hur man rättar photoshop bryta Escape i Windows

Har Photoshop irritera dig genom att bryta Escape i andra program? Här är en AutoHotkey skript som låter dig köra Photoshop och fortfarande använda ESC-tangenten som vanligt i andra program.

Om du är ett tangentbord nörd och du använder Photoshop, har du förmodligen blivit irriterad att escape-tangenten inte fungerar i andra program medan Photoshop körs. Det är en av dessa små saker som kan driva du galen, så Geek hackade ihop en lösning för dig. Du kan alltid trycka på Skift + Esc för att få den traditionella Escape beteende i andra program, men han bestämde sig för att göra ditt liv enklare genom kraften av AutoHotkey.

Göra Photoshop Uppför

Om du vill åtgärda detta irriterande beteende, ladda ner zip-filen nedan och kör fix_esc_photoshop.ahk i AutoHotkey. Eller, om du hellre vill lägga till koden till din egen AutoHotkey skriptfilen här är källkoden du behöver

~ Esc IfWinExist, ahk_class Photoshop, IfWinActive ahk_class Photoshop, Skicka {ESC}; annat, Skicka + {ESC}; annat, Skicka {ESC}; avkastning

Photoshop Elements bryter Escape precis samma, men trots likheter i de program du behöver en annan skript för att åtgärda det eftersom PS Elements identifieras som pseeditor istället för Photoshop. Du kan bara köra fix_esc_photoshop_elements.ahk från zip-filen, eller in koden nedan i din egen AutoHotkey skriptfilen. Som ni kanske märker är pseeditor den enda skillnaden mellan de två skript

~ Esc IfWinExist, ahk_class pseeditor; IfWinActive ahk_class pseeditor, Skicka {ESC}; annat, Skicka + {ESC}; annat, Skicka {ESC}; avkastning

Bara köra det

Men hey, om du inte är en AutoHotkey användare, misströsta inte. Vi har gjort en körbar version som du kan köras på alla Windows-dator, oavsett om du har AutoHotkey installerat. Ladda ner zip-filen, och kör Photoshop eller Photoshop Elements exe, beroende på vad du använder.

Det finns inget UI för detta enkla program, så om du vill avsluta programmet måste du öppna Aktivitetshanteraren, hitta det program som du har kört (fix_esc_photoshop.exe eller fix_esc_photoshop_elements.exe) och döda den.

Geek trick: I Windows 7 eller Vista, tryck Ctrl + Skift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren direkt.

Eller, om du vill ha detta program körs automatiskt när du startar datorn, skapa en genväg till filen och klistra in den i startmappen. Du kan snabbt öppna startmappen genom att skriva in följande i adressfältet i Utforskaren

skal: startup

Slutsats

AutoHotkey är ett praktiskt verktyg för att göra din dator fungerar som du vill, och denna enkla script kan spara massor av frustration om du håller Photoshop körs på datorn ofta.

Länk

Ladda ner AutoHotkey filer och Exe att hålla Photoshop från att bryta Escape

Min ESC beslutade det inte gillar att vara på ESC längre så beslutade att byta funktioner med WIN-tangenten. När jag googlade “Windows 7 Escape är nu Windows-tangenten” Detta var den 2: a resultat. Google Resultatet visar geeken toppen av Ctrl + Skift + ESC så jag provat det och saker wend tillbaka till det normala. Jag ursprungligen kom på denna sida för att lämna ett tack, men bestämde sig för att läsa artikeln i alla fall. Jag var roade att finna att Geek spets var samband med det problem som beskrivs (även om det fast mitt problem).

Hur som helst, tack.

Vänta en minut,. Om du har råd att köra Photoshop på datorn, bör du inte också kunna ge en dedikerad dator för att köra det på? jag

Fantastisk tack så mycket. Detta är precis vad jag letade efter 🙂 Jag älskar howtogeek.com.

Jag har sett manus, och även om jag är beredd att tro det fungerar im mer på AutoIt sidan av livet,. Så jag har skrivit koden i AutoIt, fortfarande, tack för info orsak jag inte vet varför min Escape var “trasig” (jag har photoshop körs 80% av min tid jag antar)

[Code], – kod från Xantios Krugor (h2g@xantioshosting.nl), HotKeySet ( “{ESC}”, “EscFix”)

medan en; sömn (10); Wend

func EscFix (), om Photoshop är igång, om ProcessExists ( “Photoshop.exe”) sedan, ConsoleWrite ( “Touched!”); HotKeySet ( “{ESC}”, “”); skicka ( “{esc}”) ; HotKeySet ( “{esc}”, “EscFix”), Else, om photoshop inst igång, ConsoleWrite ( “Nej”), tillbaka -1, EndIf, EndFunc; [/ code]

@Xantios Krugor – Tack för att dela … väldigt cool. Jag måste verkligen ge AutoIt ett skott någon gång ….

Wow – jag antar att nyckeln inte fungerade på min dator – Jag kunde inte räkna ut varför det verkade sluta arbeta för det mesta & sedan ibland fungerat, dess särskilt irriterande, eftersom jag använder AutoCAD mycket och du behöver. använd fly ganska ofta för att avbryta kommandon på det.

Tack så mycket! Navigera tillbaka mellan Photoshop till Autocad används för att betyda jag alltid tvungen att stänga Photoshop för att få något gjort! Inte längre. Ta det Adobe!

Problemet tycks också finnas med Indesign …. Har du också en del fix för det? Photoshop fix arbetade som en charm!

Stor,! Tack så mycket !!!, Det fungerar gratisprogrammen nu, Jag är glad igen!

Hej allihopa

(Första, jag ber om ursäkt för min engelska, det är inte mitt modersmål …)

Tack för denna AHK script men …… .. det fungerar inte för mig! Och utan fel …

Jag kör Win7 Pro 64 bitar ed. med Photoshop CS3 och både 32 bitar och 64 bitar sammanställning av detta script (även du äger körbar) fungerar inte !! Esc är fortfarande “låst” av Photoshop.

Jag ville använda AutoIt men jag kan inte hämta den från den officiella hemsidan: Connexion är alltid återställas genom servern! Så, inte mer lycka genom denna sida …

Ingen annan lycka när jag äntligen hittat en gammal frisättning av AutoIt (3.2.10) och när den kompilerade manus gjord av ovanstående kod svarar mig “AutoIt Fel, linje 1: Fel:. Okänt funktionsnamn”

———–

MEN, efter några undersökningar om AHK scripting, fann jag att Shift-Esc inte fungerar för mig men Win-Esc GÖR !!! Så jag bytte Skicka + {ESC} för att skicka # {ESC} och min ESK nyckel ÄR TILLBAKA … Great: ‘-)))

Så, här är en ny version av denna skript som fungerar för både Photoshop och InDesign

#NoTrayIcon, Detta skript håller ESC disponibelt för andra program att använda när Photoshop eller InDesign körs,. ~ Lowell Heddings, http://howtogeek.com/;Modded av Johan, http://www.nicolasullern.net/

~ Esc, om WinExist ( “ahk_class Photoshop”) eller WinExist ( “ahk_class InDesign”), om WinActive ( “ahk_class Photoshop”) eller WinActive ( “ahk_class InDesign”); Skicka {ESC} skickar regelbundet ESC, annars; Skicka # {ESC} skicka WIN + ESC sekvens (ibland Skift + ESC fungerar inte), annars, Skicka {ESC}; avkastning

En annan variant, inklusive Photoshop, InDesign och Photoshop Elements, med hjälp av en array (kräver AutoHotkey_L)

#NoTrayIcon, Detta skript håller ESC disponibelt för andra program att använda när Photoshop eller InDesign körs,. ~ Lowell Heddings, http://howtogeek.com/;Modded av Johan, http://www.nicolasullern.net/ ;! / \ Detta skript körs med AutoHotkey_L / \;! Ej testad med AutoHotkey Basic.

~ Esc; array: = [ “Photoshop”, “indesign”, “pseeditor”], array som innehåller alla önskade ahk_class namn (! / \ Körs med AutoHotkey_L / \), loop% array.MaxIndex (), slinga för att kontrollera alla fläckiga apps, var: = “ahk_class”. array [A_Index], om WinExist (Var), om WinActive (Var); Skicka {ESC} skickar regelbundet ESC, tillbaka, annars; Skicka # {ESC} skicka WIN + ESC sekvens (ibland Skift + ESC spelar ingen t fungera), annars, Skicka {ESC}; avkastning

Först ville jag använda en RegExp som jag skulle förmodligen göra med PHP men jag hittade inte hur man gör det på rätt sätt och enkelt och användningen av en matris och en slinga verkar göra jobbet …

Hälsningar, Johan

Tack så mycket för detta användbar information,! Detta var en stor gåva för en nörd som mig .. Detta är verkligen förbättrat min mentala hälsa. Skål.

Tack så mycket! Efter att problemet inte försvinner med det nya tangentbordet, googlade jag på “Escape-tangenten Windows 7” och kom över denna webbplats. Antar att jag kan ge ett tangentbord tillbaka till IT. Hade ingen aning om att Photoshop (CS2 aka 9.0.2) var inblandad i den här röran, undrade bara att det ibland fungerade och ibland inte. Tack tack tack (djup bugning).

Jag försökte your.exe, och det fungerar. Men det finns några problem

1. ESC i Photoshop fortfarande inte fungerar. Jag kan inte avbryta en dialog med ESC,. 2. ett spel inom ramen XNA inte längre har tillgång till ESC med ditt program, även med Photoshop stängas. Det gör en ESC knapptryckning agera som CTRL eller ALT (det skjuter i mitt spel, i stället för att sluta)

Detta är otroligt att Photoshop inaktiverar ESC. Jag använder ESC nästan lika ofta som jag använder Enter …

Finns det något sätt att åtgärda dessa problem,? Tack !!!

Jason

Tack tack tack man, jag har kämpat mot den här frågan så länge. Aldrig trodde att det var photoshop !!!

Detta borde vara en stor förlägenhet för Adobe att orsaka andra program att inte fungera korrekt när Photoshop körs. Jag är säker på att någon från Adobe har sett denna tråd, och om du generad för ditt företag jag applåderar dig.

Med detta sagt, om du är en applikationsprogrammerare, du fortfarande få nyckeln upp händelsen från Escape i Windows meddelandekön. Jag ändrade min ansökan för att kunna arbeta genom att knappa bort av den här knappen upp händelsen fortfarande är närvarande .. så att när jag får en nyckel upp händelse utan en motsvarande nyckel ner händelsen, jag simulera tangenten händelse som saknas.

Återigen, detta är sånt som företagen bör vara mer medvetna om och ta mer ansvar för. Detta är inte en ny fråga, och Adobe utfärda ett sätt att lappa denna specifika fråga som det är absolut fel Adobe och / eller Photoshop.

Grå ekorrar är fruktsamma trädplanterare, de begrava tusentals nötter men glömmer där ungefär hälften av dem är.