hur man spelar spel med en fysisk controller på din Android-telefon

Det finns massor av bra spel som finns på Android-plattformen, men att spela dem med ett gränssnitt på skärmen är inte roligt. Dike falska knappar och börja njuta av dina spel med en bekväm spelstyrenhet.

Moderna Android-telefoner är kraftfulla små enheter som kan spela ett brett utbud av nya Android-specifika spel samt ett stort antal emulatorer som i sin tur öppnar dörren för att spela tusentals häftiga vintage spel.

Det enda problemet är dock att utanför en eller två nischade Android-telefoner utformade med spel i åtanke (och därmed en spelkontroll inbyggd i), du är kvar kontrollerade spelet med kontrollerna på skärmen. Även om detta kan fungera för omgångsbaserade strategispel där åtgärden är långsam och du har gott om tid att rota runt på skärmen, det är en hemsk inställning för något som innebär hastighet som touchknapparna på skärmen är svåra att använda och, ännu värre , fingrarna blockerar en del av skärmen hela tiden.

Denna handledning beskriver två olika alternativ för att övervinna detta hinder och frigöra spel kraften i det galleriets lilla smartphone du bär med dig varje dag. Det första alternativet använder Wiimote, en enhet som många av de miljontals Wii ägare har om runt. Det andra alternativet använder Moga spelstyrenheten. Om du är på staket om vilken väg att ta, skulle vi starkt rekommenderar att läsa igenom hela guiden att se fördelarna med varje alternativ.

Obs: Om du är intresserad av att koppla en PlayStation Dualshock 3-kontrollen till din Android-enhet, är det möjligt att göra det. Eftersom stöd för att länka styrenheten, telefoner som kan göra det, och program som är kompatibla med regulatorn är ganska begränsad, har vi valt att inte inkludera det i den här guiden.

Om du vill gå framåt på egen hand kan vi föreslå att titta in i GameKlip att montera enheten på Dualshock styrenheten och Sixaxis Controller appen att koppla styrenheten (både trådbundna eller trådlöst) till enheten.

Samtidigt som vi strävar efter att hålla kostnaderna nere för de flesta av våra projekt, detta projekt innebär några mindre inköp. Kolla in varje lista föreslås delar och tillhörande noter för att avgöra vad du behöver.

Innan vi går vidare, det finns en viktig faktor baserad på vilken version av Android du kör. Den bästa Android-baserade Wiimote control-appen på marknaden just nu har tillfälligt inaktiverats av Android 4.2 (det fungerar bra på allt från Android 2,0-4,1). Förhoppningsvis utvecklaren kan stryka ut problem med ändringarna Androids gränssnitt systemet snart. Under tiden, dock, betyder det att inrättandet av Moga regulatorn är en bättre lösning för Android 4.2+ användare som vi inte har att göra med hjälp av några av de flakier Wiimote kontroll appar i Play Store.

Som sagt, här är vad du behöver för varje projekt

För Wiimote användare: för att följa med Wiimote delen av handledningen behöver du följande

Classic Controller är en valfri tilläggs men säkert ett välkommet tillskott för spel som kräver mer komplexa knapp kartläggning som emulerade N64 spel. Det är verkligen skönt att ha något att hålla projektet tillsammans (antingen i dina händer som en tradition controller + skärm spelenhet eller via montering på en närliggande yta som ett skrivbord eller flygplan facket).

För detta ändamål har vi hittat en smartphone klämma som fungerar mycket bra. Det är lite rejäl i dina händer, men det var den mest mångsidiga klämman vi hittade. Det fungerar perfekt för att klippa telefonen till Wii controller, att klippa telefonen till närliggande ytor, och det är robust nog att vi var aldrig rädd att vår telefon kommer att ta ett spill.

Om du redan har en extra telefon fäste ligger runt, kan du experimentera med att ändra det. Du kan också titta på några av de smarta sätt människor har skapat spel fästen för deras Android / Wiimote kombinationer som denna cykel telefon mount / Wiimote mashup eller denna modifierade Wii Mario Kart hjul vände telefonfästet.

För Moga användare: Om du har valt att använda Moga Mobile Gaming System, behöver du följande

Den Moga spelsystemet har en inbyggd smartphone hållaren så att du inte behöver en extra klämma eller hållare. Som sagt, vi har verkligen haft hjälp av Universal Smartphone Clamp beskrivs i Wiimote avsnitt för att montera vår telefon varhelst vi ville och även den med Moga.

När du har granskat listan komponenter, läs vidare för att se hur man ställer in Wiimote och Moga.

Installera regulatorn app: Det första steget i att sätta upp din Android-enhet för att kommunicera med Wiimote är att installera Wiimote kontroll paketet. Hämta Wiimote Controller här. Installera programmet i enheten.

När du har installerat programmet, men innan du startar det, måste vi ta en stund att slå på nya IME (Input Method Editor) i Android systemmenyn. Det finns en bestämmelse för att göra det inom Wiimote kontroll men i våra tester fann vi att samtalet inställningar inte alltid starta mjukt, så vi helt enkelt kommer att göra det manuellt.

Gå till Inställningar -> Språk och inmatning och rulla ned till Tangentbord och inmatningsmetoder. Inom denna underavdelning kontrollera posten för WiiControllerIME. Detta gör det möjligt för hårdvaruknapptryckningar på Wiimote, som översatt av WiiController appen att kommunicera direkt med Android.

Konfigurera styrenheten app: När du har aktiverat nya IME, startar WiiController. Den första ordern av verksamhet är helt enkelt länka Wiimote till enheten. Inne i Wiimote kontrollantens viktigaste gränssnittet ser du två knappar längst upp på skärmen. Tryck på den första knappen Init och Anslut samtidigt trycka på den röda knappen Synkronisera placerad inuti batterifacket på din Wiimote. Eftersom Wiimote är en icke-parade Bluetooth-tillbehöret det kommer att länka direkt utan prompt för en enhet PIN-kod.

När enheten är kopplad du kan testa anslutningen genom att trycka på någon av knapparna på Wiimote-du se värdena för dessa knappar visas på skärmen.

Nu är det dags att ändra några av de bakom kulisserna grejer. Även i Wiimote Controller app, tryck på menyknappen och välj sedan Inställningar. På toppen av inställningsmenyn, bocka av “Switch efter frånkoppling” för att instruera programmet att omedelbart stänga av Wiimote IME när du är klar med hjälp av Wiimote. Enligt denna trycker Target tangentbord och välj standard Android tangentbord. Gå vidare och hålla inställningsmenyn öppen för nästa steg.

Konfigurera nyckel kartor: Nu när vi har Wiimote kopplat till vår Android-enhet, är det dags att titta på hur vi konfigurerar det att arbeta med våra spel. Det finns två metoder för att ställa upp Wiimote: kartläggning nycklarna i Wiimote Controller och kartlägga nycklarna i spelet / emulator app själv.

Med andra ord, för att Wiimote att vara en livskraftig controller alternativ för din spelglädje, behöver du antingen ett spel eller emulator som gör att du kan ställa in anpassade nyckel kartor i programmet eller om du behöver ett spel som du känner till existerande nyckel karta för (antingen genom att kontrollera i spelet dokumentation eller slå upp det på nätet) så att du kan programmera en matchande nyckel karta i Wiimote Controller app.

Låt oss först titta på hur man konfigurerar nyckel kartorna i Wiimote Controller eftersom vi redan har den öppen. I menyn Inställningar klicka på Mapping alternativ -> 1: a Controller avbildningar.

Här kan du återställa standard, spara ändringarna som en profil och ladda dina ändringar från en sparad profil. Varje tangent på Wiimote (såväl som Nunchuk och Classic Controller) listas. Du kan trycka på någon av dem och väljer från dussintals möjliga nycklar som används av ditt spel från tangentbordet till hårdvaruknapparna för att allt däremellan.

Om du inte redan har checkat ut ditt spel, du absolut inte vill börja härma omkring här ännu, kontrollera vilka tangenter / knappar spelet använder innan du byter översiktskartan (och om du kan ställa in nyckeln kartan direkt i spel).

Eftersom konfigurera in-program viktiga kartor är densamma för både Wiimote och för Moga controller, kommer vi att gå över inrätta en emulator och konfigurera in-app nyckel kartor som det sista steget i handledningen. Gå vidare och hoppa ner till det avsnittet om du inte är intresserad av att konfigurera en Moga controller.

Fortsätt läsa för att lära sig att konfigurera styrenheten och inställnings emulatorer.

Den enda stjärntecken som representeras av ett föremål är Libra (fjällen).