hur man öppnar terminal i den aktuella OS X Finder Plats

Har du någonsin arbetat i OS X Finder och ville öppna Terminal på den exakta platsen? Det finns ett enkelt sätt att göra detta, och sedan finns det ett ännu enklare sätt.

Windows-användare har hanterat denna makt under ganska lång tid. I varje fönster File Explorer kan du bara klicka på menyn “Arkiv” och sedan ser du två alternativ för att öppna den platsen i en kommandotolk.

Det är inte svårare i OS X, med undantag för ett par steg. När du vill navigera till en plats i Finder från kommandoraden. Du kan öppna terminalen och antingen ändra katalog för hand, vilket är tidskrävande, eller helt enkelt dra och släppa den platsen på Terminal-fönstret.

Det är inte exakt obekvämt, och om du behöver göra ändringar i många filer eller mappar, kan du faktiskt dra allt i Terminal på en gång.

Så, är dra och släpp-metoden ingen slöfock, men det finns ett annat sätt som är, i kombination med ett kortkommando, allt snabbare och utan tvekan mer effektiva.

Vad vi vill göra är att lägga en eller två genvägar till OS X: s tjänster menyn så att du kan välja en plats, öppna menyn eller använda en tangentkombination, och omedelbart ha ett terminalfönster på den platsen.

Så när vi väljer en plats i Finder, sedan öppna “Finder -> Tjänster” menyn, vi har två genvägar för att öppna mappen i ett nytt terminalfönster.

På liknande sätt, genom att högerklicka på mappen och du kommer att se menyn Tjänster längst ned på snabbmenyn.

Som standard är dessa genvägar inte aktiverad men det är lätt att göra det och i processen, men valfritt, lägger tangentbordskombinationer för att verkligen stötta upp din terminal kotletter.

Först vill du att öppna tangentbordet Systeminställningar och klicka på fliken “Genvägar”. Om du aldrig har lagt kortkommandon till OS X, här är en mer omfattande artikel du kan läsa.

För att lägga till Terminal genvägar till menyn Tjänster, klicka på kategorin “Services”, bläddra ner till “filer och mappar” och aktivera “Ny terminal på mapp” och om så önskas, “New polfliken på mapp.”

Alternativt kan du även lägga till tangentkombination, som vi rekommenderar.

Nu har vi vår terminal genvägar aktiverad och vi kan använda dem när vi har Finder öppen. I vårt fall, när vi använder tangentkombination “Ctrl + Alt + Skift + T”, kommer det att öppna ett nytt terminalfönster.

Om vi ​​använder kombinationen “Kommando + Ctrl + Alt + Skift + T”, då Terminal öppnar en ny flik istället för ett nytt fönster.

Det är så enkelt är det att öppna Terminal fönster var som helst, antingen genom att dra och släppa, menyn Tjänster, eller ett kortkommando, vilket sparar tid och kanske några extra steg.

Låt oss höra från dig om dina favorit OS X tidsbesparande funktioner. Är det något du har gjort för att anpassa din dator som du inte kan göra utan? Lägg feedback vårt diskussionsforum. Vi vill gärna höra från dig.

Jag gjorde en app för att göra det: https://github.com/meoow/openiterminfinder

I en liknande ämne, jag älskar det faktum att när jag är i Terminal jag kan öppna en mapp i Finder med den “öppna” kommando. För häftig.

Även Tang, det pulvriserade fruktsmak dryck, är nära förknippad med NASA och rymdkapplöpningen det var inte trots populär åsikt i frågan, som uppfanns av NASA, drycken skapades 1957 av livsmedelsforskaren William Mitchell för General Foods Corporation och bara blev i samband med utforskning av rymden när det togs ombord Mercury och Gemini flyg på 1960-talet.