hur man skapar anpassade smarta bokmärken mappar i firefox

Har du någonsin undrat hur “mest besökta” bokmärken mappen ingår i Firefox fungerar? Det är inte bara en special kapslade mapp – det tar fördel av platser databas introducerades i Firefox 3, och du kan skapa dina egna smarta bokmärken.

Firefox Platser Systemet lagrar dina bokmärken och historik i en SQLite databas. Firefox innehåller en kraftfull fråga: syntax för att arbeta här denna databas, men denna funktion är alla men döljs som standard.

Firefox exponerar en enda sätt att skapa en smart mapp som standard. För att komma igång, öppna biblioteksfönstret genom att välja alternativet Bokmärken eller historia i menyn.

Gör en sökning med hjälp av sökrutan i biblioteksfönstret. Du kan söka både sidtitlar och webbadresser – till exempel, typ “How-To Geek” för att hitta alla sidor med instruktioner Geek i titeln eller typ “howtogeek.com” för att hitta alla sidor på How-To Geek webbplats .

Du kan ha den smarta bokmärke söka dina bokmärken eller historik. Efter att ha valt bokmärken eller historia, klicka på knappen Spara och ange ett namn för att spara din sökning som en smart bokmärkesmapp.

Firefox skapar bokmärkesmapp i bokmärkesmenyn som standard, men du kan placera den var du vill – till exempel på bokmärkesfält.

Firefox uppdateras automatiskt smart bokmärkesmapp – det är bara en databasfråga, som en smart spellista i iTunes. Om du har följt tillsammans, nu har du en smart bokmärkesmapp som visar de sidor du nyligen har besökt på How-To Geek.

Att komma åt avancerade funktioner, kan du skriva platser Uris själv – men de flesta användare kommer förmodligen ha ett lättanvänt grafiskt gränssnitt. Mozilla ger inte en, så måste du installera ett tillägg som SearchPlaces.

När du har installerat tillägget och starta om Firefox kommer du att se ett nytt alternativ SearchPlaces i menyn Bokmärken.

SearchPlaces tillhandahåller ett grafiskt gränssnitt för att skapa nya smarta bokmärken och redigera befintliga. Det avslöjar mycket av kraften kvar av Firefox standardgränssnitt.

SearchPlaces erbjuder en mängd alternativ för att bygga dina platser URI. Till exempel, här vi söker efter sidor som innehåller ordet “Android” som har besökts mellan 10 och 20 gånger. Vi kunde också ange ett tidsintervall webbsidor besöktes mellan, även om det är lite komplicerat att göra – du måste ange ett antal sekunder från en relativ tid.

Däremot kan du enkelt ange “idag” som ett tidsintervall. Ställ den relativa tid att “Midnatt i morse” och ange “0” som tiden.

Om du vill redigera en smart bokmärkesmapp som kommer med Firefox, markera den och klicka på knappen Redigera.

SearchPlaces visar varje smarta bokmärke plats: URI. Firefox gömmer dessa i standardgränssnittet – förmodligen för att undvika att skrämma oerfarna användare.

Mozilla ger en detaljerad guide för att lägga: fråge URI på Mozilla Developer Network webbplats. Det finns en mängd olika alternativ som du kan använda för att bygga komplexa fråge URI.

Till exempel, låt oss säga att vi vill skapa en smart bokmärkesmapp som visar alla sidor som vi har besökt på How-To Geek idag, sorterade i bokstavsordning. Detta är frågesträngen vi skulle använda

plats: termer = howtogeek.com & beginTimeRef = 1 & beginTime = 0 & sort = 1

Det finns fyra delar på denna fråga

När du har en fråga URI, skapa ett nytt bokmärke från biblioteket fönstret eller menyn Bokmärken.

Namnge bokmärket och använda platsen: URI som bokmärkes adress.

På grund av en uppenbar bugg, kan du inte skapa en smart bokmärke direkt i webbläsarens verktygsfält. Firefox kommer att behandla det som en vanlig bokmärke i stället för att lägga märke till platsen: URI och behandla det på rätt sätt.

Skapa det någon annanstans – såsom i bokmärkesmenyn – och dra och släpp den på verktygsfältet. Firefox kommer att märka att det är en smart bokmärke.

Firefox platser databas döljer en hel del makt – det kan vara en killer funktion för vissa människor, men de flesta kommer aldrig att märka att den finns där.

Givande information för att göra Firefox- fortfarande den bästa webbläsaren trots Google / Microsoft publicity- ännu mer användbar. Tack

tack! Och jag trodde att jag visste allt som fanns att veta om FireFox. BTW FF12 släpps nu

Till komplicerat;. Bara högerklicka på personalen bokmärkesverktygsraden, välja ny mapp mappnamnet och släppa allt du vill där. I sida den här mappen kan du kapsla mer mappar så att du har en mapp för olika ämnen.

Mycket enklare…..

En annan bra tillägg är flera rad bokmärken, kolla upp det

Tills nästa gång….

Wow, det är ganska häftigt. Jag har faktiskt Firefox (Pale månen) rensa historia, så det är meningslöst för mig som jag är för närvarande inrättas. Om jag aktivera min historia och ställ in den till något mer generös, kan jag dra nytta av detta. Jag tänker XDA, jag tillbringar timmar uppe tittar genom appar, bärraketer, teman och Android hacking guider.

Bra att veta om hur du skapar anpassade smarta bokmärken mappar i Firefox

En annan stor post, Chris. iCrumz.com (mitt företag) erbjuder en alternativ bookmarking plattform. Det är molnbaserad (och gratis) så att alla dina bokmärken är alltid tillgängliga med hjälp av en webbläsare från vilken dator, mobiltelefon eller surfplatta. Det är unikt gränssnitt kan du enkelt organisera 100 eller flera bokmärken på en enda sida i en stilren sätt.

Jag snubblat nyligen på taggarna funktionen och smart funktion av Firefox mapp. Jag har förmodligen ett par tusen länkar eller mer i mina favoriter. Det är många olika typer av mappar. Jag skapade en “Tagged” mapp och en “icke-märkta” mappen. I “Non-Tagged” mappen jag ville lägga alla mina länkar that’re inte märkt ännu. I Tagged mappen jag ville sätta alla mina taggade länkar. Då jag ville kunna skapa smarta mappar dynamiskt sortera länkarna. Problemet jag hitta är jag kan inte bo smarta mappar. Med andra ord, kan jag inte sätta en smart mapp i en smart mapp. Nu, mina tankar om allt detta kan vara fel, men jag föreställde att ha alla mina länkar på ett ställe medan du tittar på dem i mappar som uppdateras automatiskt. Men eftersom smarta mappar inte kan bäddas in i varandra, kan jag inte göra detta.

I huvudsak, taggar är bara mappar. De är ett snabbare sätt att korshänvisning en länk i flera kategorier. Till exempel, om jag har en länk om vitamin-K och vill sätta det i 3 olika kategorier (hälsa, vitaminer, mat), skulle jag behöva kopiera och klistra in den manuellt i varje mapp. I äldre versioner av Firefox, skulle jag bokmärke i 3 separata mappar. Detta innebär en hel del klickande. Med taggar systemet, kan jag bara lägga till “Tag: \ Hälsa, Tag: \ vitaminer, Tag: \ Food” till taggar fältet. Jag använder “Tag: \” eftersom Firefox 3 är inte att söka efter JUST taggar, så genom att inleda det jag kan få denna förmåga. Dessutom, jag inte längre uttryckligen placera bokmärket i en viss mapp. Snarare jag kunde bara sätta alla mina bokmärken i en mapp med namnet “Tagged” – alltså i hög grad förenkla det.

En annan funktion jag skulle vilja se är ett sätt att lägga till ett bokmärke till en av mina (kapslade) smartfolders och har taggar för det in automatiskt enligt smartfolder föräldern. Detta skulle placera bokmärket i min “taggade” mapp eftersom smarta mappar är inte faktiska mappar – de är virtuella mappar that’re tekniskt en SQL-fråga.

Jag använder Firefox 3.6.28.

Forskare vid Amundsen-Scott-basen forskningsanläggning njuta 50 Mbit / s Internettjänst.