hur man raderar inbyggda i Windows 7 energischeman (och varför du förmodligen inte)

Har du faktiskt använder Windows 7 strömsparfunktioner? Om så är fallet, har du någonsin velat bara ta bort en av de inbyggda energischeman? Här är hur du kan göra det, och varför bör du antagligen lämna den ensam.

Ifall du är ny till festen, vi talar om energischeman som du ser när du klickar på batteriet / plug-ikonen i systemfältet. Problemet är att en av de inbyggda planer visar alltid upp det, även om du bara använder egna planer.

När du går till “Fler energialternativ” på menyn där, kommer du till en lista över dem, men du kommer inte att kunna bli av med någon av de inbyggda sådana, även om du har en egen.

Du kan faktiskt ta bort energischeman, men det kommer förmodligen att orsaka problem, så vi rekommenderar mot det. Om du ändå vill fortsätta, fortsätta läsa.

Ta bort Inbyggda Energischeman i Windows 7

Öppna upp en administratör läge kommandotolk genom att högerklicka på kommandotolken och välja “Kör som administratör”, skriv sedan in följande kommando, som kommer att visa en hel lista med planerna.

powercfg lista

Ser du att riktigt lång GUID-kod i mitten av varje lista? Det är vad vi kommer att behöva för nästa steg. För att underlätta ger vi koderna här, ifall du inte vet hur man kopierar till urklipp från kommandotolken.

Energischema GUID: 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e (Balanserat); energischema GUID: 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c (Hög prestanda), energischema GUID: a1841308-3541-4fab-bc81-f71556f20b4a (Ström sparare)

powercfg -export balanced.xml 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e

Detta kommer att exportera Balanserad planen till filen balanced.xml.

Och nu kan vi ta bort planen med hjälp av -delete parametern, och samma GUID.

powercfg -delete 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e

Om du vill importera planen igen, kan du använda -import parametern, även om det har en konstig, du måste ange den fullständiga sökvägen till filen, som den här

powercfg -import c: \ balanced.xml

Utgå från vad du lärt, kan du exportera varje planerna till en fil, och sedan ta bort de som du vill ta bort.

Varför ska du inte göra detta?

Väldigt enkelt. Saker w sjuk paus. På min test maskin, till exempel, tog jag alla inbyggda planer, och sedan importeras dem alla tillbaka, men jag är fortfarande får det här felet när jag försöker komma åt panelen att välja vad strömbrytarna gör

Det finns mycket mer felmeddelanden, men jag tänker inte slösa din tid med dem alla. Så om du vill ta bort planerna, gör det på egen risk. Åtminstone har du blivit varnad!

Vet du om ett sätt att inställning som scheman syns när du klickar på ikonen i meddelandefältet? Mine visar alltid den aktuella energischema och standard balanserat. Jag skulle snarare visa High Performance och Energispar dem hela tiden, men jag har inte listat ut hur man gör det. Jag kunde ta bort Balanced en, men jag skulle vilja undvika fel beskriver ovan!

Jag har nyligen uppgraderat till Win7 Ultimate från Vista Home Premium. Nu är jag inte kunna justera ljusstyrkan med Fn + tilldelade ljusstyrka nyckeln .. Så ljusstyrkan är alltid hög och jag förlorar makt snabbt i batteriläge … Klar Windows Update och grafikdrivrutiner fortfarande ingen nytta ..

Du kanske vill placera varför du inte bör göra denna del på toppen. Vissa människor kanske inte läsa varför inte förrän de gjorde det redan.

Detta bör endast användas av systemadministratörer för att ställa skrivbordsalternativ inom en företagsmiljö. Detta bör inte lekt med på hemma datorer. Om du vill experimentera föreslår jag gör det på ett VM och inte din primära dator.

Detta råd om “hur man bort Inbyggd Windows 7 Energischeman (och varför du förmodligen inte)”, är råd inte värt att överväga, eller värt att ge, och av dessa skäl

Att veta att det bryter efteråt, och även visar ett felmeddelande att bevisa det är inte råd, det är besläktad med att berätta någon att om man tar bort en helikopter blad, kommer det minska belastningen men maskinen kommer att krascha, eller flytta en tråd inuti en radio till en annan plats skulle kunna göra radio fungera bättre när sannolikheten för att det ska hända är nästan noll procent.

Jag ser inte nyttan uppväger riskerna i denna typ av rådgivning.

Killar … titeln på artikeln säger klart och tydligt att du antagligen inte borde.

Jag skrev den här artikeln eftersom samma ämne har visat upp på en massa andra tweaking platser, och jag ville att täcka det, förklara hur man exporterar / import, och förklara varför det är en dålig idé. Om människor ignorera Artikelns titel, och varningen inom, och felet skärmdump – ja, de förtjänar en skruvas upp systemet.

Den här artikeln är så vetenskapligt – användbar även om resultatet är fel. Jag godkänner!

Vi förstår, Geek, men du kan även skriva en artikel om hur man ska gå igenom registret och starta slumpmässigt ta bort hela bikupor och starta om för att se vad som händer.

Människor kommer till HTG eftersom Google sökningar landa dem här om hur man gör saker och göra sina OS bättre. Det sista vi ska visa människor är hur man skruva upp Windows. Det är lätt att göra något i Windows och det är därför det är bättre än Mac OS X.

@David Dashifen Kees, Lite sent … men här är mitt svar ändå. Från min erfarenhet, Windows 7 “Preferred planer” som standard visar två olika effektprofiltyper: en slot reserverad för planer som baseras på “Balanced” plan, och en för något annat.

Till exempel kommer jag lista mina egna planer, Balanserad bort (Balanserat), Cool balanserad (Balanserat), Bort sömn (Energispar) Borta (Energispar)

De, tillsammans med standard tre som kommer med Windows 7 listas i Energialternativ. Ja, jag har en invecklad uppsättning energischeman = D. Varje plan är en kombination av olika visnings / HDD / sömn timers och maximal CPU stater. Du kan se vilka energischema jag använde som en mall inom parentes.

Nu, när jag väljer en plan som är baserad utanför “Balanced” plan, kommer det att ta topplaceringen. Om jag väljer några planer baserade utanför “Hög prestanda” eller “Energispar” planer, kommer det senast valda planen ta den andra positionen. Det är svårt att beskriva, men enkel att förstå, när du pilla lite. =]

Jag har provat detta och kan sucessefuly återställa min makt planer efter att ta bort dem, genom att använda de metoder som beskrivs, inga fel alls, men nu en balanserad energischema (den jag bort och sedan återställas) beter sig som en anpassad energischema, och kan ‘t vara retored till standardinställningarna, men kan tas bort med hjälp av kontrollpanelen precis som alla andra anpassade energischema.

Hej

Min maskin plötsligt förlorat Balanced planen och förmåga att skapa några nya planer. Så skulle jag vilja gå tillbaka och ersätta dem. Kan ni hjälpa till med hur man får allt detta tillbaka? Jag antar att jag har en korrupt fil eller katalog sedan Windows säger att det inte kan komma åt ström planen preferenser och att det inte kan komma åt filen.

Några idéer,? Tack!

Jag är mycket tacksam att ha informations och varningen. IMHO, det är [naturligtvis] en hel del bättre än aldrig att kunna ta reda på hur detta fungerar. Tack så mycket, HTG!

Du kan fixa alla problem med borttagna planer genom att använda: powercfg -restoredefaultschemes

Fantastiskt artikeln !! Jag hade ett problem med vår IT-stöd konfigurerade energischema. Mitt system sover varje timme och aldrig vaknar. Jag skapade min egen makt plan, men varje gång jag valde min plan efter ett tag att systemet gick tillbaka till IT-stöd plan. Det enda sättet jag kunde komma över detta var genom att ta bort IT Support planen genom att följa stegen här. Tack så mycket för att sätta upp en sådan användbar artikel med skärm också. Uppskattar ansträngningarna.

Två skäl till varför den här artikeln är användbar och informativ

1) Om det mucks upp din maskin eller inte, kommer det att finnas andra artiklar på nätet tala om för folk hur man raderar en profil som inte inbegriper varningarna. Detta är mycket bättre, och om människor tycker att detta först de kommer att bli bättre för det.

2) Vissa människor vill göra ändringar, även om det är kostnader att betala. Fan, människor, har allt en kostnad. Bara för att ta bort en profil är inte värt det till dig, betyder inte dina behov gäller för alla. Vissa IT-chef kanske vill sätta in endast kundanpassade företagens energischeman för att spara energi, eller att arbeta med vissa specifika situation i sina anläggningar. Jag är säker på att det finns massor av andra exempel. Som för mig, jag använde det bara att identifiera de GUID strängar som jag kunde söka i registret. Jag var då kunna ändra namnet på en av mina egna profiler, något jag inte kunde göra i Win7 UI.

Om du inte vill att råd häri, um … inte läsa den. Titeln gör det klart.

Från skärmdump av Energialternativ, har du “Balanced” energischema under “Göm ytterligare planer”. Hur gjorde du det? Jag skulle verkligen vilja att dölja “balanserad” och “energisparläge”. Jag skulle också vilja ha standard “planer Visas på batterimätaren” till endast “High Performance” och “eko”.

Tack !!; – Christopher

… Så, hur får du ditt batteri för att fungera igen när du får hela tiden en “inkopplad, laddas inte” meddelande ständigt i energischema fönstret? Och måste du koppla ur och koppla in igen var 3 minuter för att få det tillbaka till full laddning. (HP maskin, by-the-way)

För att återställa den balanserade planen ordentligt, måste du göra detta

powercfg -import c: \ balanced.xml 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e

GUID på slutet gör det fack tillbaka till det gamla spåret.

Allt på mitt system fungerar alldeles utmärkt efter avlägsnande och återtillsätta en balanserad planen på detta sätt.

Det enda problemet är att importera. Du har tagit bort dem av en anledning, bör de hålla bort.

Granny Smith äpplen, en populär sort av äpplen med en klargrön färg och fyllig smak (en gång mogna) är uppkallad efter Maria Ann “Granny” Smith som först odlat dem i slutet av 1860-talet.