hur man kopplar icke-mappade UNC-sökväg “enheter” i Windows

Har du någonsin bläddrat igenom över till en annan dator i nätverket med hjälp av “Nätverket”, och sedan ansluten till en av de filresurser? Utan en enhetsbokstav, hur du koppla bort dig själv när du har gjort det?

Verkligen förvirrad vad jag pratar om? Låt oss gå igenom processen. Först, tänk dig att du bläddra igenom och ansluta till en aktie, ange ditt användarnamn och lösenord för att få tillgång.

Problemet är att du hålla kontakten, och det finns inget synligt sätt att koppla bort dig själv. Om du försöker stänga den andra datorn får du ett meddelande om att användarna fortfarande är ansluten. Så låt oss koppla!

Öppna Kommandotolken och skriv sedan in följande

net use

Detta kommer att ge dig en lista över de anslutna enheter, inklusive de som inte är faktiskt mappade till en enhetsbeteckning. För att koppla bort en av anslutningarna, kan du använda följande kommando

net use / ta bort \\ server \ resursnamn

Till exempel, i det här fallet skulle vi koppla som så

net use / ta bort \\ 192.168.1.205 \ root $

Nu när du kör “net use” kommandot igen, ser du att du har korrekt frånkopplad.

Om du ville faktiskt ansluta till en aktie utan att mappa en enhetsbeteckning, kan du göra följande

net use / user: Användarnamn \\ server \ resursnamn Lösenord

Du kan sedan bara pop \\ server \ resursnamn i ett fönster i Windows Explorer och bläddra bland filerna på det sättet. Observera att denna teknik ska fungera exakt samma i någon version av Windows.

Jag är inte säker på om Win 7, men i XP, kan jag bara gå till “Mina nätverksplatser” och ta bort den därifrån.

Finns det inte en visuell version av netto någonstans så att vi inte behöver ha att göra med kommandoraden?

Skulle inte att logga ut från eget system (inte nödvändigtvis omstart) åstadkomma samma sak? Trots allt, om du var villiga att stänga det andra systemet, är systemet rättvist spel också.

Mycket Cool Detta hjälpte mig lol

ja du kan bara rätt clikc och “Rabatt bilresa från nework” men vi är nördar och gör det med kommandotolken. NEJ men egentligen ibland kan du inte bara Högerklicka och dra. Ibland kommer att förlora aktien eller några hur det kommer inte att veta “så du måste göra det med kommandotolken.

OOPs också kanske du måste köra som administratör?

Fantastisk, tack för denna metod. Jag var så frustrerad av Windows Explorer inte visar dessa anslutningar och med att starta att koppla. Snabbt, enkelt och mycket uppskattat!

1 gå till GRR sedan försöka system

Tranbär är sorterade efter mognad genom att studsa-the mognare tranbär desto bättre studs.