hur man rapporterar en skadlig webbplats till Smartscreen-filtret i Internet Explorer 9

En av Microsofts ledande teknologier som skyddar oss från det farliga banan är Smartscreen filtret i Internet Explorer. Eftersom filtret är publiken källkod, hjälper det enormt om du gör din del, så låt oss ta en titt på hur man rapporterar en skadlig webbplats.

Rapportering en webbplats i Internet Explorer görs mycket enkelt och kan göras från menyn Verktyg.

Navigera över till säkerhetsavsnittet.

Klicka nu på rapporten osäker webbplats alternativ.

Detta kommer att öppna en ny sida där du kommer att bli tillfrågad om du tror att platsen utför en nätfiskeattack eller distribuera skadlig kod respektive. Markera kryssrutan som är lämpligast för din situation eller båda om så är nödvändigt, fyll i CAPTCHA och tryck på knappen skicka.

Det är allt som krävs för att göra din del om du snubblar på en skadlig webbplats, förutsatt att du använder Internet Explorer naturligtvis.

Jag whish bara MS skulle inte ha lagt det så djupt in i menyn. Jag gillar verkligen det här mer “social” apprach att identifiera hot. Om Waze kan göra det med trafik och poliser på vägen MS, kan Firefox och Google gör det med sina webbläsare och feedback.

Tyvärr är vissa människor använder den för att negativt påverka konkurrerande webbplatser. Jag har vänt Smartscreen Filter av eftersom antalet falskt positiva är oroväckande hög.

I filmen Benjamin Buttons otroliga liv, om en man som åldrar bakåt, Benjamin huvud är CGI återges under de första 52 minuterna av filmen.