hur man spelar retro nes och snes spel på din Nintendo Wii

Om du är ute efter att återuppleva de klassiska titlar går på konsolen du har idag, gör Nintendo Wii en perfekt plattform för att emulera gamla Nintendo Entertainment System och Super Nintendo Entertainment System titlar läsa på som vi visar dig hur.

Vi älskar retro spel och vi älskar klämma extra värde ur hårdvaran vi redan har, se till exempel, vår guide till att inrätta din Wii för att spela fantastisk 1980-talet och 90-talet retro peka-och-klicka-äventyr spel. I linje var vi stolta över att upptäcka hur lätt det var att ställa in vår Wii att spela våra favorit gamla Nintendo-titlar. Följ med och inom en timme kommer du att plunked ner framför din Wii spela dina favorittitlar, alltför.

För denna tutorial behöver du följande poster, läsa igenom listan nedan och sedan checka ut noterna följande för ytterligare information.

För det första kräver detta projekt en mjuk-modded Wii enhet som kan köra homebrew programvara. Medan vi har visat hur man hacka din Wii för homebrew innan, nya utgåvor av Wii operativsystem kräver olika tekniker för mjuk modding. Därför rekommenderar vi att du läser under hela mjuk Guide till att du utför korrekt mod teknik för just din Wii. Var noga med att installera Homebrew Browser när du ändå håller på. Den här guiden kommer inte att gå igenom den mjuka mod processen.

För det andra fungerar den vanliga Wiimote häftigt för NES-emulering (som hölls i sidled, är det i huvudsak en tjock NES controller). För SNES-spel, dock, är Wiimote en dålig passform som du behöver göra några ganska snygga finger att använda SNES X och Y-knapparna.

För SNES emulering vi rekommenderar antingen genom att använda Wii Classic Controller (erbjuder en perfekt 1: 1 passar för SNES A, B, X, Y-konfiguration) är eller en GameCube controller (den högra knapplayout något annorlunda än SNES controller men det är nära nog att du bör ha några problem med att använda den).

Slutligen behöver du spel ROM för att göra detta arbete utan dem du har en fantastisk emulator installation utan spel faktiskt ladda i emulatorn. Vi kommer att gå över där du kan gräva upp skivor i det första avsnittet.

Om du är en lång tid retro spel fläkt det finns en god chans att du redan har en hög med skivor som sitter runt väntar på att laddas in i nyaste emulatorn att komma över din arbetsbänk. Om inte, oroa dig inte, det är nästan omöjligt att ens söka efter “emulator rom” utan praktiskt taget hamna i en gigantisk hög med dem.

Följande webbplatser upprätthålla omfattande kataloger över retro spel rom för allt från Atari till Playstation. Ta några skivor för att testa systemet innan du fortsätter

EmuParadise

CoolROM

DopeROMs

Beväpnade med några skivor för att testa enklare, är det dags att installera och konfigurera emulatorer. Låt oss börja med att sätta upp NES-emulering.

Den första ordern av verksamhet är att ta tag i NES-emulator och börja kopiera filer till din Wii SD-kort-platsen där alla dina homebrew programvara och rom kommer att hamna.

Installera Emulator: För det första, mata ut SD-kortet från din Wii och ansluta den till ett SD-kortläsare som är ansluten till datorn du arbetar på. Därefter ladda ner en kopia av FCE Ultra GX -a porten på riktigt polerad FCEUX NES emulator till Wii.

För den här guiden kommer vi att använda den senaste versionen FCE Ultra GX 3.3.4.zip. (Medan du ta tag filer du kanske också vill ta en kopia av fusk filen och kanalinstallationsfilen för att användas senare i handledningen.)

Inuti the.ZIP du hittar följande mappar

/ apps /

/ Fceugx /

Gå vidare och helt enkelt extrahera hela arkivet till roten av ditt SD-kort-det kommer att placera alla filer där de hör hemma. När arkivet extraheras, ser du / fceugx / mapp i roten på SD-kortet, öppna den och navigera / fceugx / ROM /. Detta är den mapp där FCE Ultra GX kommer att leta efter ditt spel, ta en stund nu att ladda upp det med dina test ROM. Se till att du kopierar dina NES ROM (.NES filer), inte dina SNES ROM (.SMC filer).

Lansera och lära sig Emulator: Efter att ha laddat upp emulatorn programvara och ROM-filer, är det dags att ta det för en provkörning. Säkert mata SD-kortet från datorn och sätt in den på din Wii.

Navigera till Homebrew Channel och leta efter FCE Ultra GX inträde

Starta appen, det kommer omedelbart dumpa dig i ROM val skärm som visar alla skivor du in i den / fceugx / ROM / katalogen.

I inställningsmenyn kan du justera olika aspekter av hur FCE Ultra GX fungerar (både menysystemet och hur emulatorn samverkar med spel). Här är de relevanta undermenyer

En anteckning om den sista posten, Game Genie-andra än att sätta upp detta till förmån för nostalgi finns det ingen anledning att använda Game Genie för att fusk i NES spel rom eftersom du enkelt kan använda fusk filer med emulatorn (mer om detta senare).

När du har checkat ut menyer och gjort några justeringar du vill göra, är det dags att testa vår första spelet. Gå vidare och välj en från listan. Vi tar Super Mario Bros. 2 för en provkörning

Konstiga vågiga kullar, fett mustachioed huvudpersonen, magiska dörren till en annan värld? Ser exakt hur vi kommer ihåg det och låter bra alltför ljudeffekter och ljudspår är ofta den svåraste delen av efterlikna gamla spel, så vi är mycket glada över att höra våra gamla spel utan några konstiga ljud artififacts.

Nu vid denna punkt kan du helt enkelt spela spelet utan problem, men det finns en mängd inställningar och häftiga funktioner gömda i FCE Ultra GX det skulle vara synd att inte utnyttja. När som helst under spelets gång kan du trycka på startknappen på Wiimote (eller tryck vänster på GameCube regulatorns högra analoga styrspaken) för att komma åt emulatorns i spelet menyn som så

I spelet menyn är rent magisk, här kan du utföra alla typer av praktiska knep som spelar-the-NES-in-1988-Du bara önskar att de hade kunnat göra.

Fuskkoder: På denna punkt vi har nämnt koder avsnittet fuska i flera underavdelningar av handledning och du förmodligen mer än lite nyfiken på det, som inte vill fuska sig igenom några av de mer svåra passager i Super Mario Bros. 2, till exempel.

För att dra nytta av fusk behöver lämpligt sätt packaged.CHT filer som motsvarar spelet där du vill aktivera fusk. Skaparen av FCE Ultra GX har redan gjort benet arbete av förpacknings upp hundratals fusk filer för oss, så det är ett bra ställe att börja. Ta en kopia av hans samlade fusk i hämtningskatalogen här.

För att använda fusk filer du behöver för att göra två viktiga saker: För det första måste de dras ut till din Wii SD-kort / fceugx / fusk /. För det andra, måste namnet på the.CHT fil matchar exakt, filnamnet av the.NES filen i / ROM / katalogen. Vare sig du ändra namnet på the.CHT fil för att matcha the.NES fil eller vice versa, måste det vara exakt densamma. Vi kommer att ändra våra ROM-titlar för att matcha the.CHT titlar sedan the.CHT titlar är mycket renare. Ta en stund att extrahera fusk filer nu och städa upp några filnamn om det behövs.

Starta ett av de spel du har en fuska kod uppsättning för och en gång i spelet genom att trycka på i spelet emuleringsmeny (på hemknappen på Wiimote). Välj Spelinställningar, sedan fusk, och du kommer att hälsas med en lista av fuskkoder som följande

I vårt test spelet Super Mario Bros 2 finns fuskkoder för det mesta: oändlig hälsa, oändligt liv, och även roligt i spelet tweaks som tillåter alla tecken (inte bara Princess Peach) att flyta om när de hoppar.

Ett ord på fuskkoder: de är super kul att leka med, men de kan vara riktigt petiga-du finna att många fuskkoder har en eller flera suppleanter och att ofta gånger möjliggör flera fuskkoder kommer ibland leda till koder avbryta varandra ut. Som sagt det är mycket roligt att röra runt med dem.

Kanalinstallation. Nu när du har installerat emulatorn installerat dina spel, och förvärvade några fuskkoder för att röra runt med, det finns bara en sista tweak du kan klämma in om du vill snabbare tillgång till din emulator, kan du installera en kanal för it-en av de genvägar som finns på Wii huvudsystemmenyn som framgår ovan.

För att göra detta, gå till FCE Ultra GX nerladdningssida och ta en kopia av kanal Installer. Extrahera innehållet i the.ZIP filen till roten på SD-kortet. Kör Homebrew Channel och sedan starta FCE Ultra GX Channel Installer. En ny kanal med FCE Ultra komplett med en snyggt lansering animation kommer att läggas till din Wii viktigaste gränssnittet.

För denna del av handledning du kommer att, återigen, kräver din Wii SD-kort. Vi vet att det är svårt att lägga ner NES emulatorn från den sista delen av handledningen, men skala dig bort från allt som retro gaming godhet för att installera mer retro gaming godhet.

Installera Emulator: Låt oss först ta en kopia av den faktiska emulatorn från Snes9xGX hämta katalogen här. Vi kommer att använda den mest aktuella versionen, Snes9x GX 4.3.2 för denna tutorial. Medan du är i hämtningskatalogen, skulle vi också rekommendera gripa tag i en kopia av Cheat filer arkivet och kanal Installer (om du vill följa med fusk och Wii-menyn genväg del av handledningen senare).

Inuti the.ZIP du hittar följande mappar

/ apps /

/ Snes9xgx /

Gå vidare och packa upp arkivet rätt till roten på din Wii SD-kort. Efter utvinning är klar, gå vidare och kolla in / snes9xgx / mapp i roten på SD-kortet. Här hittar du samma mappstruktur som du gjorde i NES emulator: en mapp för fusk, rom och sparar.

Välj dina test rom och placera dem i / ROM / katalogen nu.

Lansera och lära sig Emulator: Nu när du har din emulator installerad och ROM filer dumpas till SD-kortet, är det dags att mata ut SD-kortet så att vi kan prova allt.

Navigera till Homebrew menyn igen och ser forSnes9x GX. Klicka på genvägen för att starta programmet.

Vid det här laget, kanske du tänker “Hmm, ser misstänkt likt en blå version av den röda FCE Ultra GX menyn vi bara leka med … att” Det skulle inte vara en ogrundad misstanke. Inte bara är Wii hamnen i Snex9x förvaltas av samma kille som lyckades Wii hamnen i FCE Ultra GX men båda läggs ut med hjälp av samma ikon / GUI bibliotek och konstruerade för att ha nästan identiska meny layouter för enkel användning.

Som sagt, vi fortfarande kommer att gå igenom alla de stora menyer både till förmån för dem som bara använder SNES emulator i denna handledning och att lyfta fram de relevanta SNES enbart funktioner.

Här är de relevanta undermenyer

Du kommer att märka att till skillnad från huvudinställningsmenyn för FCE Ultra GX, finns det inget spel Genie post i inställningsmenyn för Snes9x GX. Du kan fortfarande använda fuskkoder, mer om det senare, men det finns ingen genomförandet SNES Game Genie.

När du har checkat ut menyer och gjort några justeringar du vill göra, är det dags att testa vår första spelet. Gå vidare och välj en från listan. Vi tar The Legend of Zelda: A Link to the Past ut för en spin

Vår Uncle Alfon sprang att lyssna till samtalet av en jungfru i nöd, det stormar, och vakterna i Hyrule kan inte räkna ut vad ett litet barn gör ur sängen vid den här tiden vandrade runt det är lika häftigt som vi minns Det. Precis som vår NES test av Super Mario Bros. 2 detta test har perfekt ljud. Vi har varit besviken över olika SNES emulatorer under åren när det gäller kvalitet ljuduppspelning så vi är glada att se detta hanterar det så bra.

Nu, precis som i den tidigare läraren du bara kunde gräva rakt in i spelet, men det finns en hög med fiffiga funktioner i emulatorns i spelet menyn.

När som helst under spelets gång kan du trycka på startknappen på Wiimote (eller tryck vänster på GameCube regulatorns högra analoga styrspaken) för att komma åt emulatorns i spelet menyn som så

Ungefär som i FCE Ultra GX vi kan göra alla möjliga fiffiga saker, bland annat

Fuskkoder: Efter att ha läst över NES delen av handledningen du är bekant med begreppet emulering fuskkoder. Fuskkoder genomförs i Snes9x GX.

Du behöver fuska kod paketet från Snes9x GX hämtningssidan, så om du inte har gripit den redan så så nu. Extrahera den till roten av ditt SD-kort så att alla the.CHT koder hamnar i / snes9xgx / fusk / mapp. Återigen, som med NES-emulator, måste du se till att the.CHT filnamn är en perfekt match till the.SMC SNES roms, oavsett om du matchar fuska till spelet eller vice vers är irrelevant, de har bara att matcha.

När du har fuskkoder kopieras och filnamnen matcha, få tillgång till dem är så enkelt som att öppna i spelet menyn (via Home-tangenten), navigera till Spelinställningar och välja fusk

Oändliga rupier och oändliga bomber? Vi tar tio. Skämta åt sidan, vi ska erbjuda samma försiktighet erbjöd vi med fuska kodsystem för NES emulator aktivera alltför många fuskkoder och alla möjliga konstiga saker kan hända, om du har problem med att använda fusk systemet försöker man börjar med din måste ha fusk och lägga dem i en efter en.

Kanalinstallation: Det kan vara jobbigt att hoppa in Homebrew menyn varje gång du vill starta dina emulatorer (och om du har små barn som använder systemet kan du inte ens vill ha dem i Homebrew menyn). Det är där du installerar den användardefinierade kanalen för SNES emulator är praktiskt.

Om du inte redan har gripit det, slå upp sidan nerladdningar och ta kanal Installer. Extrahera innehållet i arkivet till roten av ditt SD-kort och sedan köra installationsprogrammet en gång från Homebrew menyn. Du kommer att belönas med en söt anpassad kanal som, precis som NES kanal, sport anpassade grafik och en smart start animation.

Det är allt som finns till den, installera emulatorer, dumpa över några skivor och fuskkoder, göra lite mindre installationskanal för att ge dig själv supersnabb tillgång till dina favoritspel och du är i näringslivet.

Nästa gång vänner är över och du föreslår skjuta upp Wii kan ånga rulla sina protester över ännu en runda av Mario Kart Wii genom interjecting “Uhh, nej. Vi spelar The Secret of Mana … med multiplayer-stöd. “Kanske kommer du att kunna lyckas Parlay sin chock på att kunna återuppleva en sådan fantastisk titel i dem inte märker du tog den första spelaren controller.

Plast medicin flaskor är vanligtvis orange eller brunt för en praktisk anledning, ljus försämrar många typer av läkemedel.