hur man ser om en flygning Wi-Fi och eluttag

Vissa flygningar har Wi-Fi, och vissa flygningar inte. Vissa flygplan inkluderar särskilda eluttag för varje säte, medan andra bara erbjuda dem i vissa platser. Men du kan kontrollera innan du kommer på planet – eller till och med innan du bokar biljetter.

Kontrollera i förväg och du vet precis hur mycket Internet du har, och om du enkelt kan ladda din bärbar elektronik och bärbara. Denna information kan även hjälpa dig att avgöra vilken plats att plocka.

När du köper flygbiljetter, du brukar hitta denna information som anges på flyg jämförelse webbplatser. Till exempel söka Trip på biljetter och du kommer att se “Wi-Fi” eller “Power” listas under särskilda biljetter om flygplanet har dessa funktioner. Andra platser och även flygspecifika bokningssajter lista ofta dessa funktioner på ett liknande sätt, om du tittar noga.

Var noga med att titta djupare och kontrollera anslutningarna här. Du kan bara ha Wi-Fi eller eluttag på specifika flygningar om du tar en resa med mer än en flygning.

Men det är inte alltid så enkelt – bara för att ett flygplan har “power” betyder inte att du kommer att kunna ansluta din bärbara dator in på din plats. Dessa uttag kan endast vara på specifika platser, eller vissa platser kan endast få tillgång till USB-uttag. Beroende på flyget, kan du behöva dela ett uttag eller två med andra andra människor som kanske eller kanske inte vill använda dem.

Biljett jämförelse webbplatser i allmänhet erbjuder denna information, och individuella flygbolag bokningssajter bör också. Om webbplatsen your’e boka biljetter på inte erbjuder det, byta till en annan webbplats. Till exempel visar Hipmunk flyg med Wi-Fi med en Wi-Fi-ikonen. I skärmdumpen nedan, verkar det amerikanska Airways inte har Wi-Fi på båda flyg på denna rutt, medan United inte.

Om du redan har en flygning planerad, kan du kontrollera information om dessa flygningar. Du kan försöka att titta på en enskild flygbolagets hemsida eller din e-postbekräftelse för denna information, men du kommer inte nödvändigtvis att hitta den information du vill ha.

Försök istället att använda SeatGuru, som är en slags databas över flygbolag, flyg, och enskilda flygplan. Så länge du vet flygbolaget och flygnummer du ska ta, kan du koppla in den här. Under Bekvämligheter på höger kan du se om flygningen har Wi-Fi och visa information om det, inklusive hur mycket det kommer att kosta dig att använda.

SeatGuru ger dig också med en visuell karta, så att du kan se exakt var eluttag är belägna på en viss flygning. Du kan också kontrollera SeatGuru när du reservera platser för att du väljer platser med tillgängliga eluttag.

Eluttag tillgänglighet varierar. Om ditt flyg har eluttag, kan du ha ett utlopp tillägnad din plats ensam, eller så kan du behöva dela en eller två utlopp med människor som sitter bredvid dig. Du kan ha en full-size eluttag som du kan ansluta en bärbar dator till, eller så kan du bara ha USB eluttag du kan ansluta telefoner och tabletter till. Ofta kan du ha båda. Växelströms uppgifter under bekvämligheter på SeatGuru erbjuda mer information.

Om du bara vill ha makt för mobilen eller surfplattan, överväga att ett externt batteri så att du kan ladda den mobilen, surfplattan eller någon annan enhet som laddar via USB på flyget. Om ditt flyg inte erbjuder kraft, kan du passa på att ladda det externa batteriet under resan.

Om du bokar flyg och verkligen vill få en flygning med Wi-Fi eller makt, vara noga med att använda en webbplats som visar denna information. Du kan också titta på de specifika flygnummer och koppla dem till SeatGuru att se information om den aktuella flygningen.

Bara för att en flygning bör erbjuda dessa funktioner betyder inte att det kommer. Wi-Fi kan göras och icke-funktionella när du får på planet, eller du skulle kunna läggas på ett annat plan utan dessa eluttag. Ha detta i åtanke om du funderar på att betala en extra för dessa funktioner på din nästa resa.

Image Credit: Bernal Saborio på Flickr

År 1777 blev Marocko den första suverän nation att erkänna den nybildade USA.