det var allt täckt av tunn och genomskinlig plast, en kille sa: “Rör inte det, gjorde du slår på det?” Är han galen? Du kan inte starta bärbara datorer genom att peka på skärmen!

Jag har min Dell Vostro 1015 med Windows 7. Jag kollade föraren hemsida fanns drivrutiner för Linux.

NVIDIA Optimus stöds i Ubuntu 14,04 Trusty Tahr. NVIDIA-Prime stöder nu växla mellan integrerade och diskreta GPU.

Jag köpte en 3D-kompatibel bärbar dator med Linux på den från emperorlinux.com det var den hetaste Dell 17 “finns med 3D kapacitet även om igen jag fortfarande väntar på Noda att ta deras samman med Linux!

Det finns verkligen behöver vara en 3d tryck i Linux för att bevisa som är den bättre av de tre skrivbordet OS ute!

Jag gren min Linux laptop från emperorlinux.com som var den hetaste Dell 17 “laptop tillgängliga 6 mos sedan. Det har även 3d när Midjan blir slutligen huvuden ur deras en– och stöder 3d på Linux.

Vi behöver en riktigt stark 3d tryck i Linux för att visa vad en riktigt stationär OS kan göra!

Det finns verkligen behöver vara en 3d tryck i Linux för att bevisa som är den bättre av de tre skrivbordet OS ute!

De flesta som använder Linux, särskilt de som utvecklar det kunde inte bryr sig mindre att bevisa Linux är det bästa. Människor som är linux enthusaists och nördar använder Linux eftersom det fungerar för dem.

Nu om det är en push för 3D kommer det att vara på grund av en överväldigande efterfrågan snarare än att konkurrera med fönster eller Mac.

hi Gregory-

RE: diskett drive– du vet det måste ha en skiva i det att vara “monterad”, eller hur?

RE: printers– få en utformad för att fungera med Linux.

Jag förstår inte gnället att Linux inte kan köra Windows-program (eftersom allmänhet kör ingen OS inbyggt annan OS program), eller skrivare för vilka skrivare tillverkaren inte tillhandahöll en Linux-drivrutin … hur är att OS fel?

Varje OS har en lärande kurvan & lägga till en “un-inlärningskurva” om du kommer från ett annat operativsystem, liksom.

Jag säger att du har haft oerhört otur med Linux. Jag har använt det som du har-sedan 1999-2000 eran, och har installerat eller köra den live på bokstavligen hundratals maskiner eftersom then– och jag har aldrig upplevt en sådan som du anger.

Slutligen har jag funnit att HP-skrivare verkar bäst för detektering på Linux. Epson har också Linux-drivrutiner. Du kan alltid kontrollera distribution webbplats för sin lista över kända kompatibel hårdvara innan köp.

Hoppas du inte har gett upp bara yet– ta hand.

Highland cattle är en skotsk boskap föder mest kända (och identifieras med) deras ovanliga lurvig dubbel päls, den dubbla pälsen skyddar dem från de våta och blåsiga förhållanden i de skotska högländerna.