hur man skapar och köra virtuella maskiner med Hyper-V

Hyper-V är en virtuell funktion maskin inbyggd i Windows. Det var ursprungligen en del av Windows Server 2008, men gjorde språnget den på skrivbordet med Windows 8. Hyper-V kan du skapa virtuella maskiner utan någon extra programvara.

Den här funktionen är inte tillgänglig på Windows 7, och det kräver Professional eller Enterprise-utgåvorna av Windows 8, 8,1, eller 10 det kräver också en CPU med virtualiseringshårdvarustöd som Intel VT eller AMD-V, funktioner som finns i de flesta moderna processorer.

Hyper-V är inte installeras som standard på Windows 8 eller 10 Professional och Enterprise-system, så måste du installera det innan du kan använda den. Lyckligtvis behöver du inte en Windows-skiva för att installera det – du behöver bara klicka några kryssrutor.

Tryck på Windows-tangenten, typ “Windows-funktioner” för att utföra en sökning och klicka sedan på “Turn Windows-funktioner på eller av” genväg. Kontrollera Hyper-V kryssrutan i listan och klicka på OK för att installera den. Starta om datorn när du uppmanas.

Att faktiskt använda Hyper-V, måste du starta Hyper-V Manager. Du hittar den i listan över installerade program, och du kan också starta den genom att söka efter Hyper-V.

Hyper-V Manager ansökan avser en “virtualiserings server”, som ger bort sitt arv som ett verktyg för servrar. Den kan användas för att köra virtuella maskiner på din egen dator – i så fall din lokala dator fungerar som en lokal virtualiseringsserver.

Klicka på namnet på den lokala datorn i Hyper-V Manager för att hitta alternativ för den aktuella datorn.

Du kommer förmodligen vill ge den virtuella maskinen tillgång till Internet och lokala nätverk, så du behöver för att skapa en virtuell switch. Klicka Virtual Switch chef länk först.

Välj Extern i listan för att ge virtuella maskiner tillgång till externt nätverk, och klicka på Skapa virtuell Switch.

Ge den virtuella switch ett namn efteråt och klicka på OK. Standard alternativ ska vara bra här, men du bör se den externa nätverksanslutning är korrekt. Var noga med att välja det nätverkskort som faktiskt är ansluten till Internet, oavsett om det är Wi-Fi eller trådbundet Ethernet.

Klicka på Ny> Virtual Machine i fönstret Åtgärder för att skapa en ny virtuell maskin.

New window Guiden Virtual Machine visas. Använd alternativen för att namnge din virtuella maskin och konfigurera dess grundläggande hårdvara. Detta bör alla vara ganska självförklarande om du någonsin använt en annan virtuell maskin programmet innan. När du når Konfigurera nätverk rutan måste du välja den virtuella switch du tidigare konfigurerat – om du inte konfigurera en, det enda alternativet du ser här är “Inte ansluten”, vilket innebär att din virtuella maskin vann ” t vara ansluten till nätverket om du inte lägger en nätverksadapter till dess virtuella hårdvara senare.

Om du har en ISO-fil som innehåller din gäst operativsystemet installationsfiler, kan du välja den i slutet av processen. Hyper-V kommer att infoga ISO-filen i den virtuella maskinen virtuella skivenhet så att du kan starta det efteråt och omedelbart börja installera din gäst operativsystem val.

Din nya virtuella maskinen kommer att visas i chef listan Hyper-V. Välj det och “Start” det – klicka på Start i sidofältet, klicka på Åtgärd> Start, eller högerklicka på den och välja Start. Den virtuella maskinen kommer att starta upp.

Därefter högerklicka på den virtuella maskinen och klicka på Anslut för att ansluta till det. Din virtuella maskinen kommer då att öppnas i ett fönster på skrivbordet – om du inte ansluta till den, bara körs i bakgrunden utan synlig gränssnitt. Återigen, är det lätt att se hur detta administrationsgränssnitt var avsedd för servrar.

När du har anslutit, ser du en standard virtuella datorn med alternativ som du kan använda för att styra den virtuella maskinen. Det ska se bekant om du någonsin använt VirtualBox eller VMware Player. Gå igenom den normala installationsprocessen för att installera gästoperativsystemet i den virtuella maskinen.

När du är klar att installera operativsystemet, klicka på Åtgärd> Infoga Integration Services Setup Disk. Öppna Windows filhanteraren och installera integrationstjänster från den virtuella skivan. Detta är Hyper-V: s motsvarighet till VirtualBox Gästtillägg och VMware Tools

När du är klar med den virtuella maskinen, se till att du har stängt ner eller inaktiverat det i Hyper-V Manager fönster – bara stänga fönstret kommer faktiskt inte stänga den virtuella maskinen, så det kommer att stanna körs i bakgrund. Den virtuella maskinens tillstånd ska vara “Av” om du inte vill ha den igång.

Varje virtuell maskin har en inställningsfönster som du kan använda för att konfigurera dess virtuella hårdvara och andra inställningar. Högerklicka på en virtuell maskin och välj Inställningar för att justera dessa alternativ. Många av dessa inställningar kan endast ändras medan den virtuella maskinen är avstängd.

Detta verktyg skapades av Microsoft, men det betyder inte att det fungerar bara med Windows. Hyper-V kan också användas för att köra Linux-baserade virtuella maskiner. Vi kunde köra Ubuntu 14.04 med Hyper-V på Windows 8.1 – ingen speciell konfiguration.

Hyper-V har andra användbara funktioner också. Till exempel, vägspärrar fungerar som ögonblicksbilder i VirtualBox eller VMware. Du kan skapa en kontrollpunkt och sedan återgå din gäst operativsystemets tillstånd till detta tillstånd senare. Det är en användbar funktion för att experimentera med programvara eller tweaks som kan orsaka problem i din gästoperativsystemet.

Bara något att vara medveten om: Hyper-V kommer inte att installera eller starta om du har en annan hypervisor körs, till exempel VMWare eller VirtualBox. Åtminstone bör du stoppa andra hypervisorer och stänga sina bakgrundstjänster innan du försöker installera eller starta Hyper-V.

Om du behöver använda andra hypervisorer tillsammans Hyper-V på y vårt system, måste du komma med ett förfarande för att helt stänga av Hyper-V tjänsten innan du startar din andra hypervisor.

Detta är inte Hyper-V specifika: alla hypervisorer som använder processorns virtualiseringsteknik kommer att fungera som den ska om du försöker köra mer än en motor i taget.

Dessutom, innan du installerar och startar Hyper-V, eller någon annan modern hypervisor, se till att ange datorns CMOS Setup (Vissa människor kallar det “BIOS”.) Och göra det möjligt för Intel Virtualization Technology. På alla stationära datorer jag har ägt, verkar det vara avstängd som standard.

Skulle vara trevligt att se en liknande artikel om hur man installerar VMWare produkter.

Med tanke på att de bara gjorde en VirtrualBox artikel, jag satsar en är på väg. Demon av VMware Workstation är gratis under en månad, om jag minns, så det skulle inte kosta något att sätta en artikel tillsammans.

Jag tror att du måste köra en 64bit dator-OS för Hyper-V för att fungera.

Den ikoniska Nerf fotboll uppfanns av ingen annan än tidigare Minnesota Vikings kicker, Fred Cox.