hur man styr din Kodi mediacenter med en amazon eko

Fjärrkontroller är så 1950. Om du har en Kodi mediacenter och en Amazon Echo, kan du spela alla dina favoritfilmer och visar med en välplacerad röstkommando … om du är villig att göra lite inställningar.

Amazon Echo är, enligt vår mening, en av de häftigaste delarna av ett smart hem. Styra din lampor, persienner och TV med telefonen är cool, men kontrollera dem med din röst är verkligen framtiden. Jag var skeptisk, men blev snabbt imponerad-och hungriga efter mer.

Att kunna vända min TV på är cool, men vad jag verkligen ville var att kunna kontrollera min mediacentret. Jag ville kunna säga “Spela upp nästa avsnitt av Friends” och har den söka mitt bibliotek, se vad jag såg sist, och börja spela den efterföljande episod. Och efter lite letande hittade jag att en företagsam programmerare vid namn Joe Ipson redan hade gjort just detta.

Detta tar lite av installationen, och det ser mycket hotfull till en början. Du måste skapa en webbserver, tryck någon kod från GitHub, och göra lite arbete från kommandoraden, men du behöver inte vara en programmerare för att komma igång denna. Ipson har gjort nästan alla tunga lyft, och du behöver bara kopiera sin kod, redigera några delar, och ladda upp den till rätt plats. Om du följer denna guide till punkt och pricka, bör du vara igång på nolltid.

För att detta ska fungera, kommer Kodi måste ha en server tillgänglig från webben. Tack och lov är det inbyggt i Kodi, men du kan behöva vidarebefordra vissa hamnar på routern och utföra några andra uppgifter innan det fungerar smidigt.

Öppna Kodi på mediecentret och chef för System> Tjänster> webbserver. Aktivera webbservern om det inte redan är aktiverat, och ge den ett användarnamn och lösenord. Var noga med att använda ett lösenord som du inte använder för någon annan tjänst.

Du kommer också att behöva den offentliga IP-adressen för ditt hem. Eftersom detta kan förändras, rekommenderar vi att registrera dig för ett dynamiskt domännamn med en tjänst som Dynu. Följ vår guide här innan du fortsätter om du inte redan har ett.

Slutligen måste du ställa in port forwarding för din Kodi box. Detta skiljer sig från router till router, men du kan kolla in vår guide här för mer information. Bara vidarebefordra någon extern port till den lokala IP-adressen till Kodi box (i mitt fall, 192.168.1.12) och lokal port (8080 som standard).

OBS: medan Kodi lokala porten är 8080 som standard, kan du ändra det till vad du vill-eller du kan vidarebefordra den till en annan extern port för att se till att det inte finns några komplikationer (eftersom andra appar kan be om port 8080). Jag använder 8080 i denna tutorial, men om du använder något annat, bara ersätta alla förekomster av port 8080 med den yttre port du väljer här.

Om allt går bra, bör du kunna komma åt Kodi webbgränssnitt genom att öppna en webbläsare och skriva in

där my.dynamic-domain.com är webbadressen till din dynamiska område, och 8080 är den port som du in i Kodi. Om det inte fungerar, se till att Kodi, dynamiska område, och din Port Forwarding var alla upp ordentligt.

Därefter måste du registrera dig för ett konto hos Heroku, en fri plattform för att skapa molnbaserade applikationer. Vi kommer att använda detta för att skapa en webbserver som ansluter vår Echo med vår Kodi mediacenter.

Head to Heroku hemsida och klicka på “Registrera dig” knappen i det övre högra hörnet. Skriv in ditt namn och e-post. För din primära språkutveckling, gärna välja “Jag är inte en utvecklare”.

Därefter ladda ner och installera Heroku Toolbelt på datorn från denna sida. Denna process bör fungera på Windows, OS X och Linux, men vi kommer att använda Windows för vårt exempel. Välj “Full installation”.

När du har installerat trycker Windows + X på tangentbordet och välj “Kommandotolken”. (Mac och Linux-användare kommer att vilja öppna sina respektive Terminal program). Kör sedan följande kommando

Detta bör antingen returnera en version av Heroku, eller slutföra installationen Heroku Toolbelt.

Om allt ser bra ut, köra nästa kommando för att logga in Heroku från kommandoraden

Skriv in den e-postadress du använde för att skapa ditt Heroku konto och tryck på Enter. Sedan skriver du Heroku lösenord och tryck på Enter. Det kommer att returnera en lyckad inloggning meddelande om allt går väl.

Därefter kommer vi att skapa en ny app i Heroku. Kör följande kommando

Heroku kommer att skapa en ny app projekt för dig med ett slumpmässigt generiskt namn. (Du kan ge ditt eget namn, men du kan inte använda ett namn någon annan har använt förut så jag använder bara slump en det ger mig). Det ger dig två webbadresser som innehåller detta namn. Skriv ner dem nu, du behöver dem senare.

Nästa steg, skapa en ny mapp på din dator där du kommer att lagra koden för detta projekt. Jag satte mitt i mappen Mina dokument, och kallade det “Koden” -så jag vet exakt där alla mina små projekt som detta gå.

När du har gjort det, CD i den mappen med det här kommandot ersätter sökvägen mapp med din egen

Kör sedan

Detta kommer att klona alla Ipson kod för detta projekt i en ny mapp med namnet Kodi-Alexa.

Därefter CD i den kodi-Alexa mapp med

Kör sedan följande kommando för att lägga till din Kodi IP-adress (eller dynamisk domän), Kodi webbserver port, Kodi webbserver användarnamn och Kodi webbserver lösenord

Självklart, byta adress, port, användarnamn och lösenord, och slumpmässiga appnamn med de du som i Kodi tillbaka i steg ett.

Slutligen kör följande kommandon och tryck på RETUR efter varje

(… Ersätta slump namn-88888 med namnet på ditt projekt.)

Git kommer att gå igenom processen att ladda upp din kod till Heroku och startar appen. När du har angett den sista kommandot, ser du en kort utgång som “Skal dynos … gjort” som bekräftelse.

När allt är klart, är appen på plats på din webbserver, du behöver bara peka din Echo till det.

För att ansluta Ipson kod med vår Echo, behöver vi för att skapa en “app” för Alexa. Denna app kommer inte att distribueras till någon, kommer det bara att vara i “testläge” för evigt, som är ansluten till din egen Amazon konto för användning med Echo.

För att starta, skapa en fri Amazon utvecklarkonto. Bege dig till denna sida, logga in med ditt Amazon konto och registrera dig för ett utvecklarkonto. Fyll i de obligatoriska fälten, accepterar villkoren, och säga “nej” när du får frågan om du ska tjäna pengar på dina appar.

När du loggat in, bege dig till “Apps & Services” i det övre verktygsfältet och välj sedan “Alexa” från under verktygsfältet. Klicka på knappen “Kom igång” under “Alexa Skills Kit”.

Därefter klickar du på knappen “Lägg till en ny färdighet”.

Ge dina färdigheter en namn-Jag ringde min “Kodi” -och ge det en besvärjelse namn. Detta är vad du säger när du vill anropa ett kommando. Till exempel är min åkallan namn även “vardagsrummet”, vilket betyder att jag måste säga “Fråga vardagsrummet till …” för att ge Alexa kommandon för min mediacenter.

Enligt min erfarenhet, långa anropsnamn fungerar bättre än kortare. Jag använde “Kodi” för ett tag ( “Be Kodi till …”) men Alexa hade ibland problem med att hitta filmer. Jag kunde inte säga varför, men längre anrops namn som “vardagsrummet” arbete nästan felfritt för mig. Så försök att välja något med några stavelser.

Klicka på Nästa när du är klar.

Klicka på knappen “Slot Type Lägg till” i mitten av nästa fönster.

Skapa en ny slot heter shower, och lista några av dina tv-program i rutan, en per rad, jag har ungefär 20-30 visar i gruvan. Du behöver inte lägga till varje show i Kodi bibliotek, men det är bra att ha ett anständigt antal exempel. Detta kommer att bidra till Alexa känna igen de program du dikterar till det. Klicka på OK när du är klar.

Upprepa denna process med två Slot Typer: filmer och musik. (Om du inte har ett musikbibliotek, skapa spåret skriver ändå-Ipson kod krävs det-och bara hålla några slumpartistnamn i det. Det kommer inte att orsaka några problem.)

OBS: Om du tycker att 20-30 slumpmässiga artiklar är inte tillräckligt för Alexa att känna igen dina kommandon, prova denna slot generator, också från Joe Ipson. Det kommer att skanna biblioteket och skapa en lista över varje film, show, och artist på Kodi rutan, för att säkerställa Alexa blir det rätt varje gång. Om du föredrar att inte ange dina uppgifter i något värd på sin server, kan du alltid klona Github koda själv och skapa din egen version på Heroku, precis som vi gjorde i steg tre ovan.

När du har skapat alla tre speltyper, gå tillbaka till mappen du extraherade från GitHub på datorn. Hitta alexa.intents och alexa.utterances filer. Öppna dem båda med en app som Notepad ++.

Markera all text i alexa.intents filen och klistra in den “Intent Schema” rutan på Amazon webbplats utvecklare. Upprepa denna process med alexa.utterances filen, placera texten i “Sample Yttranden” låda.

När du är klar klickar du på Nästa.

På nästa sida, välj “HTTPS” för “Endpoint” rutan och klistra in Heroku URL för din app som du skrev ner i början av steg två (https://random-name-88888.herokuapp.com/) . Välj “Nej” för konto Länka och klicka på Nästa.

På nästa sida, välj “Min utveckling slutpunkt är en underdomän av en domän som har en jokertecken certifikat från en certifikatutfärdare”. Klicka på Nästa.

Du ska inte behöva lägga någon information på testsidan, men du kan testa vissa aspekter av koden om du vet vad du gör. Annars klickar du på Nästa.

På Publishing informationssidan, fyll i de obligatoriska fält-men inte oroa sig alltför mycket om vad du sätter in, eftersom du inte kommer att lägga fram den här appen för certifiering. Du är den enda som kommer att använda denna applikation. (Här är en 108 × 108 ikon och en 512 x 512 ikon för dig att använda.) Klicka på Nästa när du är klar.

På sista sidan, välj “Nej” för både integritetsfrågor och kontrollera När överensstämmelsen rutan. Klicka på “Spara” knappen när du är klar. INTE klicka på knappen “Skicka för certifiering”.

Om allt gick bra, bör du kunna testa nya kommandon nu. Se till att Kodi box är påslagen och försök att säga något liknande

“Alexa, be vardagsrummet för att spela säsong ett, episod ett av Friends”

(… Naturligtvis ersätta den med en episod och visa att du har på din maskin.) Det kan ta Alexa en stund, men förhoppningsvis ska hon svara och börja spela showen i fråga. Om du får ett felmeddelande och episoden inte spela, gå tillbaka och se till att du gjorde allt rätt.

OBS: På grund av begränsningar i Heroku fria tier, Alexa kan ibland ge dig ett felmeddelande som säger “Den begärda skicklighet tog för lång tid att svara”, även om episoden börjar spela ändå. I mitt fall, men den här hände på min Raspberry Pi, eller ibland när min Heroku app sov. Din lycka kan variera, men i alla våra tester, var antingen en mindre fråga eller en icke-fråga helt.

Du kan fråga Alexa om du har några nya avsnitt, be henne att spela nästa avsnitt av en show, eller ens använda henne för att styra Kodi, så ineffektivt eftersom det kan vara ( “Alexa, be vardagsrummet för att pausa,” “Alexa be vardagsrummet för att navigera ner “etc.). Kolla in alexa.utterances filen för att se alla de saker Alexa kan göra med denna integration. Om du någonsin vill lägga till en ny fras som motsvarar en av dessa funktioner, bara logga in på ditt Amazon utvecklarkonto och lägga till den i listan vi klistras in steg fyra.

Om du har flera Kodi lådor, kan du göra det för var och en av dem, du behöver bara skapa en ny app på både Heroku och Amazon för varje (och ge varje ett annat anrop namn). Till exempel har jag en andra app styr Raspberry Pi i mitt sovrum som låter mig “fråga sovrummet” för att spela nya föreställningar.

Detta är inte perfekt, och det var inte utan växtvärk när jag först ställa upp. Men när du få det att fungera, det är lätt en av de coolaste saker du kan göra med din Amazon Echo, åtminstone i min mening. Nu kan jag börja titta på TV när du lagar mat i köket, eller när min fjärrkontrollens batterier är döda. Detta är den typ av makt Amazon Echo har utformats för att ha, och även om det tar lite arbete, det är väl värt besväret.

Har problem? Kolla in den här tråden på Kodi forum, liksom den ursprungliga GitHub sida, eller släppa en linje i våra kommentarer nedan.

Titel bild från Doomu / Bigstock och Amazon.

Författare för That ’70s Show fick kreativ med sina titlar som showen fortskred, alla episodtitlar i säsong fem var titlarna Led Zeppelin låtar i säsong sex var de WHO låtar i säsong sju de var Rolling Stones låtar, och i säsong åtta de var drottning låtar.