hur man skapar startbara USB-enheter och SD-kort för varje operativsystem

Skapa installationsmedia för operativsystemet val brukade vara enkel. Bara ladda ner en ISO och bränna den till CD eller DVD. Nu vi använder USB-enheter, och processen är lite olika för varje operativsystem.

Du kan inte bara kopiera filer från en ISO-skivavbild direkt på din USB-enhet. USB-enheten data partition måste göras startbar för en sak. Denna process kommer vanligtvis torka din USB-enhet eller SD-kort.

USB 2.0 har funnits för evigt, och allt stöder det, men det är notoriskt långsam. Du kommer att vara mycket bättre att göra uppgraderingen till USB 3.0 eftersom priserna har sjunkit dramatiskt, och hastigheten ökar är enorma … du kan få 10x hastighet.

Och hastighet betyder egentligen när du gör en startenhet.

Redaktörens anmärkning: Vi använder denna Silicon Power USB 3.0-enhet här på How-To Geek, och på $ 15 för en 32 GB-versionen, det är väl värt att uppgraderingen. Du kan även få den i storlekar upp till 128 GB om du vill.

Oroa dig inte om kompatibilitet dessa snabbare enheter är fullt kompatibla med en gammal USB 2.0-systemet, du bara inte kommer att få hastighet ökar. Och om din dator inte har stöd för USB 3.0 kan du alltid uppgradera den att lägga till stöd.

Använda Microsofts egna Windows USB / DVD Download verktyg för att skapa en startbar enhet du kan installera Windows från. Du behöver en Windows Installer ISO-fil för att köra det här verktyget. Om du inte har en, kan du ladda ner Windows 10, 8, eller 7 installationsmedia gratis – du behöver en legitim produktnyckel för att använda dem, dock.

Ge ISO-filen och ett USB-flashminne och verktyget kommer att skapa en startbar enhet.

Ubuntu rekommenderar Universal USB Installer för att skapa start Linux USB-enheter i Windows. Detta verktyg kan skapa startskiva bilder för många olika Linux-distributioner. UNetbootin är en annan populär alternativ.

Ladda ner Linux-distribution du vill använda in.ISO formulär. Köra verktyget, välja önskad fördelning, bläddra till den hämtade ISO-filen och välj USB-enhet du vill använda. Verktyget kommer att göra resten.

Du kan använda liknande verktyg på Linux. Till exempel innefattar Ubuntu en startdiskett skapare verktyg för att skapa start Ubuntu USB-enheter. UNetbootin driver också på Linux, så att du kan använda det också.

Vissa operativsystem projekt ger en IMG-fil i stället för en ISO-fil. En IMG fil är en rå skivavbild som måste skrivas direkt till en USB-enhet.

Använd Win32 Disk Imager att skriva en IMG-fil till ett USB-minne eller SD-kort. Ge ett hämtat IMG-fil och verktyget kommer att skriva det direkt till din enhet, radera dess nuvarande innehåll. Du kan också använda verktyget för att skapa IMG filer från USB-enheter och SD-kort.

Linux-användare kan använda kommandot dd för att direkt skriva en IMG filens innehåll till en flyttbar mediaenhet. Sätt i flyttbara media och kör följande kommando på Ubuntu

sudo dd if = / home / användare / file.img av = / dev / sdX bs = 1M

Ersätt /home/user/file.img med sökvägen till IMG-fil i filsystemet och / dev / sdX med sökvägen till din USB eller SD-kortet enhet. Var mycket noga med att ange rätt diskbanan här – om du ange sökvägen till din systemenhet istället, du ska skriva innehållet i bilden till din operativsystemenheten och korrupta det

Om du har en Windows 8 eller Windows 8.1 produktnyckel, kan du hämta installationsmedia direkt från Microsoft och skapar en USB-enhet på en gång. Hämta lämpligt verktyg från uppgradera Windows med bara en produktnyckel sida. Kör det, ge din produktnyckel, och berätta guiden du vill skapa en startbar USB-enhet.

Observera att Windows 8 och Windows 8.1 har olika produktnycklar, så du måste hoppa genom korgen om du vill installera Windows 8.1 med en Windows 8 produktnyckel. Du kanske bara vill installera Windows 8 och uppgradera till Windows 8,1 inifrån Windows 8 – det är Microsofts statsstödda metod.

Om du redan har en Windows 8, 8,1, eller 10 ISO-fil och du vill skapa installationsmedia utan redownloading något, kan du faktiskt använda Windows 7 USB / DVD Download verktyg för detta.

Bara ge Windows ISO-filen när du ombeds. Verktyget kommer gärna skapa Windows installationsmedia om du ger rätt ISO-filen.

Om du behöver starta upp i DOS att använda en uppgradering låg nivå firmware, BIOS-uppdatering, eller systemverktyg som fortfarande kräver DOS av någon anledning, kan du använda Rufus verktyg för att skapa en startbar DOS USB-enhet.

Rufus använder FreeDOS, en implementering med öppen källkod av DOS som ska köra oavsett DOS-program du behöver använda.

Du kan skapa en startbar enhet med Mac OS X på den genom att ladda ner den senaste versionen av OS X från Mac App Store. Använd Apples ingår “createinstallmedia” verktyg i en terminal eller köra tredje part DiskMaker X verktyg.

Mac OS X-enheten kan användas för att installera OS X på andra Mac-datorer eller uppgradera dem till den senaste versionen utan långa nedladdningar.

Om du planerar att installera Windows på en Mac via Boot Camp, inte bry skapa en startbar USB-enhet på vanligt sätt. Använd din Mac Boot Camp verktyg för att ställa upp saker och det kommer att gå igenom att skapa en startbar Windows-installation enhet med Apples drivrutiner och Boot Camp verktyg integrerade.

Du kan använda denna enhet för att installera Windows på flera Mac-datorer, men inte använda den för att installera Windows på icke-Apple-datorer.

Några av dessa verktyg överlappar – till exempel kan Rufus också användas för att skapa start enheter från Linux ISOs, IMG filer, och även Windows ISO Files. Vi föreslog de mest populära, allmänt rekommenderade verktyg för varje uppgift här.

Image Credit: USBMemoryDirect på Flickr

För Linux, jag brukar föredra Linux Live USB Creator – Unetbootin sätter sin egen startmenyn, som ibland duplicerar poster, ibland inte fungerar, och aldrig ser bra ut.

I Linux kommandot dd kan användas för att skriva ISO-filer till USB-enheten samt IMG-filer. För vissa Linux distributioner dd är faktiskt nödvändigt eftersom UNetbootin skrivs en nödvändig fil och göra OS startas. Om du använder Windows Jag rekommenderar att använda Linux Live USB Creator. Det är gratis och stöder ett brett utbud av Linux distributioner och senare versioner av Windows.

Värt att notera är att Windows 7 hur du använder Windows 7 USB / DVD Download Tool bara kan skapa en 64 bitars startbar USB om du använder den på en 64 bitars maskin. I Windows 8 och 8,1, kan du bara hämta en bild som överensstämmer med lite inställning nedladdning systemet. Dessa kan vara allvarliga begränsningar om du vill byta från en 32-bitars system för en 64-bitars en.

En väg runt dessa begränsningar för Win 7 är ganska uppenbart. Hitta en partner med en 64 bitars maskin och gör LOB där. För Windows 8 och 8,1 nedladdningar inte skapar en USB när du tillfrågas. Satsa på att skapa en ISO och sedan hitta en partner med en 64 bitars maskin och använda Windows 7 USB / DVD Download Tool. Det kommer att fungera OK på Win 8 och 8,1.

Man kan inte ladda ner en Windows 8 eller 8,1 ISO med en OEM-produktnyckel. Microsoft ger falska budskapet att de är upptagna och försök senare.

Rufus är en liten app ive använt och dess perfekt

Rufus fungerar bra. Yumi är ett annat alternativ.

Och om du vill gå ett steg längre och köra Linux direkt från flashminnet använder Universal USB Installer. Här är hur.

Använd en generisk KMS nyckel [Google att de är på MS: s webbplats] /

Sedan efter att ha installerat, aktivera med den verkliga nyckeln.

Problemet löst!

Hallå! Det är coolt! Jag har aldrig hört talas om KMS Keys innan. Det sparar en massa problem.

Hmm trevligt jag tror USB Ljus och USB Pen blir också bra val.

De Yaghan folk, som finns i den sydligaste regionen i Sydamerika, har mindre än 1.700 stammedlemmar kvar (2002 chilenska folkräkningen) och bara en enda modersmål: octogenarian Cristina Calderón.