hur man tar bort bakgrunden från en ritning eller lineart

För er av den konstnärliga övertalning, kan du använda Photoshop eller GIMP att färga dina skannade ritningar. Lyckligtvis är mycket enkelt med denna smart teknik sätta streckbilder i ett transparent lager.

Denna teknik är en standard för alla Photoshop användarens påse med tricks, och en som är användbara massor av olika situationer. Det kan fungera på grova ritningar, stram, inked linje konst, eller ens lager du har av misstag dras in eller slås samman under arbetet. Fortsätt läsa för att se vår enkel teknik.

Även om du kan arbeta med valfritt antal lager, kommer vi att anta att du arbetar med en enda bakgrundslager för skannade ritning.

Bilden kan vara i antingen gråskala eller RGB. Kontrollera kanalerna genom att klicka på fliken Kanaler Panelen finns som standard i Photoshop “Essentials” arbetsyta.

Tryck på för att markera hela duken. Sedan kopiera enstaka bakgrundslagret till klippbordet.

Hoppa till panelen Kanaler och skapa en ny alfakanal genom att klicka på ikonen i botten av panelen. Klistra in den genom att trycka med den nya kanalen väljs som visas.

Om du har massor av grå blyertsmarkeringar eller smutsiga fläckar i teckningen, kan du eliminera dem här genom att trycka på för att öppna nivåer verktyget. Flytta längst till höger reglaget mot vänster sida kommer vit ut alla av de lättaste grått och höjdpunkter.

Valfritt: Du kan även stänga av denna alfakanal i ren linje konst (svart och vitt med noll nyanser av grått) med en tröskelvärdes filter. I Photoshop kan du hitta detta genom att navigera till Bild> Justeringar> tröskelvärdet. GIMP har det under Verktyg> Färgverktyg> Threshold.

Med Alpha kanal ser perfekt, kan du + Klicka på den för att välja alla de svarta områdena i bilden.

Om din linje konst är inte den del som är vald, kan du behöva använda en snabb att invertera valet. Ignorera detta steg om bilden är korrekt vald.

Hoppa tillbaka till panelen Lager och skapa ett nytt lager genom att trycka på eller klicka på längst ned på panelen. Se till det nya lagret är vald som visas ovan.

Fyll din nya lagret genom att välja Redigera> Fyll. Ställ dina Innehåll att använda: Svart som visas ovan. Hit OK när du är klar!

Din linje konst är nu i ett separat lager. Stäng av bakgrundslagret att bättre se dina resultat.

Du är nu fri att göra vad du vill med din ritning, blank nu bort.

Du kan återgå till kanaler panelen för att ta bort den tillfälliga alfakanalen när som helst genom att välja nu onödig kanal och klicka på längst ned på panelen.

Och det är allt som finns till den, ni är nu fri att göra de flesta allt du kan tänka på din linje konstlager.

Haft vår teknik? Eller har du en egen, finslipat från att arbeta på en miljon av dina egna ritningar? Berätta för oss om dina upplevelser i kommentarerna, eller maila oss dina frågor på ericgoodnight@howtogeek.com, där de kan vara med på How-To Geek i en kommande grafik artikel.

Image Credit: Doctor Slump illustration av Akira Toriyama, som används utan tillstånd, antas fair use.

Tack för det här! Jag funderar på att komma tillbaka till serieteckning, så här artikeln kommer med perfekt timing.

Jag ser många artiklar om “ta bort” bakgrunder, men ingen som tar bort bakgrunden. Varje artikel, inklusive denna, endast ändrar eller modifierar bakgrunden. Dessa bör kallas bakgrundsmanipuleringstekniker. Jag skapar en hel del ikoner och behöver faktiskt ta bort bakgrunden från ett foto. Kanske ta ett foto av min hund och vill ta bort bakgrunden så vad som återstår är ett fotografi av hunden i form av hunden. Inte en rektangulär form. Inte en fyrkantig form. En oregelbunden form formen av hundens siluett. Word 2010 kommer att göra denna operation, men det är så komplicerat att jag glömmer från en tid till nästa hur man gör det och jag har en “Microsoft lärande” varje gång.

@John: Låter som du förväntar sig att ha en fil som inte är rektangulär, vilket inte är möjligt med hänsyn till arten av hur filer. Du kan göra delar av bilden transparenta, men de filtyper är baserade på en två dimensionell algebraisk galler, så de måste ha en 0,0-koordinaten och måste vara rektangulär.

Jag kanske inte förstår du tydligt, dock.

@ john3347

Denna artikel handlar om att ta bort svartvitt line-art, som en “helhet” från en bakgrund. Vad du beskriver är utvinning av en oregelbunden avgränsat bild, förmodligen flera färger, från en bakgrund: det finns många Photoshop verktyg användbara för att göra detta, och otaliga tutorials på nätet.

Jag föreslår att du får en bra bok om Photoshop, som en av Deke McLelland s, på http://www.deke.com.

Eller få upptagen, och starta google-sökning efter för “photoshop extrakt bild.”

https://www.google.com/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=photoshop+extract+image

Beroende på den bild som du vill hämta, fina detaljer, som testar av hår, är notoriskt svårt att få rätt, i synnerhet när de tenderar att smälta in med bakgrundsfärger.

Vid high-end, för proffs, är 3rd. part lösningar som http://www.vertustech.com/ för maskering / utvinna.

bäst, Bill

Hej, I Photoshop jag använde den rektangulära markeringsramen väljer sedan växa sedan bort. Jag har valet att välja endast det område som jag vill ta bort. I vissa fall, gjorde jag en ren upp efteråt med hjälp av Välj Ändra ==> fjäder ==> välj invers sedan bort. Detta fungerar ganska bra. Photoshop har också en funktion samtal “bakgrund suddgummi” och “magiska bakgrund suddgummi” som fungerar bra för stora område ibland.

Bara nyfiken … varför skulle du vill göra detta?

@Papa Jeff, Säg att du vill göra en komisk eller bara vill rita en bild på papper. Nu om du vill färglägga det i, kan du använda markörer eller färgpennor eller något, men det skulle vara lättare och snyggare att använda en dator för färg som i. Denna teknik skulle hjälpa dig att göra det.

Detta är det snabbaste sättet och det är selektiv. Jag kan bara ta bort någon bakgrund och lämna andra där de är. Jag använder denna teknik för att skapa animerade gif från bilder med bakgrund.

@ John3347, Låter som du vill den typ av bild som kan sparas som en PNG eller SVG-fil. Använda MS Office gör mig tror att du har använt EMF-filer, som är lite liknande SVG.

Akira Toriyama sparkar mangass! Jag kunde identifiera sin unika stil från artikelns förhandsgranskningen ensam.

@Nonosh: Toppen! Glad någon märkt!

I Photoshop helt enkelt använda pennan verktyg för att göra en markering runt den form du vill kopiera den till en ny fil och spara som a.png. Alla bildbehandlingsprogram du använder skapar denna fil som en kvadrat eller rektangel men the.png bilden kommer att ha endast bild formen själv, blir det ingen bakgrund.

A.PNG fil har en transparent bakgrund, som does.GIF filer. Du kan inte se det, det låter “bakgrund” av något annat show genom du placerar den transparenta bilden på,. Du gör din utskuren eller skikt på en “ny” transparent fil / bakgrund, men den genomskinliga bakgrunden kommer fortfarande att vara kvadratiska,. när du arbetar med lager är det ingen stor sak, men jag kunde se den frustration när man arbetar med dokument och vill att ord att anpassa sig till kanten av objektet inte transparent bakgrund,. jag antar att i ord det finns ett sätt att anpassa denna aspekt.

En grupp av igelkottar kallas, lämpligt nog, en prickle. Ibland en grupp är även hänvisad till som en array.