hur man pumpa Minecraft eyecandy med shaders

Den enkla och kantiga styling av Minecraft är endearing till många fans av spelet, men om du vill ha en mer sofistikerad look 3D med realistisk ljussättning, reflektioner, och förbättrad grafik kan du uppnå den skimrande 3D paradis du längtar efter.

Polerad grafik är ett framträdande inslag på de flesta moderna videospel och vi har kommit att förvänta sig väl utförda skuggor, vackra ytor och texturer och andra GPU-intensiva blomstrar. Någon fan av Minecraft kan berätta dock att trots djupet av gameplay Minecraft är kort på någon av de grafiska blomstrar som finns i populära spel. Nyanser kan ändra på det.

Gräs som vågor i vinden, vattnet som glittrar och reflekterar ljus, en sol som flammar briljant ner och tillfälligt förblindar dig när du lämnar en mörk grotta: allt detta och mer sprutas in i spelet via shaders. Läs vidare som vi visar dig hur du kopplar den sofistikerade bygga erfarenhet Minecraft ger med lika sofistikerad grafik.

Obs: en bra resurs pack par mycket snyggt med en bra skuggning. Vid tillämpningen av denna handledning, dock att visa upp vad shaders kan göra utan någon extra hjälp vi har valt att inte använda en speciell resurs pack och helt enkelt tillämpa shaders med standardMineCraft resurspaket.

Innan vi faktiskt hoppa in i ögongodis som är shaders, låt oss jämna vägen framför oss genom att se till att vi är redo för upplevelsen.

Innan experimentera med shaders du definitivt vill uppdatera datorns GPU drivrutiner till den senaste stabila versionen. De mer stabila och felfri drivrutinerna är bättre.

Förutom att uppdatera dina drivrutiner du också vill se till att din installation av Minecraft är korrekt moddat med Forge installerat. Om du har grävt i den här guiden utan att granska de tidigare lektioner, nu är det dags att gå tillbaka och granska tidigare tutorials på modd och exempel förvaltning för att säkerställa att du är igång med Forge installerad och klar att gå.

Obs: Det är möjligt att installera shaders utan Forge precis som det är möjligt att installera Optifine utan Forge. Med tanke på fördelen med att använda Forge och den stora stora värld av enorma mods där ute, men vi fokuserar på Forge-centrerad installation för denna tutorial.

Precis som Forge fungerar som en plattform för dig att läsa in ytterligare mods, de Shaders Mod fungerar som en plattform ladda add-on shaders för Minecraft.

Besök den officiella Shaders Mod tråd här och hämta den senaste Forge-baserad version, och med denna handledning är det GLSL Shaders Mod v2.3.18 för Minecraft 1.7.10.

Placera the.JAR fil till din Minecraft / mods / mapp om du inte använder en mod manager. Om du använder MultiMC som vi skisserat i lektion 5 (och vi hoppas verkligen att du är), kopiera det först till / Mods / katalogen och sedan använda MultiMC mods meny för din instans att lägga mod.

Kör Minecraft gång efter Shaders Mod installeras för att bekräfta installationen (kolla din Mod meny eller titta på menyn Alternativ för knappen “shaders”) och så att / shaderpacks / mapp skapas i Minecraft rotkatalogen.

Till skillnad från vissa av de andra modifierings förpackningar vi har markerat så långt i avancerad Minecraft-serien, finns det inte en trevlig, prydligt organiserade, central lagringsplats (eller två) som det finns för andra resurser som resurspaket, spel mods, och alldeles strax.

Shaders är lite av en nisch strävan och det bästa stället att lära sig mer om dem är att slå upp den officiella Minecraft Mods sub-forum och enkelt söka efter “shader.” Dessutom den officiella tråden för shaders Mod själv erbjuder en trevlig lång lista över kompatibla shader förpackningar.

När du hittar en skuggning som du vill ta en provtur, du installera det precis som du installerar resurspaket. Hämta skuggningspaketet och placera den i / shaderpacks / mapp i din Minecraft rotkatalogen. Oavsett om du använder en vanlig Minecraft installation eller en mod manager som MultiMC du behöver för att hitta den / shaderpacks / mapp och manuellt kopiera filerna till det eftersom det inte finns någon mekanism i MultiMC för att hantera shader förpackningar. Som sagt, du kan använda “instans mappen” genväg i MultiMC att snabbt hoppa till rotkatalogen för den instansen.

Vid tillämpningen av den här guiden kommer vi att använda Sonic Eter är otroligt Shaders (Seus) eftersom det är den gyllene standarden för Minecraft shaders och en helt underbar bit ögongodis.

Giltiga shaders har extension.FSH and.VSH. Dessa shaders måste placeras i antingen en mapp eller a.ZIP fil tydligt märkta och i / shaderpacks / mapp. Om du laddar ner en skuggning som kallas SuperAwesomeShader till exempel, måste du ha alla the.FSH and.VSH filer som följde med det shader pack installerat i din / shaderpacks / mapp i ett av följande konfigurationer

/minecraft/shaderpacks/SuperAwesomeShaders.zip/shaders/

eller

/ minecraft / shaderpacks / SuperAwesomeShaders / shaders /

Om alla the.FSH and.VSH filer finns antingen i / shaders / mapp i the.ZIP arkiv eller mappen. Om filerna inte är placerade i den här katalogen format Shaders Mod inte kommer att kunna ladda dem.

När du har hämtat skuggningspaketet och kopierade filerna (dubbelkontrollkatalogstrukturen) till / shaderpacks / mapp, ladda upp Minecraft.

Laddar shader förpackningar är nästan lika enkelt som lastresurspaket. Den enda skillnaden är att vissa shader förpackningar kommer med mycket små extra instruktioner (typiskt tweaks du behöver göra för att värdena i Shaders menyn).

Låt oss ta en titt på hur man laddar Seus och vilken skillnad det gör. Här är en rolig liten glitch by fann vi att gett upphov till i en sjö. Allt som vattnet kommer att se ganska bra när vi vänder över till att använda shaders så låt oss testa saker ut.

Tryck på ESC för att dra upp alternativmenyn och sedan klicka på “Shaders …” för att komma till undermenyn.

Inom denna undermeny ser du en lista över dina tillgängliga shaders på vänster sida och en lista över alternativ växlar till höger.

Innan du väljer seus shader, måste du kontrollera några seus relaterade alternativ. Kontrollera att “CloudShadow” är avstängd “tweakBlockDamage” är på, och “OldLighting” är avstängd. Välj sedan Seus skuggningsfilen.

Du kommer att märka att den nya vyn startas automatiskt gör det ögonblick du väljer det. Klicka gjort och luta sig tillbaka för att kartlägga din nya ultra shader utökad Minecraft upplevelse.

Naturlig sol reflektion, förbättrade skuggor, vackra moln, och något du inte kan se på skärmbilden: allt går. Avancerade shaders som Seus införa vatten som krusningar, träd och gräs som vajar i vinden, och mycket realistisk ficklampa och lava rörelse.

Låt oss flyga runt i kreativt sätt och ta några jämförelser skott. De enda mods vi har laddat förutom Shaders Mod och seus är Biomes O ‘Plenty och Mo’ Villages (vi använder samma värld för shader test som vi använde i Lektion 6 för att visa upp de två världs expanderande mods).

De enorma björkskogar i Biomes O ‘Massor är fantastisk bara av sig själva, men med en bra skuggning de blir ännu mer majestätisk. Bilden ovan visar samma plats med de infödda Minecraft shader aktiv till vänster och seus shader aktiv i den högra.

Ovan är en bild av en lagun bredvid vår favorit Biomes O ‘Plenty biomen: den säsongs Forest. Den vackra färger av säsongen Forest ta på ett helt nytt djup när den speciella belysning, dimma, och skugga rendering av den nya skuggningen tillämpas. Liksom föregående bild, är den inhemska shader till vänster och Seus skuggningen på höger sida.

Nattetid scener är särskilt kul med en biffiga shader tillämpas. I byn ovan kan du se den infödda shader till vänster och Seus shader till höger. Ljuset är mycket varmare i seus shader och ljusspill och eventuella skuggor är mycket mer realistiskt.

Detta skott visar en bergsby (artighet av Mo ‘byar). Den vänstra halvan av bilden visar den svala vita spektrum belysning och röda lava med vit belysning tillhandahållen av standardskuggningen. Den högra halvan av bilden visar hur varmt byn ser med seus shader och hur starkt lava lyser.

Om du inte attackera din shader projekt med en mycket high-end grafikkort, det finns en god chans att du måste experimentera med vilka shaders och vilken version av dessa shaders (t ex ultra, lite, etc.) kan du använda. Vi tenderar att sikta stora och sedan om vår GPU inte kan hantera det, arbeta ned därifrån.

Här är några andra shaders för din fråga. Den första är MrMeep s shaders, sett ovan. Det är ganska lik den seus skuggningen så om du har problem med Seus ge MrMeeps ett försök.

Om du letar efter något helt annat än den typiska “Det är som kantiga Skyrim!” Ser att många shaders ger, Naelego s Cel Shaders sett ovan, är en trevlig förändring. Skuggnings pack gör Minecraft världen i cel-animation stil (liknande den som finns i videospel som Border och Okami). Det är ett snyggt utseende och en bestämd avvikelse från vaniljMineCraft erfarenhet och realistisk ljussättning / vatten erfarenhet flesta shader förpackningar ger.

Vår sista rekommendation är för dig med äldre datorer som vill skuggnings erfarenhet men utan GPU kraft för en biffiga skuggning som Seus. Paolos Lagless Shader är inte helt lagless på riktigt gamla maskiner men det ger den typ av funktioner du förväntar dig i en skuggning som reflekterande vatten, dynamisk belysning och bättre skuggor, utan den enorma overhead som kommer med andra shader förpackningar. Om du har provat Lite-versionen av andra shaders och fortfarande har fastnat på 1-5 FPS, ge Paolo flock ett skott.

Även om du behöver en anständig GPU att hacka det, att få en kraftfull shader packa upp och kör är en säker eld sätt att absolut FÖRKOMPRIMERA din Minecraft erfarenhet och göra hela Minecraft världen ser nya igen.

Shaders är värt det för utseendet på enbart vatten! Du kan göra några riktigt coola reflekterande dammar Jag har inte försökt mycket mer än Seus, men jag ska ge ett ord av varning – med all lava allt Nether kan vara bländande ljus.

Drottning Elizabeth II av England har uppfyllt alla USA: s president sedan 1951: Truman, Eisenhower, Kennedy, Johnson, Nixon, Ford, Carter, Reagan, Bush Sr, Clinton, Bush, och Obama.