hur man ser om hårddisken dör med s.m.a.r.t.

Hårddiskar använder S.M.A.R.T. (Self-övervakning, analys och rapportering Technology) för att mäta sin egen tillförlitlighet och bestämma om de misslyckas. Du kan visa hårddiskens S.M.A.R.T. uppgifter och se om det har börjat utveckla problem.

Tyvärr, inte Windows har ett lättanvänt inbyggt verktyg som visar hårddiskens S.M.A.R.T. data. Vi kommer att behöva en tredje part verktyg för att visa den här informationen, men det finns ett sätt att kontrollera din S.M.A.R.T. status från kommandotolken.

Image Credit: wonderferret på Flickr

Crystal är en enkel att använda, öppen källkod program som snabbt kan visa S.M.A.R.T. status rapporteras av hårddisken i Windows. Du kan ladda ner det gratis – men se till att avmarkera webbläsaren widgeten när du installerar den.

När det är installerat, allt du behöver göra är att starta Crystal program för att visa S.M.A.R.T. statusinformation för dina hårddiskar. Om allt fungerar som det ska, bör du se status God visas.

Crystal visar också annan information om din hårddisk, inklusive dess nuvarande temperatur och hårdvaruspecifikationer. Om det finns ett problem, kan du identifiera vad som exakt är fel med hårddisken.

Om du är särskilt paranoid, kan du aktivera funktionen -> Resident (för att hålla Crystal körs i aktivitetsfältet) och funktion -> Startup (att ha Crystal starta automatiskt med datorn) alternativ för att lämna Crystal alltid körs i bakgrunden. Om S.M.A.R.T. status ändras, kommer Crystal dyka upp och varna dig.

För att göra en snabb S.M.A.R.T. kontrollera utan att installera någon programvara från tredje part, kan du använda några kommandon som ingår i Windows. Börja med att öppna ett kommandotolksfönster. (Tryck på Windows-tangenten, typ Kommandotolken och tryck på Enter.)

I Kommandotolken skriver du följande kommandon och trycker Enter efter varje

wmic

diskdrive get status

Om allt fungerar som det ska, bör du se statusen OK visas. Andra status kan tyda på problem eller fel hämtar S.M.A.R.T. information.

Om du har använt något av dessa verktyg – eller annan ansedda program – och har sett ett fel, betyder det inte hårddisken kommer att misslyckas omedelbart. Men om det finns en S.M.A.R.T. fel, bör du anta att din hårddisk är i färd med att misslyckas. Ett fullständigt misslyckande skulle kunna komma i några minuter, några månader, eller – i vissa fall – även ett par år. Hur lång tid det tar, bör du inte lita på hårddisken med data i tiden.

Se till att du har up-to-date säkerhetskopior av alla dina filer som lagras på ett annat media, såsom en extern hårddisk eller brända skivor. Du bör alltid ha up-to-date backuper ändå, eftersom hårddiskar kan misslyckas när som helst.

Läs mer: Vad filer bör du backup på din Windows-dator?

Med dina filer korrekt säkerhetskopieras, bör du titta på att byta ut hårddisken så snart som möjligt. En hårddisk som inte en S.M.A.R.T. Testet bör inte anses vara tillförlitliga. Även om hårddisken inte dör helt, kan det korrupta delar av dina data.

Naturligtvis är hårdvaran inte perfekt – hårddiskar kan misslyckas utan S.M.A.R.T. varningar. Emellertid S.M.A.R.T. ofta ger dig några förvarning när hårddisken börjar misslyckas.

Hej, Försök här: http://www.hdsentinel.com/

Aldrig trodde SMART teknik var mycket tillförlitlig. Har saker förändrats? Även för enheter med problem, du bara inte kan slå Spinrite från Gibson Research …. denna fantastiska program kan (och har för mig) sparade enheter tros vara döda, sparade system som inte kommer att starta upp och gör en runt bra jobb med att skydda dina data (Jag är inte på något sätt knuten till företaget, bara en mycket nöjd kund!!).

Jag älskar Crystal – det enda jag skulle vilja föreslå är dock att du verkligen lämna det igång bosatt i bakgrunden. Det kommer att varna dig för höga temperaturer samt smarta fel. det är en verklig sinnesro.

SMART egentligen bara fungerar när det är för sent. Från vad jag har läst, verkar det som konsekvent övervakning av SMART data över tiden kan vara till hjälp, men även “förändring data” som inte är en bra prediktor.

Ingenting ersätter ha goda säkerhetskopior. Ingenting.

Folk letar alltid efter sätt att undvika den “B” ord, men det är inte och förmodligen aldrig kommer att bli en annan alternativ som kan göra så mycket gott som automatiska, versions, säkerhetskopior. Med USB3 eller NAS, är det inte alls lika smärtsamt som alla minns. Versions (ej enkla speglar och definitivt inte RAID) är avgörande för säkerhetskopior.

SMART kan bara upptäcka problem. Som sagt problemet måste finnas innan den kan upptäckas. Se hur det fungerar? Användningen av SMART är att det kommer att upptäcka små problem som brukar antyda större kommande problem och typ av ge dig en heads up.

Problemet med säkerhetskopior är. Vad gör du tillbaka upp till? En annan HD. Det finns ingen garanti för att HD inte kommer att ha eller utveckla en oproblem mellan den tid du tillbaka upp och den tid du behöver att säkerhetskopiera data. DVD är ett bra steg men ärligt en mardröm tack vare storleken på HD-talet. ironiskt nog den bästa insatsen för dina säkerhetskopior är en av de oldst Techs runt. Bandenheter.

tejper suga

Måste hålla med Bill B, Spinrite 6 har räddat många en hårddisk för mig. Chkdsk och andra verktyg är ok för filsystemet, men på den magnetiska nivå – theres ingenting bättre !!!

Dina varningar är alltför svår. Om det finns SMART fel, köra chkdsk eller Spinrite från grc.com. Fel som kan rättas ange att enheten endast långsamt misslyckas, vilket betyder att den fungerar normalt.

Även du inte kan se SMART genom en RAID-array med Windows eller några SMART verktyg jag någonsin sett. RAID är vanligt, bör du kontrollera om det innan du avslutar dina artiklar på hårddiskar.

Vad är skillnaden mellan de två versionerna? Det finns Crystal och Crystal Shizuku Edition. Vilken ska jag använda?

Jag tror att jag hittat min egen svaret. Shizuku är för japansk röst.

Skulle formatera disk fix problem?

nej, format inte fixa s.m.a.r.t insues; ———————

har 99 omfördelas sektorer dåligt? kommer det att sluta fungera efter ett par veckor?

Det finns ingenting som matchar Spinrite för allvarliga disk återhämtning och underhåll. Crystal kan vara bra för att köra något under OS bara för att få en idé – Spinrite kräver en känga till en imitation DOS – men om det finns några tecken på problem, är skillnaden att Spinrite faktiskt gör något åt ​​dem. Vanlig disclaimer – Jag är ett fan av Gibson Research, inte en ekonomisk mottagare av sin verksamhet.

Länken för att ladda tar dig till Optimum Installer – det finns ingenting om Crystal

När du använder Windows egen Diskhantering app (via Kontrollpanelen) och det visar en enhet status som “friska” vad gör det bas som på? Jag har alltid trott att det var från SMART data. Nej?

Jag försökte bara att ladda ner Crystaldisk. Jag fick en hel del skräp, även efter att jag avmarkerat allt som jag kunde. Och i slutändan ingen Crystal. Fria program är trevligt, men inte när de kommer med en massa presenter som bara skräpar ned ditt system, och du tillbringar tid att hitta dem och avinstallera dem (och gör de verkligen får avinstall helt?). Jag kommer att checka ut Gibson erbjudande. Vänligen HowToGeek inte rekommendera saker som är mer problematisk än bra.

Spinrite, Så några andra har påpekat – detta har räddat min rumpa så många gånger. Denna produkt har funnits på marknaden sedan 1980-talet och är skriven i assembler (så att det får plats på ett USB-minne.), Tillbaka i MFM dagar här verktyget räddade så många hårddiskar för mig. Och den senaste versionen fungerar på NTFS.

När tering något program, gratis eller inte, bör du alltid mycket noggrant titta på varje fönster under installationen. CrystalDisk ville installera ett verktygsfält, men genom att avmarkera rutan bara installerat basprogrammet.

Jag har hämtat en del av din “gratis” saker-och endast slutade med en massa skräp och sopor … Tack, men nej tack … Jag ska hålla med kommandotolken …

Detta ser bra ut. Jag använder Spinrite en hel del, men det är trevligt att ha denna bildskärm aktiv.

En fråga är min startenheten en Plextor SSD. Programmet verkar inte få SMART data från den.

Defraggler från Piriform ger SMART data samt vara ett bra substitut för Microsoft inbyggda defrag verktyg. Det varnas mig till en sviktande hårddisk i tid för att ersätta den.

Hade en Seagate 1TB enhet bara misslyckas sex månader före utgången av tre års garanti. Maskinen var i skulle gå på fungerar bra eftersom det var en TV inspelningsenhet. Jag skulle här en clunk klickande ljud och det hade försvunnit från Explorer och bios. Kunde stänga av maskinen och starta och enheten kom tillbaka och arbetade normalt. Överfört alla inspelningar av Big Bang Theory, Nova och natur från enheten över nätverket innan det gick clunk walkabout igen. Ersättnings borde vara här i dag,! I det här fallet var SMART så dum som en sten, fortfarande står det att enheten är bra. Jag antar att det är ställdonet verkar vara problemet. I min begränsad erfarenhet av detta misslyckande det kommer att göra detta ett par gånger och sedan dö helt.

Värdelös för mig. Jag kan inte tolka något för info det visar och information jag vill se (grafen) visar ingen information alls och det finns inga råd eller instruktioner om vad jag tittar på. Jag fick programmet från hyperlänken du angav inga problem men det bara inte erbjuda någon hjälp att förstå det. Jag har inte ens en aning om vad jag tittar på eller hur man ber om det. Jag ser stora dumma ikonen säger “försiktighet”, men det är det. inga orsaker, lösningar- ingenting. mycket som en falsk anti-virus som säger att du är smittad, men kommer inte låta dig göra något med kunskapen.

Utmärkt artikel. Tack,. En av mina största klagomål med webbartiklar är att de sällan ange datum de skrevs. Datumet är viktigt. När någon hittar din artikel via en webbsökning, hjälper för att bedöma hur relevant och aktuell informationen är. Vänligen inkludera datum högst upp på dina artiklar,. Med denna artikel, kan man få en uppfattning om ungefärligt datum genom att bläddra till botten och notera tidpunkten för svaren. Men skulle det vara bättre om dagen dök upp i början av artikeln.

Hade tre Seagate hds misslyckas … aldrig köpa en annan.

Den fria Acronis Drive Monitor är vägen framåt. Det kontrollerar regelbundet SMART, disk temperatur och Windows loggen för drivproblem och ger en popup om problemet är allvarligt nog. Det kan också skicka dig en statusrapport. Jag har den inställd att skicka mig en rapport varje morgon från alla mina maskiner. Jag är inte i samband med Acronis.

SMART. är ok ibland men definitivt inte en perfekt lösning. Den andra frågan med SMART är att det är en något “lös” standard. Olika HDD tillverkare använder värdena på olika sätt och som orsakar inkonsekventa resultat.

Med detta sagt, SMART * kan * varnar dig för potentiella problem. Summan av kardemumman men som andra har sagt, slår inget säkerhetskopior (och bandet suger).

Jag är ganska förvånad över att det fria, öppen källkod, plattformsoberoende, kommandoraden, var “smartmontools” inte nämns i artikeln. Den populära funktionen “SpeedFan” läser också SMART attribut.

Tyvärr för oss, Dell datorer levereras med SMART rapportering avstängd. Och våra Techs inte spendera de extra några sekunder för att slå på den,. Vi har förlorat massor av HDS under åren på vårt sjukhus. Jag brukar slå på den första när du arbetar en HD. Och ofta det säger mig direkt om det finns ett problem,. Och det är inte något som kan fastställas senare. Men gör en bild nu, bild en ny HD, och alla är nöjda, inklusive denna underbetalda tech …

HD Sentinel är bättre eftersom det kan upptäcka smarta information genom de flesta RAID-styrenheter, förståeligt nog inte gratis men.

Här är en annan shoutout Gibson Research Corp Spinrite. När allt annat misslyckas, kan Spinrite spara din röv. Och om Spinrite inte föra den tillbaka, det är bara dags att ge upp.

På SMART, vill jag påminna om den stora Google driv studie från ett par år tillbaka. En av slutsatserna i denna studie i huvudsak kokas ner till “SMART är värdelös.” De allra flesta enheter som misslyckades under Google Drive studien aldrig kastade några varningar eller fel via SMART. I mer än en tredjedel av fallen, var helt borked enheter aldrig erbjuds alla smarta rapporter säger något annat än “Allt är bra!”

Jag räknar med att resultaten från Googles enhet studien (Underlåtenhet trender i en stor hårddisk Population) är lika giltiga idag som de är när studien släpptes i början av 2007. Människor som vill läsa den kan bara söka efter “Google Drive Study.” Om du vill läsa några tar på vad Google hittade i förhållande till SMART, bara lägga SMART till sökningen.

En sista bit …

Enligt Googles studien, finns det fyra SMART fel som har en stark korrelation att köra fel. Från en artikel på en annan webbplats

Hur smart är SMART? Inte mycket, som Google hittade, och många i branschen redan visste. SMART (Self-övervakning, analys och rapportering Technology) fångar dataenhet fel att förutsäga fel tillräckligt långt i förväg så att du kan säkerhetskopiera. Ändå SMART fokuserar på mekaniska fel, medan en stor del av en hårddisk är elektroniska, så SMART missar många plötsliga diskfel lägen, som fel effektkomponent. Google-teamet fann att 36% av de misslyckade enheter inte uppvisa en enda SMART-övervakade misslyckande. De drog slutsatsen att SMART data nästan oanvändbar för att förutsäga fel på en enda enhet.

Så medan din hårddisk kan krascha utan förvarning när som helst, de finna att det finns fyra SMART parametrar där fel är starkt korrelerade med diskfel

Scan fel; -reallocation count; -offline omfördelning; -probational count

Till exempel, efter den första avsökningen fel, fann de en enhet var 39 gånger större risk att misslyckas i de närmaste 60 dagarna än normala enheter. De andra tre korrelationerna mindre slående, men fortfarande betydande.

Ingen media är felsäker, vare sig det hårddiskar, optiska diskar, band, moln, etc. Därför är flera säkerhetskopior är avgörande. Säkerhetskopior bör göras så snart som data till en enhet innan problem uppstår för att minimera dataförlust när (observera jag sa när, inte om) en hårddisk misslyckas. Minimum bör vara två säkerhetskopior med en hålls offsite. Om alla säkerhetskopior förvaras med eller i närheten av datorn, katastrof stöld, brand, översvämning, etc.-som tar ut datorn kommer också orsaka förlust av säkerhetskopior. Med en offsite skyddar mot det.

Jag håller säkerhetskopior på tre hårddiskar för varje hårddisk i bruk, två hemma och en i ett värdeskåp på mitt Credit Union (som får bytas ut minst en gång i månaden). På det sättet om en backup misslyckas när jag behöver det, har jag åtminstone en ytterligare. Jag kör också Carbonite på mitt skrivbord (jag normalt inte hålla något kritiskt på min bärbara för mycket lång).

Här är en dum fråga. Kan Crystal och fönstret kommandotolken trick arbete för externald hårddiskar eller SSD-enheter ??

trevliga tack i d-laddade detta sprang installatören och fick denna annons medveten Win32 / Opencandy hur vacker jag inte kommer att installera saker som rekommenderas här igen.

Hej, jag försökte bara de kommandon som används för att kontrollera SMART status och jag får ett felmeddelande msg,. Diskdrive – Alias ​​hittades inte.

Alla idéer varför?

jim

LOL på fotot – föreställa sig att en död Maxtor!

Ett sätt jag fann att avgöra om en enhet är “går dåligt” är att lyssna på spinn-upp och spin-down. Om det finns en förlängd spin ljud eller om spin-down ljudet låter som skivan fortfarande snurrar sekunder efter det att enheten är avstängd, är det ett säkert tecken. Även plocka upp enheten och _gently_ vrida den fram och tillbaka i kanterna är ett annat sätt att kontrollera – om du hör alltför stora rörelser, det bär ut.

Min erfarenhet har varit hemskt med Seagates. Conner var skräp tillbaka i dag också. Erfarenheten har varit bra med högre rankade Western Digital modeller och med Samsung.

Det bästa programmet för att upptäcka med SMART i min mening är AIDA64Extreme upplagan (testversion) (http://www.aida64.com/downloads) och gratis verktyg SpeedFan (http://www.almico.com/sfdownload.php) detta verktyg är helt gratis, anather Alternativ s är Speecy (http://www.piriform.com/speccy) som detekterar en grundläggande information temperatur. En avancerad användarens kan använda en SiSoftware Sandra Lite som är fri (www.sisoftware.net) och för diagnos och reparation eller inaktivera dålig sektor hårddisk Sentinel (http://www.hdsentinel.com/) med priset på 28 euro.

För din information, var setup.exc hämtats för Crystal hittades full av skadlig kod och spårnings buggers från alla mina upptäckt program (ESET Online Scanner, AVG och Malwarebytes). Nålar säga, jag bort omedelbart.

@RGR

SMART är bara för hårddiskar …. Mekaniska transmissioner. Det rapporterar eventuella mekaniska fel som kan komma upp.

SSD inte har någon mekanisk del.

Enligt min erfarenhet som en teknisk, smart hjälper bara att bekräfta dina misstankar men aldrig lita på det,. Några andra saker att tänka på,. Ha alltid en backup,. För Guds kärlek rensa ut datorn var fyra till sex månader !!!, om du tror att du kan ha en dålig eller inte hårddisken försöka ersätta dina SATA-kablar och byta SATA-portar,. Om din spidey känsla fortfarande stickningar ersätta hårddisken. Om det är fortfarande under garanti RMA det om inte lägga den i en redundant NAS och om det misslyckas ingen förlust.

Jag håller med Dreko: använd http://www.hdsentinel.com/;Yes, det är inte gratis, men de flesta av oss har ett par datorer, och hur många av oss stödja andra familjemedlemmars datorer. Så att köpa familjen licens Pro pack (5 licenser) gör det ett värde pack deal. Och de är livstid licenser: livstid uppgraderingar (och programmet aktivt underhålls – uppgraderingar installeras automatiskt) och du kan ta bort program från din gamla dator, installera det på nytt med hjälp av samma licens. Den läser inte bara, utan tolkar smarta data och ger förklaringar. Möjlighet att ställa en stationär gadget för att övervaka hälsa / temp, och utlösa ett ljudlarm för att inte hälsa / höga temps … Om du har externa hårddiskar, och hårddiskkabinett controller tillåter smarta data, kommer hdsentinel visa …

@Jim: Kontrollera stavning :); Först fick jag också “Alias ​​not found” meddelande; Det visar sig att det var ett typografiskt misstag från min sida, det är bra nu, det returnerar en OK status… Jag kör Windows 8 Pro.

bra info Gyes im wrighting allt down.for oss mammor hemma vi behöver all hjälp vi kan get..can jag CD-skivor av dessa och försöker använda min vista brinner vara bad..or tumme grejen ..

Har någon av dessa verktyg stöder USB Genomgående, vilket gör att du kan använda nämnda verktyg för att kontrollera hälsan hos någon extern hårddisk?

några 3: e parts mjukvaror är trevligt för HDD kontroll men du bör verkligen använda tillverkar programvara för detta eftersom dess specifikt för enheten.

Installatören har Opencandy, och det är där allt detta skräp kommer ifrån. En annons är en annons, Opencandy är adware, är inte värt att få det skräp installerad cryatal disk info.

Jag vill verkligen veta vad som gick fel, How-To-Geek. Jag iväg för att hämta Optimizer, med sin PLC licens, jag började processen.

Vad jag fick var predatorware – Spel, 7 under, Shopping Något, skräp. Jag var också drivit igenom till Optimizer Pro. KÖP NU.

Bara för att vara tydlig. När jag valde ut dessa val jag åkte tillbaka till början. När jag accepterade val jag fortfarande hamnade med den icke-PLC Optimizer PRO.

Jag beslutat att starta igen. Jag tog bort de medföljande spel 7Wonders. – Jag tog bort det 4 gånger, och ändå inte döda den, antingen i programmet Avinstallera eller i Lägg till eller ta bort program.

Vad gör du, How-to-Geek? Du kan inte ha avsett detta resultat.

Detta var en besvikelse. Jag är på russeltelfer@netscape.net och det skulle vara riktigt bra att höra från dig. Har du tagit för en åktur? Du kan inte stödja detta?

Russ

Som få andra har kommenterat – detta har räddat min rumpa så många gånger. Denna produkt har funnits på marknaden sedan 1980-talet och är skriven i assembler (så att det får plats på ett USB-minne.), Tillbaka i MFM dagar här verktyget räddade så många hårddiskar för mig. Och den senaste versionen fungerar på NTFS.

En anledning min dator är långsam är alltför många extra program, och jag är inte geeken tillräckligt för att veta hur man ska rensa ut onödiga. Så inte vill lägga till trafikstockningar, jag försökte kommandoraden.

Det kände inte igen någon av de kommandon som du föreslog.

Jag kör XP Pro SP3

Du kan få det från Major Geeks.com inga verktygsrader till i, jag hatar verktygsrader.

Detta är en utmärkt artikel här, förstärks av alla dessa värdefulla synpunkter. Jag har aldrig provat Spinrite, så sjuk tillägga att i mitt program förvaret för att testa på en samsung tänkte-to-be-död hårddisk. Kommentaren om programmet DEFFRAGLER är uppmuntrande eftersom den inte läsa data från S.M.A.R.T. Bra att veta att Linux har en egen inbyggd SMART läsare.

Jag laddade ner och sprang Crystal kväll. Det kom med Whitesmoke communityverktygsfältet som ryttare. Det är uppenbarligen en otäck bit av skadlig kod, som de som följer du måste veta.

Även om jag kunde hindra Whitesmoke från att installera sig, det fanns ingen kryssrutan under inrättandet som möjlig minskar den.

Jag uppskattar verkligen nyhetsbrevet och läsa den dagligen, men jag kommer inte längre att betrakta era rekommendationer som säkra utan ytterligare forskning.

mycket bra

Kan någon ge en steg för steg hur att installera och använda spin rit,. Jag kunde inte få det att göra en USB boot skiva jag hålls få misslyckats med att format fel,. Några tips skulle vara mycket uppskattat,. Tack

@ Korki64, Bruce Thomas och andra om Adware: Ja det är ett problem. Och det blir värre av installatörer som tvingar dig att göra intuitiv klick för att förhindra adware från att installera (t.ex. unclicking en kryssruta och klicka på avbryta eller gömma adware i de avancerade inställningsalternativ). Freeware behöver någon form av finansiering och jag är okej med att behöva avmarkera kryssrutor under installationen, men en hel del fri-ware går nyligen för långt för att försöka tvinga saker eder.

Värst var PDF Creator, där även efter att ha minskat den uttryckligen installera ett verktygsfält skulle få installerat, det var ett helvete svårt att bli av med – verktygsfältet var avinstalleras men fortfarande firefox hålls gå tillbaka till att använda hemsidan som startsida efter varje omstart. På en sidoanteckning, hade jag installationsprogrammet från Sourceforge.

Nyligen även Oracles Java uppdateringar (!) Vill att jag ska installera “Ask Toolbar”. Ärligt talat, med gratisprogram det inte längre verkar en väg runt åtminstone vara mycket noga med att förneka alla extras.

Det passande namnet Bloodwood träd “blöder” en mörkröd sav när barken skärs och det pooler och koagulerar över barkskador likt mänskliga blod tätningar över sår.