hur man permanent inaktivera pekskärmstangentbordet i Windows 8 och 10

Du kanske har märkt att, mystiskt, håller Windows Touch-tangentbordet ikonen visas i systemfältet (eller den faktiska tangentbordet dyker upp). Om du är lika irriterade av fantom utseende som vi är, kommer du definitivt vill dra nytta av denna enkla lösning för att permanent förvisa den.

Det finns två huvudsakliga situationer där du kan hitta den “pektangentbord” -ikonen visas i aktivitetsfältet. Den första, och mer vanlig situation, är att du har en bärbar dator eller konvertibel tablett som kör Windows 8 eller 10 och att enheten har en pekskärm. I detta fall är Windows försöker alltid göra på skärmen pektangentbord tillgänglig för dig i händelse av att du vill använda enheten i kontakt skyddat läge. Om du aldrig använda pekskärmen på enheten, kan närvaron av ikonen och misstag laddar skärmtangentbordet få mycket irriterande mycket snabbt.

Den andra, och mindre vanligt, situationen är att du har anslutit till din Windows-dator med Windows Anslutning till fjärrskrivbord eller liknande fjärrskrivbordslösning och Windows har vänt på pekskärmstangentbordet så att du kan, om så behövs, använda musen eller finger (om du ansluter via pekskärm) att skriva på fjärrdatorn.

Det verkar finnas en liten bugg i båda fallen där även efter att du vänder bort tangentbordet från den uppenbara mekanism, genom att högerklicka på ikonen och avmarkera “visa pektangentbord knapp”, återgår det kort därefter, eller vid omstart. Det finns inget sätt att bannlysa ikonen med de vanliga aktivitetsfältet och systemfältet anpassningar. Förutom att mer vanlig störning, vissa Windows-användare köra även i pektangentbordet poppar upp oväntat när den utlöses av en osynlig händelse om du inte ens behöver pektangentbordet detta är särskilt irriterande.

Om detta om än liten intrång i aktivitetsfältet (eller en större intrång höger på skrivbordet) är smärtsamt irriterande för dig då det är lätt nog, om du vet var du ska leta för att permanent förvisa ikonen pektangentbordet.

Låt oss först titta på hur man kan bli av ikonen (som kan räcka för vissa läsare) och sedan hur man bannlysa pektangentbord ansökan helt och hållet så att det varken visas i systemfältet eller slumpmässigt dyker upp.

Två små anteckningar innan vi fortsätter. Först måste du ha administrativ åtkomst till datorn i fråga för att följa med den här guiden. För det andra, vid beröring tangentbordet som ingår i Windows 8 och Windows 10 som en del av integrations pekskärmen (och som visas på all hårdvara OS är installerat på, oavsett om det är en pekskärm eller inte) är inte på -skärm tangentbord app som har byggts in i Windows för åldrar. Genom att inaktivera pekskärmen tangentbordet du inte tar bort tangentbordet på skärmen app-det kommer att förbli installerat och tillgängligt för de akuta tangentbord felsituationer, om behov skulle uppstå.

Detta är det första steget, och det steg som bör räcka för de flesta användare. Pektangentbordet belastningar som en Windows-tjänst som standard. Det mest direkta sättet att bli av med den irritation det är att helt enkelt inaktivera tjänsten. För att göra detta öppna menyn Tjänster genom att trycka på Windows + R på tangentbordet och skriva “services.msc” i dialogrutan Kör.

I menyn Tjänster som dyker upp, klicka på “Namn” kolumn att sortera tjänster namn, och sedan rulla tills du hittar “Touch-tangentbordet och handskrift Panel Service”. Dubbelklicka på posten.

I den resulterande egenskaper menyn, leta efter “Startmetod” och i rullgardinsmenyn, ändra det till “Disabled”. Längst ner i fönstret, under “Tjänstens status”, klicka på “Stop” för att stoppa tjänsten.

Klicka på “OK” och sedan, efter starta om datorn nästa, bör förändringen vara bestående. Inga fler irriterande ikon i aktivitetsfältet.

Om du tycker att pektangentbordet dyker upp igen, trots att inaktivera tjänsten som du gjorde i föregående steg, då kan du behöva ta en något mer drastisk metod för att få den ur ansiktet: genom att inaktivera den verkliga körbar.

Detta steg är enkel och lätt att återställa, men innebär leka med dina Windows systemfiler, så du måste noga följa instruktionerna. För att döpa om nödvändigt filen genom att trycka på Windows + R dra upp dialogrutan Kör och skriv in följande plats

Tryck Enter för att hoppa till mapp och sedan rulla ner tills du hittar “TabTip.exe” fil. Vi kommer att göra några mindre ändringar i filen som inkluderar byter ägare av filen (så att vi kan byta namn på det) och sedan byta namn på den så att den inte längre går. Dessa förändringar är helt reversibla om du vill aktivera åtkomst till pekskärmen tangentbordet vid en framtida tidpunkt.

Högerklicka på “TabTip.exe” filen och välj “Egenskaper”.

Längst ner i rutan egenskaper, klicka på “Advanced”.

Längst upp i fönstret Avancerade säkerhetsinställningar och leta efter posten märkt “ägare”. Som standard tillhör filen till “Trusted”. Klicka på “Ändra” för att ändra på det.

I “Välj användare eller grupp” rutan, leta efter “Ange det objektnamn som ska väljas” rutan och skriv “Administratörer”, som visas nedan. Klicka på OK.

Klicka på OK i varje fönster tills du är tillbaka i den mapp där vi hittade TabTib.exe fil (du måste OK allt och avsluta ur egenskaper fönster för ägaren ändringen ska träda i kraft).

Öppna upp de exakta menyer som vi just öppnat-högerklicka och välj “Egenskaper” och klicka sedan på “Advanced” för att ta oss tillbaka till där vi var. I “Avancerade säkerhetsinställningar” klicka på “Ändra behörigheter”, som ligger i det nedre vänstra sidan av skärmen, klicka sedan på “Administratörer” för att ändra inställningarna för den gruppen.

I “administratörer” tillstånd fönster, välj “Full kontroll” (det kommer att kontrollera alla andra rutor automatiskt, med undantag för “särskilda tillstånd”).

Gå vidare och klicka på OK och sedan hålla klicka OK tills du är hela vägen tillbaka till fillistan vi ursprungligen titta på. Högerklicka på “TabTip.exe” och välj “Byt namn”.

Byt namn på filen “TabTip.exe.bak”. Detta kommer att förändra förlängningen from.exe to.bak, såvitt Windows är berörda, och filen kommer inte längre att vara körbar-således något som utlöser pektangentbord att dyka upp inte kommer att göra det. Du kan vända detta när som helst genom att återvända till denna mapp och byta namn på filen “TabTip.exe” utan “.bak” på slutet.

Även om det tog mer än ett par steg, det är allt som finns till den. Om du var irriterad som kan bero på att Windows kastade upp ikonen eller den faktiska tangentbordet på pekskärmen, trots alla ansträngningar att bli av med det, kan du nu använda Windows utan en funktion du inte ens vill komma i vägen .

Jag medvetet sätta denna ikon på min meddelandefältet eftersom detta tangentbord är en användbar källa till ikoner och smilies. Jag har aldrig tangentbordet poppar när det är oönskat. Den enda klagomål som jag har om det är att för att få önskad ikon eller smilie kan ta lite gräva runt som tangentbordet användningen är mindre än intuitivt.

Du kan byta namn på “Program Files \ Common Files \ Microsoft Shared \ bläck” denna mapp eller “TabTip.exe” fil som är den viktigaste visuella tangentbordet.

I ett försök att hålla ingredienser hemlig har WD-40 aldrig är patenterad.