hur man skapar och använder en återställningsdiskett i Windows 7 eller Vista

Glömmer ditt lösenord kan vara en mycket frustrerande situation, och vi har redan delat hur man återställer lösenordet med Ultimate Boot CD samt system Rescue CD, men du kan förhindra att situationen helt genom att skapa en återställningsdiskett.

Den Password Reset disk är i huvudsak en liten fil som kan användas för att återställa ditt lösenord, även om du har ändrat lösenordet sedan skapa återställningsskivan. Detta kan vara oerhört värdefullt för att förhindra pinsamma situationer.

Naturligtvis bör du spara detta i en mycket säker plats, eftersom det lätt kan användas av vem som helst för att återställa lösenordet och få tillgång till ditt konto.

Naturligtvis har Windows stödde användningen av en återställningsdiskett för ett tag, men Windows Vista gör det väldigt enkelt att använda eftersom du kan använda ett USB-minne för att lagra återställnings fil istället för en diskett.

Skapa disketten

Öppna Användarkonton genom att klicka på ditt användarnamn ikonen i startmenyn och välj sedan länken för “Skapa en återställningsdiskett” över på det övre vänstra sida.

Du kommer att hälsas med en guide som ger dig grundläggande information om hur det fungerar … bara klicka på Nästa.

Nu kan du välja den flyttbara enheten för att skapa lösenordsknappen på

Du kommer att bli tillfrågad om ditt nuvarande lösenord, som vi hoppas att du inte har glömt.

Och det är allt som finns till det … kom ihåg att spara denna skiva på en säker plats.

Om du faktiskt titta på enheten, ser du en fil med namnet userkey.psw som innehåller din återställningsknappen, och du kan säkerhetskopiera filer till en annan plats om du ville.

Logiskt sett kan du kopiera denna fil till en annan USB-enhet och använda den för att återställa lösenordet.

Återställa ditt lösenord

När du har en återställningsdiskett, kan du använda den lätt nästa gång du glömt lösenordet … när du har skrivit in fel lösenord Vista kommer att visa en “Återställ lösenord” länken under inloggningsrutan.

Du vill vara säker på att du redan har USB-flashminnet införas vid denna tidpunkt, annars får du ett felmeddelande

Om du redan har skivan in, bör du få den här guiden skärm i stället.

Du vill välja rätt skiva om du har mer än en …

Och skriv sedan in ett nytt lösenord och en ledtråd för lösenordet.

Det är allt som finns till den.

Observera att du inte behöver skapa en ny återställningsdiskett efter att ha använt den för att ändra ditt lösenord.

Detta är snyggt, men … OMG! Är inte detta en stor säkerhetsrisk? Finns det något sätt att stoppa detta från att arbeta? Vad bra är det att låsa våra datorer när vi är borta från dem om vissa kan bara återställa PW?

@mjschmidt

Det är därför du behöver för att sätta skivan på ett säkert ställe, där ingen annan kan få till det!

mjschmidt, en person kan endast göra detta till din dator om han / hon har DIN disketten. Så länge du universitetslärare`t ge bort till främlingar, eller lämna den i en låda precis nedanför datorn bör du vara fina.

@mjschmidt: Nej, det är inte en säkerhetsrisk eftersom det inte posssible för någon som inte känner till ditt lösenord för att skapa en återställningsdiskett.

Jag antar att each.psw filen är knuten till ett visst konto. Du kan inte återställa någon annans lösenord med your.psw fil, kan du?

@Ron

The.psw fil kommer bara att arbeta för ditt specifika konto, och naturligtvis måste du ange ditt lösenord för att även skapa disketten i första hand.

Det är verkligen inte en säkerhetsrisk.

Kan jag använda andra bärbara cd / MMC-kort för återställa min laptop lösenord, Vad shoud jag göra för att … .I inte creat någon Cd / MMC

@Komal: Jag tror inte det. Jag skulle gissa lösenordsfilen är dator och användarspecifika. Du kan prova om du vill men,. Om det inte fungerar så kan du följa artiklar för att använda en Ultimate Boot CD eller System Rescuren CD som är kopplade i början av den här artikeln för att återställa ditt lösenord.

hur man återställa lösenord (administratör) … jag har inte skapat en återställning av lösenord skiva before.can detta redas ut … plz hjälpa mig

Det är bra att vara din USB köra återställningsdiskett

Jag har en HP Compaq Presario laptop med Windows Vista Home Premium. Jag hade lämnat det öppet, med DVD-enheten öppen, och min katt hoppade upp på det, att förstöra den. Jag var tvungen att köpa en ny skärm, installerade det går, och jag väntar på en ny DVD-enhet (det lämnades öppen så det fick bröt också). Jag vill inte att återställa eller förlora min information på datorn. Jag är lite orolig och vill veta hur man får in det … men för att göra saken värre Jag har glömt mitt admin / lösenord. Jag har en stationär PC med Windows XP, men kan inte hitta något på nätet eller via torrents som gör det möjligt för mig att göra ett lösenord nyckel disk som Vista kräver. Jag har inte återställa hårddisken. Suck. Alltför många problem! Snälla hjälp mig? Jag uppskattar att det, jag kommer nötter!

wanda

Åh, också, fick jag en 8 gig usb flash, försöker hitta sätt att göra detta, men kan inte verkar. Snälla hjälp. Tack.

betyder det om du redan glömt lösenordet kan du inte skapa en skiva,? då måste man hitta en viss återhämtning verktyg som “Windows återställning av lösenord”.

Hej, är min syster med hjälp av guiden Återställ lösenord för att hacka på min computor. Jag vill bli av med detta program så snart som möjligt så om du kunde berätta hur man gör det, det skulle vara riktigt praktiskt,. Tack

av någon anledning när im gjort att skriva lösenord och tipsen det håller säger fel?

min moster (73 år gammal) glömt hennes lösenord till sin Compaq Presario (Windows Vista) och inte har en återställningsdiskett, är det ändå att komma runt detta?

Jag använde uauslly det billigaste och lättanvända verktyg, especialy gratis prov: som Windows Password Recovery verktyg 3.0 för att återställa Windows XP lösenord, du kan prova hacker.. O (∩_∩) O ~

användning ERD Commander brinner mycket gd verktyg för reseting lösenord i alla Windows o.s bara ladda ner den och återställa ur administratörslösenordet från lås smith meny av ERD COMMANDER

Jag har ett helt nytt system för Pre installerat Windows Vista Business PC Men jag har forgetten min användning Lösenord Jag hade försökt med återställningsdiskett men lösningen dose’nt Kom till mig (Ett fel medan guiden försökte sätta passsowrd för detta användarkonto) Vänligen Plz ……… hjälpa mig återställa mitt lösenord eftersom det är min Officiell datorn. Om möjligt vänligen skicka mig så snart det är möjligt

Enklaste och bästa sättet att återställa lösenord. Tack Mr Geek !! Och jag älskar varje din artikel … 🙂

ya Jag visste att hur kan jag göra återställning av lösenord. men jag har en fråga? Jag m inte att logga in på min dator. så kan jag göra det från en annan vista dator? ….

Om du redan har glömt Windows Vista lösenord och inte har en Windows Vista återställningsdiskett, kan du fortfarande prestera Windows Vista återställning av lösenord med Windows Password Recovery 6,0, skulle det återställa förlorade lösenord i alla Windows-system snabbt. I mina ögon, det är värt ett försök, För att ta bort Windows lösenord med Windows Password Recovery 6.0 behöver bara 3 steg;! Steg 1. Ladda ner och installera Windows Password Recovery 6.0, Steg 2. Bränn Windows Password Recovery 6,0 till CD / DVD eller USB Flash Drive, Steg 3. Återställ Windows-lösenordet

Jag har försökt att använda detta för att återställa mitt lösenord, men när jag sätter i USB-enheten och välj F: rive från rullgardinsmenyn, returneras följande städerna felmeddelandet “Filen hittades inte” “Disken är inte ett lösenord vila disk”. Detta är fel eftersom det är den passwor återställningsfilen och den enda fil på flash-enheten,. Hjälp !! Vänligen maila mig med ett sätt att sortera detta felmeddelande,. Jag har en Dell maskin som körs på Windows 7

den “skapa en återställningsdiskett” länken i Windows 7 Jag kan inte hitta

det tar mick. Jag går igenom alla besvär och i slutändan går ett fel uppstod. somone hjälpa mig

Vad händer om en glömde att göra ett lösenord glömma skiva och sedan glömt lösenord, vad gör jag

Kan vi göra det också på ett annat konto .. Eftersom innan jag har glömt mitt lösenord, jag har inte en återställningsdiskett. Och efter det, jag räddade disketten på min USB men jag skapade det på min systers konto .. Så det här är min fråga .. Kan vi fortfarande göra det på ett annat konto som vad som hände mig .. Eftersom det går till en fel..

din info är bra men att skapa en återställningsskiva måste du först kunna komma tillbaka i datorn. Om det lösenord du har glömt är vid uppstart vad gör du då?

Av de ursprungliga 18 elementen som finns i HTML 1.0-systemet, 11 fortfarande finns i HTML 4.