hur man rättar pil rullning i Excel

Du arbetar i ett kalkylblad i Excel och du trycker på en av piltangenterna på tangentbordet för att flytta till nästa cell. Men i stället för att flytta till nästa cell, flyttade hela kalkylbladet. Inte panik. Det finns en enkel fix för detta.

När pilknapparna bläddra igenom hela kalkylbladet stället för att flytta från cell till cell, är den skyldige av detta beteende Scroll Lock-tangenten. Även om du inte har en Scroll Lock-tangenten på tangentbordet (de flesta bärbara datorer idag inte), kan du ha tryckt på “Fn” som finns på de flesta bärbara datorer med en annan tangent, snarare än “Ctrl” -tangenten. Om du inte vet vad du trycks ner av misstag, kan du stänga Scroll Lock av med hjälp av tangentbordet på skärmen.

(Alternativt, om du gillar detta beteende och av misstag inaktiverat det, nedanstående instruktioner kommer att arbeta för att vända Scroll Lock igen, också.)

Lägg märke till på ovanstående bild att “Scroll Lock” visas i statusfältet i Excel. Om du upplever den rullande beteende och du ser inte Scroll Lock i statusfältet, det är inte vald för att visa. Du kan anpassa statusfältet för att visa när Scroll Lock är på.

För att stänga av Scroll Lock, aktivera den mer avancerade tangentbordet på skärmen i Hjälpmedels inställningar. En fullständig på skärmtangentbordet visas.

Om Scroll Lock är på den “ScrLk” knappen på högra sidan av på skärmtangentbordet visas i blått. Klicka på “ScrLk” för att stänga av Scroll Lock.

Nyckeln bör inte längre vara blå när Scroll Lock är avstängd.

Scroll Lock indikatorn i statusfältet försvinner när Scroll Lock är avstängd. Återigen, se till att “Scroll Lock” Indikatorn väljs för att visas på statusfältet så att du kan avgöra om det är på eller av.

Om du inte vill lägga till Scroll Lock indikatorn i statusfältet kan du använda mer avancerade tangentbordet på skärmen för att kontrollera om funktionen är aktiverad och enkelt stänga av den.

Världens största internetcafé kan hittas i ChamsCity Digital Mall i Lagos, Nigeria. Beskyddare av caféet kan välja någon av de 1,027 datorer.