hur man skapar egna docka teman i OS X

För ett tag sedan vi visade hur du anpassar din OS X Dock med teman och andra typer av förändringar med en liten, gratis program. Idag vill vi ta det ett steg längre och skapa unika anpassade teman som använder samma program.

Om du inte redan är bekant med cDock, föreslår vi att du läser vår artikel så att du vet vad det kan göra. Det är bäst att flytta den lilla cDock körbara till någonstans som mappen Program så det är alltid där om du vill använda det, plus det kan automatiskt söka efter uppdateringar så att du alltid använder den senaste versionen.

Med cDock öppen, gå vidare och leka med den om du vill. Idag vill vi bekanta oss med de beställnings- alternativen, så klicka på menyn bredvid “Dock tema” och välj “Custom” och “Apply”.

Dock kommer att ladda vanligt vitt och semi-transparent (50%).

Två textdokument kommer också öppen, “Inställningar info.rtf” och “settings.txt”. Det rekommenderas att du placerar dessa docs sida vid sida för att underlätta enklare anpassning när du går igenom och prova olika saker.

Alla färger på Dock representeras av röda, gröna och blå (RGB) värden. Hur hittar man rätt RGB-värde? Till exempel, vad händer om vi vill ha en klarröd Dock utan insyn? Att man är faktiskt lätt. Vi sänker bara värdena på grönt och blått till noll och lämna den röda värde på 255. Vi har också upp alfavärdet till 100.

Om du vill hänvisa till en annan källa för anpassade RGB-värden som bäst passar din smak, det finns massor av webbplatser där ute som genererar RGB-värden för webbutvecklare. De cDock instruktionerna som medföljer på “inställningar info.rtf” rekommendera denna webbplats, som är lika bra som någon annan.

Observera varje gång du gör ändringar i “settings.txt” du behöver för att spara filen, som lätt görs med hjälp av “Kommando + S” och sedan kan du antingen slå tillämpas på cDock ansökan eller mer bekvämt, kan du klicka den lilla ikonen programmet placerar i menyraden för just sådana tillfällen.

Det är lätt, men hur något lite mer unikt? Vad sägs om en grå Dock med en tunn-ish tre-pixel röda gränsen?

Den resulterande Dock ser ut så här, vilket är okej, men kanske det skulle se bättre med rundade hörn.

Värdena är just där, allt du behöver göra är att ändra antalet för hörnradie, som vi har gett en fem. Vi har också spelat runt med skugg värden för att se vad det gör.

Resultatet är en ganska nära vad vi går för och vi kan fortsätta att justera och röra runt tills vi kommit fram till exakt vad vi vill.

Du kan se potentialen anpassade Dock alternativet erbjuder, och det går mycket längre än så. Till exempel, om du vill ha en 3D Dock, skulle du ställa in det alternativet till “1” och detta är resultatet.

Så, är dina alternativ i stort sett begränsat till din smak och fantasi. Det är ett bra sätt att uttrycka din personlighet eller passa Dock i en övergripande utseende som du går för på din Mac. Kasta in några egna ikoner och en favorit bakgrund och du kan göra din dator ser exakt hur du vill att det ska se ut.

Anpassa utseendet och känslan på din OS X-installation kan vara massor av roliga och helt konsumera ditt liv under långa tidsperioder. Även om det inte erbjuder mycket i vägen för fönster anpassningar, det finns så mycket mer du kan göra för att göra den unikt din.

Som sagt, vi vill höra från dig nu. Vilka är några av de sätt på vilka du anpassa din Mac? Innebär att kunna skapa en helt unik utseende Dock vädjar till er? Ljud av i vårt diskussionsforum och dela dina tankar med oss!

cDock hemsida på Source

Indien har världens största postnätet med över 154 tusen postkontor, storlek är ingen ersättning för hastighet, men som trots det största postnätet i världen, kan det fortfarande ta lång tid för ett brev att nå sin destination.