hur man ska tvinga förlängnings kompatibilitet med Firefox 3.6+

Om du redan har uppgraderat till Firefox 3.6, kanske du har märkt att många av dina tillägg inte längre fungerar, och den gamla checkCompatibility tricket fungerar inte längre. Eller gör det?

Tack vare min goda kompis Daniel för att peka ut förändringen i Firefox 3.6. Hans personliga blogg är så nerdy det kommer att göra ditt huvud explodera.

Force Extension Kompatibilitet med Firefox 3.6+

Detta är felet du får när du försöker installera ett tillägg som inte är kompatibla. Ägna särskild uppmärksamhet åt Firefox version sträng, eftersom vi behöver det senare.

Skriv about: config i adressfältet, och sedan efter att ha klickat igenom varningen, ska du högerklicka i listan och välj Ny -> Boolean från menyn.

Nu kommer vi att uppmanas att ange preferensen namn. Det är där du måste vara uppmärksamma på exakt version du använder, eftersom inställningen måste ställas in för den exakta versionen av Firefox du använder.

Vi använder Firefox 3.6b3, som noterats i felmeddelandet ovan, så skulle föredra följande … notera huvudstaden C där, mycket viktig.

Uppdatering: För den aktuella Firefox 3.6 Release Candidate du behöver följande

extensions.checkCompatibility.3.6

I grund och botten formatet är extensions.checkCompatibility.VERSION.b för betaversioner eller extensions.checkCompatibility.VERSION.a för Alpha släpper. Så om du testar Firefox 3.8 Alpha, skulle du använda extensions.checkCompatibility.3.8a som preferensen namn.

Ja, det var inte den enklaste sak. På nästa dialogruta, välj bara “false” och stänga dialogrutan.

Du bör nu se värdet i listan om du filter för den.

Och tilläggen ska nu installera. Om de inte gör det, då du sätter förmodligen fel version i preferensen namn.

Definitivt en mycket användbar spets, och en som jag misstänker att jag kommer att använda hela tiden.

Det finns ett enklare sätt – den natt Tester Tools add-on. Sätter en knapp i sidofältet add-ons för att åsidosätta kompatibilitet.

Nightly Tester Tools tillför en hel massa andra saker som de flesta av oss inte vill. Jag skulle snarare bara göra snabba tweak stället och hålla min förlängning lista mindre.

Tack för tweak! Jag undrar vad som pågår.

Stort tweak jag hade ingen aning om att du kunde göra det

Ljuv! Nu kan jag använda Firefox 3.6 igen. Jag installerade det och hade problem så jag slutade använda det, men med detta kan jag använda det nu.

Jag gillar faktiskt den nya Add-on Compatibility Reporter från Mozilla. Det sätter kompatibilitets flaggor i config för dig. Sedan efter att du har testat tillägg, kan du skicka rapporter till add-on-utvecklare att låta dem veta deras förlängningar är kompatibla.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/15003

Ja, det är den allra första inställningen jag använda när du skapar en ny profil.

Tja, kan det orsaka problem & kan krascha firefox. Ett annat sätt att göra en särskild add-on arbete

1> Ladda ned XPI fil direkt (Högerklicka på installationsknappen, spara mål som)

2> Packa XPI fil med Winrar eller något sådant verktyg.

3> Redigera install.rdf fil – förändring versionsnummer till 3,6 eller något annat. Spara fil.

4> Zip filen igen. Ändra förlängningen (.zip to.xpi) – Installera tillägget genom att dra.

Tack och lov, kommer denna metod inte krascha webbläsaren – och du kan ändra setings för enskilda tillägg

Skål!

Hjärtligt tack för detta tips. Jag använder RoboForm att lagra många lösenord, och det är bra att ha den tillbaka, snarare än att öppna IE när jag besöker en plats där jag behöver ett lösenord och användarnamn.

Väldigt hjälpsam.

MR Tech Toolkit add-on alltid ta hand om problemet.

“MR Tech Toolkit add-on alltid ta hand om frågan” bra svar, det är därför jag citerade dig Broni, precis vad jag skulle säga, fungerar varje gång.

Tack så mycket. Det är bara den information jag behövde uppgradera till 3,6 FF

… du gjorde min dag !!

Hej killar, jag följde stegen för detta, men när jag byter motorer, öppna en webbplats med fliken IE add-on här jusf sluta och säger LODAING på fliken namn, och aldrig visar sidan, några ledtrådar ???? ;tack

vacker kod ….!

Vad gör jag typ för koden om min version 3.6.13?

Bröstmjölk innehåller varierande grad av melatonin baserat på vilken tid på dagen, melatonin innehåll hjälper barnet att reglera sin sömn cykeln och minskar fall av kolik.