hur man skapar en mapp från valda filer i Windows

Vi har tidigare skrivit om ett verktyg som låter dig skapa en massa mappar på en gång från en lista med ord eller fraser. Men vad händer om du vill skapa en eller flera mappar från ett gäng utvalda textfiler?

Det är en enkel, kostnadsfritt verktyg, som kallas filer två mapp, som tillåter dig att göra det. Installera filer 2 Mapp lägger ett alternativ till snabbmenyn för Windows Explorer. extrahera helt enkelt the.zip fil du hämtade (se länk i slutet av artikeln). Högerklicka på Files2Folder.exe filen och välj Kör som administratör.

Om User Account Control dialogrutan visas klickar du på Ja för att fortsätta.

OBS: Du kan inte se denna dialogruta, beroende på användarkontot kontrollinställningar.

En dialogruta visas som frågar om du vill registrera skalet förlängning. Klicka Ja för att fortsätta.

En dialogruta för bekräftelse säger att två Mapp menyalternativet filer har lagts till i snabbmenyn för Windows Explorer. Klicka på OK för att stänga dialogrutan.

När du har lagt till filer 2 Mapp alternativ till snabbmenyn är en genväg till samma mapp som innehåller Files2Folder.exe fil som tillåter dig att avregistrera skal förlängning, bör du vill. Dubbelklicka på genvägen att göra det.

Ett meddelande visas att skalet förlängningen var oregistrerad.

Om du vill flytta en fil till en ny mapp, högerklicka på filen och välj Files 2 Mapp alternativ från popupmenyn.

En ny mapp skapas med samma namn som filen (utan förlängning) och filen flyttas (kopieras inte) till mappen.

Om du väljer flera filer, högerklicka på dem och välj filer två mapp, visas en dialogruta som frågar vad du vill göra. För att flytta alla filer till en ny mapp väljer du Flytta alla markerade objekt i en undermapp som heter alternativ och ange ett namn för den nya mappen i textrutan.

Att flytta filer till olika mappar baserat på deras namn (oräknat förlängningarna), väljer det andra alternativet, flytta varje fil till enskilda undermappar baserat på deras namn.

För att flytta en lista över filer med olika filnamnstillägg för att åtskilja mappar baserat på förlängningarna, välja det tredje alternativet, flytta varje fil till undermappar baserat på deras filnamnstillägg.

I alla tre fallen, filerna automatiskt flyttas (kopieras inte) i sina respektive mappar.

Följande bild visar ett exempel på att välja det första alternativet och flytta alla markerade filer till en ny mapp med ett namn som du anger.

Du kan också flytta mappar till andra mappar. För att flytta en mapp till en ny mapp, högerklicka på mappen och välj filer 2 Mapp från popupmenyn. Mappen flyttas till en ny mapp med namnet på samma sätt som den valda mappen med en tilde (~) läggs till i slutet av namnet.

Ladda ner filer 2 Mapp från http://skwire.dcmembers.com/wb/pages/software/files-2-folder.php.

Officiellt stödjer Files 2 Mapp endast 32-bitarsversioner av Windows XP, Vista och Windows 7. Men vi testat det på en Windows 7 Ultimate, 64-bitars maskin och det fungerade bra. Var noga med att köra programmet som administratör i Windows 7, Vista och Windows 8, annars alternativet inte läggs till snabbmenyn.

Verkar vara ett ganska enkelt program för att göra om du är en programmerare. Antagligen säkrare att göra din egen sedan ladda ner en 3: e part app,! Windows bör nog komma med en files2folder alternativ i snabbmenyn

Tack för artikeln! Låter som en behändig liten verktyg för att försöka hålla fil röran i schack.

något som smarta mappar. det kan dra filer till en fil med registrerade namn och gäng förlängning dem alla i en mapp ~ riktigt

Medeldjupet i havet är 12.000 fot.