hur man öppnar zip-filer på en iPhone eller iPad

Om du använder en iOS-enhet då du vet att det är en ganska komplett system och fungerar mycket bra. Men, kanske du har haft problem med att öppna komprimerade zip-filer, så vi pratar idag om hur man bäst hantera zip-filer på din iPhone eller iPad.

Apples iOS faktiskt har haft stöd, om än begränsad, för zip-filer eftersom iOS 7 men det fungerar bara med meddelanden och e-post. Till exempel, du chattar med en kompis och de bifoga en komprimerad fil full av sin semester bilder. Eller, en kollega på arbete e-postmeddelanden du några dokument som de behöver du att titta på direkt.

Det är inte en perfekt lösning, men det fungerar utan att man behöver någon add-on programvara.

När du får en zippad bilaga i Mail for exempel, kan du visa den med hjälp av e-post utan att lämna appen. Här, i följande skärmdump, får vi ett meddelande med en komprimerad bifogad fil.

Du kan öppna zip-filen för att visa dess innehåll. iOS gör ett ganska bra jobb med att visa textfiler, pdf, bilder, Word-dokument, och även Excel.

Tittar zip-filer i meddelanden eller Mail är dock bara det, visning. Om du vill faktiskt extrahera en fil och redigera det, behöver du en lämplig hjälpprogram. Du kan trycka på “Share” -knappen och välja program som du vill använda.

Här har vi ett kalkylblad, så vi vill välja Excel eller något annat program som kan handle.xls filer.

Du är inte bara begränsat till att öppna filen. Du kan också skriva ut den eller luftlandsättningar den till din Mac eller annan iOS-enhet.

Eftersom denna metod skulle innebära, om du vill visa zip-filer utan att någonsin besöka App Store, då måste du e-postarkiv till dig själv och sedan öppna dem med Mail. Detta är en liten opraktiskt, vilket är anledningen till att vi rekommenderar att du provar en traditionell zip-hanterare app som WinZip eller iZip.

Självklart, du är inte alltid kommer att stöta på zip-filer i e-post eller snabbmeddelanden. Ibland har man dem lagras på moln mapp, eller de kan lagras lokalt, eller kanske du vill LUFTLANDSÄTTNING en på din iOS-enhet. Oavsett vilken leveransmetod, de alternativ som beskrivs ovan fungerar bara för bilagor i Mail och meddelanden.

Det finns ett par program i App Store, som är utrustade för att hantera zip-filer: iZip är en, och den ärevördiga WinZip. Båda är ganska lika i konstruktion och funktion och båda kommer att hantera lokala zip-filer gratis. Men om du vill ha fler funktioner som packa, eller koppla in din moln mappar, då måste du betala för hela program. iZip Pro kostar $ 3,99 medan WinZip (fullständig version) kommer du tillbaka $ 4,99.

Oavsett vilken app du använder, om du inte vill betala för den fulla versionen, måste du först exportera zip-filen till din iOS-enhet och sedan använda gratis zip app för att hantera filen.

I det här exemplet, när vi använder den fria versionen av WinZip, väljer vi först vår zip-filen från vår moln app först, sedan klickar vi på “Share” -knappen.

Från menyn Dela väljer vi “Öppna i …” för att visa oss en lista över program som kan hantera denna typ av fil.

Sedan väljer vi vårt zip app. I detta fall dess WinZip men iZip kommer att fungera lika bra.

Vårt arkiv nu öppen, kan vi se dess innehåll som vi gjorde när vi tittar på en bifogad fil.

Om vi ​​vill att faktiskt öppna en fil, måste vi återigen trycka på “Share” -ikonen och sedan välja lämplig app från “Öppna i …” meny val.

Om detta är alldeles för många steg, då kan du köpa fullständiga versioner av antingen zip app och anslut molntjänst rakt in i det, bland många andra funktioner. WinZip fullständig version, till exempel, har stöd för Dropbox, Google Drive, OneDrive och iCloud medan iZip Pro har stöd för iCloud, Dropbox, Box, och Google Drive.

Om du vill veta skillnaden mellan den fria versionen av WinZip och WinZip fullständig version, här är ett praktiskt diagram du kan granska. På samma sätt, här är en jämförelse mellan iZip och iZip Pro. Observera har iZip en Pro-version för iPhone som är $ 2,99, är iPad-versionen en dollar mer.

Här är vårt arkiv på vår Dropbox. Med den fullständiga versionen av WinZip kan vi komma åt den direkt från programmet.

Du har ett par alternativ härifrån. Du kan trycka på pilen bredvid zip-filen och skicka den som en länk, kopiera (och klistra in den i ett meddelande), LUFTLANDSÄTTNING den till en annan iOS-enhet eller en Mac, eller så kan du faktiskt extrahera (packa) filens innehåll.

Om du packa en fil, kan du packa upp den i den överordnade mappen eller skapa en ny mapp. Oavsett hur du hanterar zip-filer, om du verkligen vill öppna deras innehåll, kommer du fortfarande behöver rätt app för att hantera det.

Detta är inte en fråga för saker som bilder och musikfiler, men för saker som dokument, presentationer och kalkylblad, kommer du antagligen behöver något som Microsoft Office för att hantera dem.

Antingen med hjälp av gratis eller betala version av en zip-app kommer även att låta dig att direkt ta itu med öppna arkiv via LUFTLANDSÄTTNING. När du LUFTLANDSÄTTNING ett arkiv från din Mac till exempel ser du en lista med alternativ för hur man kan hantera det.

Välj din favorit zip app och du är bra att gå. Du kan sedan hantera arkiv innehåll på något sätt beskrivs ovan.

Vi hoppas att detta hjälper till med att klargöra hur man öppnar zip-filer på en iPhone eller iPad. Tyvärr gör en perfekt iOS lösning finns inte i nuläget, men även med en gratis app kan du få tillgång till zippade innehållet med ganska lite krångel. Om du har några frågor, kommentarer eller förslag om att hantera zip-arkiv på iOS-enheter, lämna dina synpunkter i vårt diskussionsforum.

Tvärtemot vad många tror, ​​gjorde Thomas Edison inte uppfinna glödlampan. Han gjorde dock patent och popularisera en kommersiellt gångbar version av det.