hur man Restyle din Minecraft värld med resurspaket

Vissa människor älskar Minecraft: s 8-bitars chunky utseende, medan andra inte kan tro ett spel skulle se ut som dessa dagar. Oavsett om du vill göra Minecraft se chunkier, mjukare, eller någonstans däremellan resurspaket gör det enkelt att göra det på PC, ficka och konsolversioner av Minecraft.

För dig med en bit av videospel erfarenhet under bältet, är du sannolikt väl bekant med begreppet “hud förpackningar”, “textur förpackningar” och “resurspaket” som saker har varit kända under åren och över olika spelgenrer.

Många filmer spel har olika kataloger och platser inom spelets resurs arkiv ägnas bara att ge visuella och ljud tillgångar för spelet. Normalt är dessa tillgångar identifieras med filnamn och inte på annat sätt kontrolleras på något sätt såsom genom filstorlek eller datum då de skapades.

Som sådan, är det ganska lätt i många fall helt enkelt byta ut en tillgång fil för en annan tillgång fil så länge filnamnet förblir densamma. Låt oss säga att du spelar en gammal simulering spel som Command and Conquer där en enkel fil som “completed.wav” meddelar slutförandet av en ny bas genom att säga “Base utplacerade!” Eller liknande. Allt du skulle behöva göra för att jazz upp din erfarenhet och säga, har spelet skrika, “goooooood morgon, Vietnam” i Robin Williams röst skulle vara att hämta a.wav fil av klämman från 1987 filmen med samma namn och döp om den “completed.wav” för att ersätta det gamla spelet tillgången.

Minecraft, liksom många andra spel förr och nu stöder resurspaket. Låt oss ta en titt på vad vi kan åstadkomma med dem (inget spel modifiering behövs).

Innan vi går vidare, låt oss klara upp de olika termer som används tidigare och för närvarande, och för olika utgåvor av Minecraft.

Före Minecraft PC Edition 1.6.1, var paketen kallas “konsistens packs” på grund vid tidpunkten, de helt enkelt ersatt ytstrukturer av i spelet objekt. Efter 1.6.1 frigör de bytt namn till “resurspaket” eftersom de inte bara ersatt i spelet texturer men språkpaket och ljudfiler också. Trots förändringen många webbplatser som katalogisera och organisera resurspaket fortfarande hänvisa till dem (både i webbplatsens namn och på själva webbplatsen) som “textur förpackningar.”

Var medveten om att resurspaket för PC Edition kommer att lista inte bara versionsnumret för spelet de ska paras ihop med men också typiskt upplösningen av strukturer inuti förpackningen. Standard textur upplösning i Minecraft PC Edition är 16 × 16 bildpunkter per block ansikte. Texturer kan ökas stegvis från den ursprungliga 16 × 16 pixelstorlek ända upp till 512+ pixlar på en sida.

Det bör noteras att med hög upplösning texturer är ganska men inte ökar belastningen på din GPU eftersom de kräver mer rendering. Den 256x textur tillbaka ses nedan på den vänstra halvan av skärmbilden till exempel, tog nästan en minut att ladda på vår mer än kraftfull nog gaming PC men erbjuder ett stort steg upp realismen skala från grundläggande Minecraft utseende.

Pocket Edition stöder textur förpackningar, men till skillnad från PC Edition, finns det inget sätt att enkelt byta dem. Du måste manuellt byta ut “terrain.png” fil i Minecraft systemet katalogen och starta om spelet för att ersätta texturer. Om du vill återgå till att använda de gamla strukturer, måste du ersätta den uppdaterade texturen med originalet. Vi rekommenderar att göra en kopia av den ursprungliga strukturen som heter “terrain.old” så att du alltid har en lokal säkerhetskopia.

Konsol Edition stöder också förpackningar, så kallade “textur packs”, men dessa distribueras via marknadsplatser och varierar i pris från gratis till en dollar eller två. Observera att Xbox Live Marketplace är fylld med scummy ser-lika a-textur-men-isnt poster som faktiskt bara tapetkollektioner av textur förpackningar tillämpas så handla försiktigt.

Med detta klargörande ur vägen, låt oss titta på var man kan hitta textur förpackningar för PC.

Som ni kanske minns från vårt ursprungliga Minecraft-serien, kan versionsnummer vara ganska viktigt när det handlar om Minecraft som spelet har genomgått många mindre ändringar och flera stora renoveringar på de senaste åren.

När du surfar resurs pack webbplatser eller läsa foruminlägg om dem, se till att hålla utkik efter vilken version av Minecraft förpackningen är avsedd för (kom ihåg, förpackningen systemet var helt omarbetats mellan 1,6 och 1.6.1.)

Innan vi börjar rekommendera platser att besöka, låt oss lyfta fram en av de viktigaste reglerna för att ladda ner alla typer av Minecraft mod (även lätta icke-permanenta ändringar som resurspaket): aldrig hämta an.exe fil (eller motsvarande för operativsystemet) när söker Minecraft saker.

Det finns ingen anledning för en resurs pack som skall förpackas i alla typer av installationsfilen. Resurspaket bör be.ZIP arkiv som du absolut inte behöver interagera med eller installera mer än utvinna dem till mappen Minecraft så att Minecraft appen kan hantera dem. Det är olyckligt, men det finns en hel del webbplatser där ute som utnyttjar Minecraft popularitet med barn för att tjäna upp virus, skadlig kod och andra otäcka innehåll eftersom barnen hämtar det vet inte bättre.

Med det sagt, det finns några ganska fantastiska och legitima resurser för att hitta Minecraft resurspaket.

De officiella Minecraft Forum: Den första och mest aktiva platsen att hitta resurspaket är den officiella Minecraft forum. Om du inte är aktiv i forumet eller mycket förtrogen med modding, kommer det att ta dig ett tag att få din kullager och lära sig att läsa alla stenografi koder i ämnesrader, men forum erbjuder de mest skiftande och ofta uppdateras källa resurs förpackningar runt.

Planet Minecraft: Vi introducerade dig till denna resurs i föregående guide som ett bra ställe att hitta kartor. Det är också ett bra ställe att hitta resurspaket (märkta som “texturpaket” på webbplatsen) med gott om sortering funktioner och tydlig märkning.

MinecraftTexturePacks: Mer minimalistisk design och innehåll än Planet Minecraft, fortfarande har det ett brett sortiment av stora skinn att välja mellan.

ResourcePack.net: ResourcePack.net starka svit är tydliga kategorier. Vare sig du letar efter modifierade standard skinn, realistiska skinn, RPG eller skräck-tema, eller andra genrer, är det lätt att hitta det du letar efter.

Återigen, låt oss understryka att resurspaket bör alltid be.ZIP filer, och i fallet av nedladdning av förpackningar för Minecraft PE, de kan bara vara en plain.PNG fil med någon komprimerad behållare alls. Ladda inte ner resurspaket från webbplatser som vill att du ska ladda ner en körbar!

När du har hittat en resurs pack du vill prova, helt enkelt ladda ner den och spara den till / resourcepack / underkatalog i Minecraft profil du vill använda resurspaketet.

Brand upp Minecraft och öppna en värld eller gå med i en server. Eftersom resurspaket är helt klientsidan ändring som inte ändrar några spelmekaniken du kan använda resurspaket på både lokala och serverbaserade världar utan några problem.

När du har sparat resurs pack.ZIP filen till rätt mapp och började Minecraft, kan du lasta och lossa dina resurspaket i farten genom att trycka på “ESC” för att få upp den i spelet menyn och välja “Alternativ”.

Under Alternativ-menyn, välj “resurspaket …” längst ned i den vänstra kolumnen.

Den resurspaket systemet anges tydligt. Alla paket listas till vänster och alla laddade paket listas till höger. Håll muspekaren över förpackningen du vill att lasta eller lossa och klicka på pilen som visas, vilket kan ses i skärmbilden ovan.

Standardresurspaketet är alltid laddad och kan inte lastas. Från och med Minecraft 1,7 du kan ladda flera resurspaket men den sista laddade förpackningen har företräde i de konflikter som uppstår. Detta är användbart om du har en resurs pack med texturer du verkligen gillar, men du har hittat en annan resurs pack det är bara nya bakgrundsmusik – du kan ladda den första förpackningen med texturer och sedan den andra förpackningen med musiken för att få den bästa av båda världar.

För vår demonstration vi använder Legend of Zelda: Majoras Craft resurs pack av Koa_Neuva. Här är vi på en härlig liten öken by innan du lägger förpackningen

Efter att ha laddat förpackningen, tar byn på en mycket mörkare utseende med texturer starkt influerade av Legend of Zelda spel Majoras Mask.

Inte bara är de i spelet strukturer ändras, men detta omfattande resurs pack ändrar också i spelet låter dem från Majoras Mask och andra populära Zelda spel. Det ändrar också visnings menyer på skärmen, och i spelet objekt och resurser för att matcha den grafiska utformningen av Zelda spelet också.

Här är standard bekämpa menyn i en Minecraft kreativ-mode spel, till exempel.

Här är det samma meny med resurspaketet laddas.

Fans av Zelda serien kommer att hitta en hel del bekanta platser bara i denna undermeny ensam, än mindre i all musik i spelet ljudeffekter och andra roliga Zelda-esque hänvisningar stänkte hela förpackningen. Du kanske märker att fliken Redstone ses i skärmbilden ovan, till exempel, är markerad med en röd rupier – denna hud ändrar högar av Redstone damm i Hyrulian rupier.

Det är allt som finns till den! Med mycket liten ansträngning (och typiskt liten belastning på prestanda) kan du helt ändra utseendet på Minecraft med en resurs pack.

Resurspaket är stor! Jag har tillbringat mer tid med att söka Planet Minecraft än jag bryr mig att tänka på. En sak människor behöver tänka på när vi letar efter nya förpackningar är hur kraftfull datorn är. Om du har en svagare maskin inte försöker använda högupplösta texturer. Jag försökte en 256×256 pack på min dual core i5 laptop och spelet nästan frös, 128×128 är den högsta den kan hantera. Naturligtvis finns det några vackra texturer finns även i 64×64

pH, en gemensam notation som används för att indikera en medier alkalinitet eller aciditet, står för “potentiell väte” -som det är ett mått på koncentrationen av vätejoner i mediet.