hur man skapar en huvudinstallations flash-enhet med flera versioner av Windows

Du har din samling av Windows ISOs och kanske du har bränt installations DVD eller flash-enheter för dem. Men varför inte göra dig själv en mästare installation enhet som du kan använda för att installera någon version av Windows?

Att sätta upp en startbar USB-enhet som innehåller flera ISOs är faktiskt ganska lätt, kommer vi att göra det med hjälp av en smart liten gratis verktyg som heter WinSetupFromUSB, så gå vidare och ladda ner den senaste versionen av det. Du kan även inkludera vissa icke-Windows ISOs på disken, som Linux-distributioner och antivirus räddningsskivor. För en fullständig lista över vad du kan inkludera på din USB-enhet, kolla in deras stöd källor sidan. Det är ett viktigt meddelande från den sidan värt att syna ut. Verktyget fungerar med enstaka Windows ISOs från Microsoft. Om du har en dubbel ISO som innehåller både 32-bitars och 64-bitarsversioner av Windows, kommer du inte att kunna använda den. Men du kan alltid hämta enstaka ISOs (en för 32-bitars och en för 64-bitars) och hålla dem båda på USB om du behöver.

Nästa, se till att du har tomt USB-enhet stor nog att rymma alla ISOs du vill installera, tillsammans med lite extra utrymme. En 16 GB-enhet bör ge dig tillräckligt med utrymme för två eller tre versioner av Windows. Om du har en 32 GB-enhet, bör du kunna passa alla versioner av Windows du kan önska. Om du vill inkludera andra ISOs samt, kan du behöva en större enhet.

WinSetupFromUSB är en portabel verktyg, så det finns ingen installation. När du har hämtat, dubbelklicka på arkivet för att extrahera filerna till en ny mapp. Om du kör en 64-bitarsversion av Windows, kör körbara med “x64” i namnet. Om du kör en 32-bitarsversion av Windows, kör filen utan “x64” i namnet.

Om du redan hade din USB-enhet infogas när du lanserade verktyget, bör det anges i rutan längst upp i fönstret. Om du inte har det införas redan, gå vidare och koppla in den nu och sedan klicka på Uppdatera.

Klicka sedan på “Avancerade alternativ” kryssrutan.

Istället för att arbeta som en vanlig kryssrutan klicka på den öppnar en “Avancerade alternativ” i dialogrutan. I dialogrutan Avancerade alternativ, välj “Anpassad menynamn Vista / 7/8/10 / serverkälla för” kryssrutan. Denna inställning gör att du kan ge dina egna namn för de mappar som Windows ISOs lagras och startmenyn namn du ser när du startar en dator med USB-enheten. Du kan stänga “Avancerade alternativ” dialogruta när du är klar.

Nu kommer något knepiga delen. Du kommer att lägga Windows-versioner, en i taget. Första gången du lägger till något till USB-enheten (och endast första gången), kommer du vill vara säker på att “Auto format den FBinst med” kryssrutan är markerad. Detta låter WinSetupFromUSB formatera enheten på lämpligt sätt för uppstart. Om du vet att du kommer att starta en dator i UEFI-läge (eller om du är osäker), välj sedan “FAT32” alternativet. Annars kan du använda “NTFS” alternativet.

Därefter väljer din första Windows ISO. Markera kryssrutan bredvid “Windows Vista / 7/8/10 / Server 2008/2012 baserad ISO” och klicka sedan på knappen Bläddra ( “…”) till sin rätt. Leta upp och öppna ISO du vill lägga till.

Om det är en stor ISO och du använder filsystemet FAT32, kan du få ett meddelande om att filen är för stor och kommer att delas upp i två delar. Det är bra, så gå vidare och klicka på OK.

Dubbelkolla att du har rätt USB-enhet vald på toppen av fönstret och att rätt ISO visas i rutan. Klicka sedan på “GO”.

Om du använder en stor USB-enhet, kan du få en varning som frågar om du är säker på att det är den enhet du vill använda. Gå vidare och klicka på “Ja.”

Om alternativet Auto format är aktiverad (och det bör vara den första ISO du lägger till en disk), får du också en varning så att du vet att enheten ska formateras och allt på den kommer att raderas. Klicka på “Ja” för att fortsätta.

WinSetupFromUSB kommer nu formatera enheten och sedan dyka upp ett fönster där du kan ange ett mappnamn anpassad för ISO som är mellan 1 och 7 tecken. Om du inte skriver någonting under 30 sekunder, kommer standard användas automatiskt.

Ett liknande fönster kommer nu att öppnas som låter dig skriva in ett eget namn som ska visas i startmenyn. Den här gången kan namnet vara mellan 5 och 35 tecken, så att du har lite mer utrymme att vara specifik. Och återigen, har du 30 sekunder att skriva in ett nytt namn innan standard används automatiskt.

Vid denna punkt, kommer WinSetupFromUSB börja skapa mappar, lägga till ISO till din USB-enhet, och lägga till alternativ till startmenyn. Detta kan ta flera minuter och du kan mäta framsteg i fönstrets statusfältet.

När WinSetupFromUSB är klar, kommer du att få en enkel “Job done” bekräftelsefönstret. Klicka på “OK.”

WinSetupFromUSB återgår nu till huvudfönstret. Du kan avsluta programmet eller så kan du fortsätta att lägga till ytterligare ISOs till startdiskett. Du kommer att lägga ytterligare ISOs med samma process, men det finns ett par saker att tänka på när du gör det

Men det är det. Annars följer bara samma steg varje gång du vill lägga till en ny ISO till startdisketten. Du behöver inte lägga till dem alla i en session heller. Du kan komma tillbaka när som helst och lägga till något nytt. När du är klar, kan du starta upp en dator med USB-enheten (som du kanske kan göra även om BIOS inte låter dig) och belönas med en fin startmenyn så här

Medan den inte idrotten den mest intuitiva gränssnitt, är WinSetupFromUSB lätt och fungerar bra. Och när du väl fått kläm på att lägga ISOs till paketet, är det enkelt att ställa dig upp med en kraftfull startdiskett som låter dig installera den version av Windows som du vill, liksom ett antal andra startverktyg.

Easy2Boot erbjuder en riktigt bra sätt att ha mut’iboot på USB: du kan starta iso-filer direkt. Och du kan starta Windows eller Linux iso liksom. Mycket handfull!

Tack för en riktigt informativ och omfattande handledning om allt du vill ha är en handfull Windows operativsystem på ett USB-minne. Jag håller dock med ovanstående inlägg som Easy2Boot ger dig ytterligare flexibilitet för att ha allt det plus alla dina favorit Linux distributioner och Utilities distributioner (Hiren s etc.) på ett USB-minne också.

http://www.easy2boot.com/make-an-easy2boot-usb-drive/

Om du tittar på video på den sidan du ser inte bara hur enkelt det är men också hur omfattande det är bara om någon konfiguration.

Haskell Free Library och Opera House, som ligger i gräns gränsöverskridande dubbla staden Derby Line, Vermont och Stanstead, Quebec, är den enda teatern i världen där hälften av publiken sitter i ett land (USA) och den andra hälften sitter i en annan (Kanada).