hur säkert att tömma papperskorgen i OS X

OS X har ett rykte om att vara säker. Det är, och sin kredit det ger en hel del alternativ för att göra det ännu säkrare, såsom möjligheten att säkert ta bort filer så att de är mycket svårare, om inte omöjligt, att återhämta sig.

Säkert radera filer innebär att när du tömmer papperskorgen på din Mac, inte bara är de filer som tagits bort från hårddisken, men de är sedan skrivas över med slumpmässiga bitar av data för att på ett effektivt sätt skymma dem. Det är som om du skulle korsa något med blyerts på ett papper kontra ta en permanent svart markering och gå över den tills du inte kan urskilja vad som var under.

Säker radering är inte ett nytt koncept, och vi har förklarat hur man gör det i Windows. Vi har nämnt möjligheten att utföra en säker radering på OS X i förbigående, när vi diskuterade Finder och dess inställningar. Idag vill vi visa dig tre sätt att utföra säkra Raderar i OS X.

Alternativ eller Alt-tangenten öppnar upp alla typer av nya möjligheter. Till exempel, om du håller ned alternativtangenten och klicka på volymreglaget på menyraden kan du snabbt ändra in- och utgångskällor.

På samma sätt kan du också hitta gömda föremål på Finder menyer och Dock.

Det tycks följa logiskt att du kan göra samma sak med papperskorgen, men när du vill att säkert ta bort filer från din dator, måste du verkligen hålla ner “Command” -tangenten, högerklicka, och sedan kan välja “Secure Töm papperskorgen”.

Du kan också säkert ta bort papperskorgen i Finder-menyn.

När du försöker säkert tömma papperskorgen, får du följande dialog varning om att denna åtgärd är för evigt.

Notera, men om du säkert inte tömma papperskorgen med avsikt att permanent radera något, och du har Time Machine eller annan backup-program körs, då är chansen att den felande filen eller filerna kommer att kvarstå.

Kom ihåg att dolda funktioner och menyer är normalt tillgängliga i OS X genom att använda “Alternativ” knappen, men för att komma åt den dolda säker radering alternativet måste du använda “Command” -tangenten.

Om du inte vill att hålla “Command” -tangenten varje gång du säkert tömma papperskorgen, kan du aktivera det som permanent standard.

Du ska veta dock att säkert radera data varje gång kommer att ta längre tid än inte. Detta är förmodligen något du vill överväga om du använder en Mac med känsliga uppgifter eller om du bara verkligen sekretess vid medvetande, men för dag till dag raderingar, kan det vara bättre att lämna det här alternativet.

Först öppnar Finder-inställningarna på menyn “Finder” eller använda “Kommando +” kortkommandot kombination. När de är öppna, klicka på fliken “Avancerat” och sedan markera rutan bredvid “Töm papperskorgen säkert”.

Från och med nu, när du tömmer papperskorgen, kommer det inte att det är en säker radering tills du faktiskt initiera den, varefter det kommer att visa den tidigare nämnda varning.

Säkert radera papperskorgen inte befriar användare av att andra säkerhetsåtgärder. OS X har en hel inställningspanelen för viktiga alternativ såsom kryptering, lösenord, brandvägg, och mer. Säker radering Däremot lägger på bara ytterligare ett lager av säkerhet som användare kanske inte har tidigare ansetts.

Kom bara ihåg, säker radering innebär att din dator har att göra extra arbete så det kan ta betydligt längre när du utför större radering. Dessutom kan något du tar bort med denna metod fortfarande placeras i Time Machine eller andra säkerhetskopior.

Om du har några synpunkter du vill lägga till, till exempel en kommentar eller fråga, lämna det vårt diskussionsforum.

William Phelps Eno uppfann stoppskylten, fotgängare övergångsställe, den enkelriktad gata, rondellen, och många andra delar av den moderna fordons landskapet, men ironiskt nog, lärde han aldrig att köra.