hur man skapar enkla ringsignaler från videofiler med avidemux

Någonsin höra ett citat eller en bit av dialogen i en film eller favorit TV-program och önskar att du kunde ställa in den som ringsignal eller anmälan på din smartphone? Du kan faktiskt, med den fria, open-source program Avidemux.

Avidemux inte är en ringsignal-making app. Det är faktiskt en ganska kraftfull videoredigerare, som du kan använda för att klippa video, lägga till filter, koda och mer. Med ringsignal trick, men vi kommer att göra en modifierad version av en process som vi tidigare beskrivits på How-To Geek.

För att åstadkomma detta trick, måste du först ladda ner Avidemux för din plattform. Du kommer också att behöva lägga händerna på videofilen som du vill skapa din ringsignal.

Videofil i handen, Avidemux installerat är det dags att börja. Öppna Avidemux och klicka på “File -> Open” eller mappikonen, som visas på skärmbilden.

Bläddra till den plats där filen finns, markera den och klicka på “Öppna”.

Avidemux öppnar filen, och härifrån kan du välja start- och slutpunkter för din ringsignal.

Det första du behöver göra är att välja startpunkt. För att göra detta, kan du antingen spela hela videon och markera gånger ner, eller lättare, kan du klicka och dra i reglaget.

Det kan ta en liten bit av tjafsa att hitta den exakta punkten. Du kan använda knapparna på gränssnittet för att navigera i filen, men det är mer exakt att använda höger-vänster piltangenter för att snabbt (håll knappen intryckt) eller långsamt steg (TAP) genom videon tills du hittar den perfekta platsen.

Oavsett när du har hittat din startpunkt genom att klicka på knappen “A”. Du kommer nu att se till att din video är vald från den punkten till slutet. Notera också, enligt markering, ser du A-start och B-ändpunkter.

Vi vill inte ha en ringsignal som är över 90 sekunder lång. Vi måste fortfarande plocka vår ände (B) punkt. Återigen, antingen dra reglaget, låt den spela, eller använd piltangenterna för att hitta slutet av din ringsignal, klicka sedan på “B.”

Lägg märke till hur den blå rutan runt vår reglaget har krympt till att omfatta endast klippet vi vill skära. Tidsstämpeln i B Selection har också ändrats för att återspegla den nya slutpunkten.

Låt oss se hur vi gjorde. Tänka på när du gör detta att det inte är en exakt process. Du kan behöva skapa ett par testfiler innan du får det precis som du vill ha det. Du kan dock kontrollera start- och slutpunkter och göra smärre justeringar.

Klicka dina val för att flytta mellan start och slut, och tryck på Play för att kontrollera dem.

Om du vill göra ändringar, till exempel om ditt val börjar lite för tidigt, klicka på A-val, använda högerpilen för att flytta startpunkten framåt, och klicka på “A” igen. Eller, om du har startpunkten exakt där du vill ha det, och du bara vill göra en snabb tjugoandra klipp, kan du klicka på knappen “Time” och justera den manuellt.

Tryck på “OK” och sedan på “B” och du ser att din nya slutpunkten kommer att uppdateras.

Återigen, kan du göra mer exakta justeringar med piltangenterna, men för oss, låt oss gå vidare och koda det här. Kontrollera att Avidemux är inställd på att koda MP3-filer genom att klicka på rullgardinsmenyn under ljudutgång.

Om du känner behov av att justera ljudkvaliteten, kan du klicka på “Konfigurera” men vi i stället kommer att klicka på menyn “Audio” och välj “Spara ljud.”

Bestäm var du vill spara din ringsignal och vad du vill kalla det. Vi kommer att göra några testfiler tills vi får det bara rätt, så vi kallar det “testfil 1” och bifoga den with.MP3. Se till att du gör detta eftersom Avidemux inte kommer att lägga förlängningen automatiskt. När du är klar klickar du på “Spara”.

Vanligtvis, när du arbetar med en så liten fil, kommer kodningsprocessen tar mindre än några sekunder. Du kanske inte ens märker något har hänt, tills filen plötsligt visas där du sparade den.

Eftersom det är så snabbt, kan vi testa den och och göra super snabba justeringar, och sedan göra om filen flera gånger tills vi får det bara rätt. När du är nöjd, kan du överföra filerna till enheten. Om du använder en iPhone använder iTunes, och om du använder Android, kan du placera filen i mappen ringsignaler.

Med din nya ringsignal lastas på telefonen, kan du gå vidare och ställa in den på din enhet.

Det är det, ganska lätt om du frågar oss. Innan du vet ordet av kommer du att fylla upp din telefon med dina egna speciella ringsignaler och meddelanden. Nej, det är inte en perfekt metod, men det fungerar och får jobbet gjort. Som sagt, vi vill gärna höra om din favorit metod för att skapa ringsignaler från videofiler. Vänligen ge oss dina synpunkter i diskussionsforumet!

hämta Avidemux

CGI-versionen av Empire State Building i 2005 filmen King Kong tog 18 månader av arbete för att korrekt återge, själva Empire State Building byggdes på 14 månader.