hur man söker efter filer från ett visst datumintervall i Windows Vista och 7

Jag surfade vårt forum tidigare idag när jag märkte en fråga från en läsare frågar hur man väljer ett datumintervall när du söker efter filer i avancerad sökning. Detta är något som var extremt lätt i XP, men verkar vara mycket mindre intuitiv i Vista.

Jag tänkte att han inte kan vara den enda person förvirrad av detta, så jag skriver upp det här för alla. Förhoppningsvis kommer detta att hjälpa någon!

Om du är ett tangentbord knarkare, kan du enkelt välja ett datumintervall med hjälp av följande syntax i sökrutan i valfri mapp

Det viktiga är de två perioderna mellan datumen, som berättar sökmotorn att använda den som ett intervall. Du kan använda “Datecreated” i stället för “modifierad”, eller bara “date” om du ville.

Om du vill ändra sökningen till också använda sökord samt, kan du använda namnet: parameter som här

Det är ganska kraftfull när man vänjer sig.

Om du inte är ett tangentbord knarkare du förmodligen inte vill komma ihåg den exakta syntaxen du behöver skriva in, men inte rädd – vi har ett annat sätt att göra det. Bara öppna upp Avancerad sökning genom att trycka på F3 med en Explorer-fönster öppet.

I Vista, kommer att trycka på F3 producera ett fönster som det här

Ändra datum rullgardinsmenyn “Ändrad” och sedan “är”. Genom att klicka på datumintervall rutan kommer att ta upp en kalender.

I Windows 7, kommer att trycka på F3 ta upp en liten rullgardins nära sökfältet.

Klicka på “Ändrad” för att få upp i kalendern.

När du har kalendern box öppna, kan du bara klicka på den första dagen och dra musen för att välja datum.

Du kan även klicka på månaden för att välja hela månaden, eller ens markera flera månader. Det viktiga är att när du har valet hur du vill ha det, måste du klicka någon annanstans … det är lite knepigt tills du vänjer sig.

Naturligtvis har du den bästa tur om du även sätta i ett filnamn i rutan Namn, och välja rätt mapp att söka i.

Avancerad fråge Syntax för Vista dokumenteras här (det finns fortfarande några odokumenterade funktioner, men det täcker det mesta)

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/bb266512(VS.85).aspx

Söka efter filer av en viss typ modifieras inom ett datumintervall verkade så mycket lättare under XP att innan du söker den här artikeln jag försökte Shaer min C: köra på min icke-domän Vista maskin på något sätt ett domänbaserat XP-maskin på lokala LAN bara så jag kunde söka Vista enhet för en viktig datumintervall från XP. Men det var inte så lätt att göra något (så kanske du kan täcka det i en annan artikel).

Tack.

Jag önskar verkligen att Microsoft skulle sluta “fixa” saker som detta som inte bryts. Varför ändra XP sökbeteendet när det är mer inituitive?

Det finns ingen indikation även i Vista hjälp som du kan söka efter ett datumintervall, så detta hade mig frustrerad för en hel del minuter tills jag hittade den här artikeln.

Har Microsoft aldrig lyssna på deras marknad? Deras produkter har alltid varit en samling av mis-namngiven bakvända rappakalja förpackad i den mest ologiska menysystemet är möjligt – och i stället för att fixa det de förde Vista som endast tilldelar nya counterintuitive namn ordnade i nya ologiska menyer. Uppenbarligen aldrig använda sina egna produkter.

Tack för bra tips – “Sök efter datumintervall” är en av de mest användbara verktyg för alla som faktiskt använder sin dator och samlar många filer över tiden.

Wow! Tack så mycket. Älska dessa kortkommandon och verkligen uppskattar spetsen för datum sökningar. Jag vet inte vad som hände med “om det inte är trasigt, laga det inte”, men Microsoft säker tappade bollen på detta.

Tack igen;! Gayle

Kan du berätta hur jag kan begränsa sökningen till ett antal huvudmappar, som d: \ dev och d: \ sandlåda, och för ett antal namngivna tillägg (.. * .sql, * Doc, * txt) och den andra saken är, måste jag skriva allt detta i den lilla lilla sökrutan längst upp till höger;? kan jag göra den här rutan större, och kan jag har avancerat sök aktiverat som standard?

Tack för denna uppskrivning. Söka ett datumintervall i en mapp eller samling av undermappar är en grundförutsättning för måttligt avancerade användare. Varför M $ inte riktigt skulle dokumentera detta (jag har letat efter 2 + timmar) och varför de inte kunde bara använda två pick-kalendrar som WinXPO är obegripligt. Här är ett annat exempel på en lösning som letar efter ett problem. Jag behöver göra verkliga arbete och göra det snabbt. Sätt M $ i ekvationen och … ja … lycka till. Inte ens får mig igång om att öppna och skriva ut flera kalkylblad från Windows Explorer i Vista (som du kan enkelt göra det i WinXP). En komplett skämt. För Guds skull! Klick, klick, klick, klick, klick, klick. Vad vi behöver är en enkel modern version av ett satssystem kommandouppsättning … PRINT * .XLS ANVÄNDA XXX ORDER Y SKRIVARE Z NU … etc., etc., etc.

Detta var enormt bra för mig! Jag är ny på Vista och skulle bli galen att försöka hitta en fil. TACK!

Sökfunktionen verkar vara ett steg tillbaka till DOS när jag var tvungen att skriva bokstavligen allt. Sökfunktionen med högerklicka var så lätt med XP. Jag är också ny Vista och det verkar jag har att lära av skrot,. Tack för dina tips, men jag kan fortfarande inte hitta den avancerade sökningen. Med F3 får jag den enkla seach fönstret från Google. Och i Start finns det ingen Sök kommando. Jag tillbringade redan timmar att hitta hur jag kan söka efter filer efter storlek. Kan någon berätta för mig varför avancerad sökning är så väl dold i VISTA, Kan någon hjälpa mig, snälla,. Ewald

> Tack. Denna webbplats har visat sig vara det mest ändamålsenliga för att ge meningsfull information som säkerligen inte bara upprepat MS verbage som är så många “kan vi hjälpa dig” platser. Tack för att du faktiskt konstruera svar baserat på vad som verkar ärligt vara en oberoende utvärdering av erfarenhet,.> Jag måste nämna, även i sympati med … nej, med solidaritet den kräver … Jag kunde inte vara mer enig med de tidigare affischer som till det oförklarliga bestämningen av MS att “fixa” saker (som en sökning) som verkligen gör * inte * behöver fastställande. Men det är något glädjande att veta att jag inte är ensam i undrar om mina 20 + års erfarenhet har misslyckats mig … Jag är säker på att det inte har,.> Jag har hittat otaliga exempel på förvirring postat av andra som jag instämmer, särskilt att Vista Sök mekanismen fungerar * bästa * om en * redan * vet * där * det är! Lämnar frågan öppen om att så är fallet, om * vad som skulle vara syftet med att söka * Jag vet att författaren till denna artikel överensstämmer med detta eftersom jag hjälp av hans sista stycket, så här: “Det är klart du har bästa lycka om du också sätta in ett filnamn i rutan Namn, och välja rätt mapp att söka i “,.> Tack så mycket. Bra tips, också … och jag påminna alla att även om det kan sagts förut, är det tydligt sagt bäst * här *.

Tack så mycket för hjälpen, jag är ny på vista och hoppas att jag kan hitta min fil på detta sätt.

Tack så mycket för detta !!!! Du är nu tydligt bokmärkt som en “mest hjälp-resurs”. Jag började tro att jag var nötter för att vilja denna funktion (datum hittills ökning) tillbaka när Vista är tänkt att vara soooo avancerad (Hah!). Jag håller med alla ovanstående i spader.

Finns det någon programvara som skulle ge mig den sökningskapacitet på Vista som jag har på XP.

Precis när jag hoppades att jag var bekväm med Vista, trodde jag att jag skulle förlora mitt sinne att söka efter filer med ett datumintervall. Microsoft verkligen missat båten med detta. Sökandet datumintervall var sooooo lätt i XP. Tack för hjälpen!

För det första, att Ewald Golds q över att inte kunna hitta den avancerade sökknappen, ja ironiskt jag var tvungen att göra en sökning på “avancerad sökning” innan det dök upp. men då den gjorde.

För det andra, och mer gushingly, jag älskar er alla för detta instruktioner och efter kommentarer. Det räddade mig från en överhängande och våldsam hissy passform, jag instämmer helt med kommentarer re frustration denna fåniga förändring till en icke-intuitiv metod, men läsa att jag inte var den enda näven mitt huvud mot denna vägg var en stor lättnad. Tack till alla: o).

ooh, min smiley gick roligt – visar min un-savvyness. försöker igen 🙂

Modifierade fungerar lite. Men F3 inte fungerar, åtminstone om du har Google Desktop. Faktum är att om du stänger Google skrivbordet av, F3 bara vänder på Google Desktop igen. Ugggh.

Många tack för tydlig beskrivning av att använda Vista Sök efter datumintervall artikel. Det var mest nytta.

Tack för tips om att söka. Jag tillbringade den sista halvtimmen försöker hitta detta med MS hjälp och du förklara både text och gui i en snabb skärm

Tack! Jag var en av de frustrerade tills se dina instruktioner.

Det var utomordentligt bra! Tack! Jag drog mitt hår ut!

Detta är bara ett exempel bland annat i Vista som övertyga mig om att Microsoft är mycket subtilt saboteras. Vad som brukade ta ett par klick nu kräver många, eller funktionen är nu dold. Det är uppenbart för alla som förändringarna är kontraproduktiva. Så varför göra dem, om det inte fanns några målmedveten uppsåt? Vista OS är så massiv, jag förstår hur en subtil förändring kan komma förbi före lanseringen kvalitetssäkringsteam. Jag tycker att det är intressant att en Google-sökning fönster dyker upp när du trycker på F3 om Googles produkter är redan på skrivbordet. Jag misstänker att en “mullvad” agent programmerare från ett annat företag med mönster på att bryta MS ledningen i OS marknaden är att införa dessa frustrerande förändringar. Jag tror också att MS kommer inte att erkänna detta någonsin. Det skulle vara en PR-katastrof. Vad en olycklig bind.

Kära blogsite moderator, Radera mina tidigare (18 mars 2010 08:31) inlämning och här också. Det hjälper inte någonting,. Vänliga hälsningar, Rob

Jag älskar hur när det gäller MS saker redaktörer användning ut som “bara trycka F3” och när dess ett litet företag som har saker mycket enklare än MS de klagar hur hårt något är – det är så intuitiv och måste läsa manualen och göra detta och att hitta måste du trycka f3 …. XP var mycket enklare än Vista / win7 – Jag skulle ha tillbringat timmar om jag inte tar sig tid att ansluta internet och hitta en 3: e parts källa att räkna ut.

Varken F3 eller “Ctrl F” ger funktionsrika rullgardinsmenyn. Jag får helt enkelt den lame rullgardinsmenyn i övre högra hörnet — Att: Microsoft, om det inte är trasigt, laga det inte. Windows XP tillät mig att söka alla möjliga sätt, och jag visste hur man komma till funktionen. Jag är säker på att jag kan få till det på något sätt, men det kommer att bli en PITA räkna ut det. Microsoft, Jag skickar räkningen för mina timmar — “x” i filen extensions.docx och xlsx står för “X-tra” “X-tenderade” inkomst för Microsoft på produkter som inte krävde någon fixering.

Och ännu värre .. vista inte hittar alla dina filer. Jag har 10500.wma filer på min enhet. Vista hittade 174 av dem med sökkriterier “wma”. Jag åter indexeras enheten. Vista indexeras 1562 filer och sedan hittade 168 wma-filer.

Jag har några dubbletter av filer på enheten, t.ex. MySong.wma och MySong [1] wma. Jag ville hitta dubbletter men vista bara hittat några filer med sökkriterier “1” och inga filer alls med kriterier “[“.

Alla idéer någon?

Tack. Detta är precis vad jag behövde.

Nej, tyvärr inte fungerade. Jag håller med en av stolparna ovan. Microsoft utvecklat en värdelös programvara. Ytterligare ett exempel på “evergreening” sina patent med fler och mer värdelösa sämre förändringar. Jag hoppas på den dag då programvara från Microsoft monopol slutligen bryts. Vi måste alla arbeta för att ha lagar ändrats för att bryta mjukvarupatent gränser. Lagar måste matcha tiderna.

Wow jag bara inte kan tro hur skit sökningen. Jag tror att allt har redan sagts så jag ska bara tillägga att jag har ganska mycket hade det med MS (no win Phone 7 för mig). Tack för tipsen de hjälpte en hel del, borde ha kontrollerat ut denna sida tidigare skulle ha sparat ett par timmar. Jag vägrade att gå till MS platsen.

Charles Darwin och Abraham Lincoln föddes på samma dag: 12 feb 1809.